ΠΑΟΚ

Ο Άκπομ που ζήλεψε τη δόξα του Μπαλάφα και το ρίσκο στην άμυνα

Ο Τσούμπα Άκπομ πανηγυρίζει το γκολ κόντρα στην ΑΕΛ
Ο Τσούμπα Άκπομ πανηγυρίζει το γκολ κόντρα στην ΑΕΛ INTIME

Ο Σάββας Τζιομπάνογλου γράφει για την πρόκριση του ΠΑΟΚ, το "black out" της άμυνας του που θα μπορούσε να τα τινάξει όλα στον αέρα και το μπουκάλι με νερό που πέταξε ο Λουτσέσκου στον Άγγλο επιθετικό.

Ο ΠΑΟΚ έστω και αν έπαιξε με τη φωτιά κατάφερε να προκριθεί σε βάρος της ΑΕΛ και συνεχίζει την προσπάθεια για την διατήρηση του τίτλου του στο Κύπελλο Ελλάδας.

Ο Λουτσέσκου έχει κάθε δίκιο να βγαίνει από τα ρούχα του βλέποντας πως για μια ακόμη φορά την ομάδα του εκεί που ελέγχει απόλυτα ένα παιχνίδι δέχεται ένα γκολ που βάζει σε κίνδυνο όλη την προηγούμενη προσπάθεια της.

Και πάλι απέναντι στην ΑΕΛ ο ΠΑΟΚ δέχθηκε ένα φθηνό γκολ με λάθος αντίδραση και της άμυνας και του τερματοφύλακα του που τον κλόνισε και έβαλε σε κίνδυνο ακόμη και την πρόκριση του στην επόμενη φάση του κυπέλλου του.

Με τα "αν" δεν μπορεί κανείς να αναλύσει ένα ποδοσφαιρικό παιχνίδι ωστόσο σε περίπτωση που ο Όγκμποε λίγα λεπτά το γκολ που πέτυχε ήταν λίγο περισσότερο εύστοχο στην προσπάθεια του να κρεμάσει τον Ζίβκοβιτς και έδινε προβάδισμα στην Λάρισα τα πράγματα θα γίνονταν πολύ δύσκολα για τον ΠΑΟΚ.

Πώς μπορεί μια ομάδα που είναι σαφώς ανώτερη από τον αντίπαλο της, που ελέγχει απόλυτα το ρυθμό ενός παιχνιδιού, να βρίσκει τρόπο και να ακυρώνει όλη την προσπάθεια της, είναι κάτι που θα πρέπει να το βρουν ο Λουτσέσκου και οι παίκτες του. Μέχρι να τα καταφέρουν ο ΠΑΟΚ θα υποφέρει, θα βάζει τον εαυτό σε δύσκολη θέση και δεν θα μπορεί να διεκδικεί υψηλούς στόχους.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο ΠΑΟΚ δέχεται ένα γκολ που θα μπορούσε να αποφύγει. Έχει δεχθεί πολλά τέτοια γκολ από την αρχή της σεζόν. Η αδυναμία του αυτή εξελίσσεται στην πιο μεγάλη από τις πληγές που τον έριξαν από νωρίς στο καναβάτσο σε ότι αφορά στην διεκδίκηση του πρωταθλήματος, τον έβαλαν σε βαθιά αγωνιστική κρίση που λίγο έλειψε να του τινάξει στον αέρα όλη την φετινή χρονιά και από ότι φαίνεται του έχει αφήσει σημάδια.

Για αυτόν τον ΠΑΟΚ που παλεύει να βρει το βηματισμό του και δείχνει να τα καταφέρνει, είναι ασυγχώρητο να ρισκάρει χωρίς λόγο έναν ακόμη στόχο και μάλιστα σημαντικό σε μια σεζόν που του έχει απομείνει μόνο το κύπελλο και η Ευρώπη.

Ο Λουτσέσκου έχει στο παρελθόν κάνει λόγο για έλλειψη «ωριμότητας» που δείχνει η ομάδα του, κάτι που μοιάζει εντελώς οξύμωρο αν σκεφτεί κανείς ότι πολλοί κάποιοι την χαρακτηρίζουν «γερασμένη». Ωστόσο οι παίκτες του είναι αυτοί που δίνουν δικαιώματα.

Ζήλεψε την δόξα του Μπαλάφα ο Άκπομ

Πάρτε παράδειγμα τον Τσούμπα Άκπομ που ζήλεψε την δόξα του Σωτήρη Μπαλάφα. Για όσους δεν θυμούνται ο φιλότιμος Αρτινός χαφ είχε αποβληθεί με δεύτερη κίτρινη κάρτα σε έναν αγώνα κυπέλλου με τον Άρη που κρίθηκε στα πέναλτι. Όχι όμως στην διάρκεια του παιχνιδιού ή της παράτασης αλλά στην τελική διαδικασία των πέναλτι. Όταν ήρθε η σειρά του ευστόχησε στο δικό του και αυθόρμητα στον πανηγυρισμό του έβγαλε την φανέλα του και αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα.

Δείτε την στιγμή στο 13:07:

Τι έκανε ο Άκπομ; Μπήκε στο παιχνίδι στο 77΄ με το σκορ στο 1-1. Στο 82΄έκανε με κοντινή κεφαλιά έκανε το 2-1, στο 87΄ είδε κίτρινη κάρτα για μαρκάρισμα από πίσω σε αντίπαλο κοντά στην μεσαία γραμμή, στο 90+1 έστειλε με ένα εκπληκτικό σουτ έξω από την περιοχή την μπάλα στο αριστερό «γάμμα» της εστίας του Σουλούκου σφραγίζοντας την πρόκριση του Δικεφάλου. Και πανηγύρισε έξαλλα ένα πραγματικά πανέμορφο γκολ βγάζοντας την φανέλα του. Δεύτερη κίτρινη και αποβολή…

Ο Σωτήρης Μπαλάφας ακόμη θυμάται την ατάκα του Φερνάντο Σάντος μετά την αποβολή του στο Χαριλάου, που δεν ήταν πανηγυρική όπως ο ίδιος περίμενε. « Σε δυο μέρες έχουμε παιχνίδι (σσ: ο ΠΑΟΚ αντιμετώπιζε τον Εργοτέλη). Ποιος θα παίξει;» του είπε ο Πορτογάλος . Ο Τσούμπα Άκπομ θα θυμάται και πολλά χρόνια ότι σε ένα παιχνίδι στο οποίο ήταν ο απόλυτος πρωταγωνιστής δέχθηκε ένα μπουκάλι με νερό από τον προπονητή του, για την αποβολή του.

Ο Άγγλος που βρίσκεται στην καλύτερη φόρμα του όχι από την ημέρα που επέστρεψε αλλά από τότε που έφυγε από τον ΠΑΟΚ θα χάσει τον επόμενο αγώνα με τον Παναιτωλικό στην άδεια, όπως και σήμερα, λόγω τιμωρίας Τούμπα. Σε ένα παιχνίδι όπου έχει δηλωθεί να εκτίσει την ποινή του και ο Άντριγια Ζίβκοβιτς, ο δημιουργός των δυο από τα τρία γκολ που πέτυχε σήμερα ο ΠΑΟΚ.

Μπορεί το παιχνίδι αυτό να είναι προγραμματισμένο να γίνει σε δυο εβδομάδες, όμως για έναν πανηγυρισμό, για μια αντίδραση της στιγμής ο Άκπομ που έχει σκοράρει 4 γκολ στα 3 τελευταία παιχνίδια. Είναι να μην τρελαίνεται ο Λουτσέσκου;

Η συγγνώμη του Καγκάβα

Ο Σίντζι Καγκάβα με μόλις 30 λέξεις απολογήθηκε για το γεγονός ότι πολύ σύντομα κανείς δεν θα θυμάται ότι για έναν ολόκληρο χρόνο ήταν παίκτης του Δικεφάλου.

"Αγαπητοί φίλοι του ΠΑΟΚ, παίκτες και μέλη της ομάδας. Απολογούμαι που δεν κατάφερα να εκπληρώσω τις προσδοκίες σας. Ειλικρινά εκτίμησα την υποστήριξή σας. Σας εύχομαι τα καλύτερα και σας ευχαριστώ" ήταν το μήνυμα του πρώην σούπερ σταρ και σύντομα όπως όλα δείχνουν και πρώην ποδοσφαιριστή.

Ο Καγκάβα ήταν ένα στοίχημα για τον ΠΑΟΚ που δεν του βγήκε αλλά η παρουσία του στην Τούμπα μεγαλύτερη ζημιά έκανε στον ίδιο, παρά στον Δικεφάλο.

TAGS ΠΑΟΚ ΕΛΛΑΔΑ ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ