ΠΑΟΚ

Νίκη χαρακτήρα και αυτοπεποίθησης για τον νέο ΠΑΟΚ του Λουτσέσκου

Ο Καλέντ Νάρεϊ με τον Τιάγκο Ντάντας
Ο Καλέντ Νάρεϊ με τον Τιάγκο Ντάντας INTIME

Ο Σάββας Τζιομπάνογλου γράφει για τον Δικέφαλο που κινδύνευσε με γκέλα αλλά έδειξε χαρακτήρα και στο τέλος πανηγύρισε μια…τρελή νίκη, μακριά από τα "θέλω" του προπονητή του.

Ο ΠΑΟΚ κέρδισε τον Ατρόμητο σε ένα παιχνίδι που θα μπορούσε να έχει καθαρίσει νωρίτερα αλλά εντέλει του προσφέρει πολλά περισσότερα από τους τρεις βαθμούς της νίκης.

Και αυτό διότι η ομάδα του Λουτσέσκου που είχε εξ ολοκλήρου τον έλεγχο του αγώνα στο μεγαλύτερο μέρος του, λίγο έλειψε να πληρώσει ακριβά το γεγονός ότι έχασε έστω και για λίγο την αυτοσυγκέντρωση της.

Αν ο ΠΑΟΚ έχασε το μυαλό του επειδή βρέθηκε με παίκτη παραπάνω λόγω της αποβολής του Κιβρακίδη ή επειδή δεν μέτρησε κανένα γκολ στην φάση του Νέλσον Ολιβέιρα λίγο αργότερα και έμεινε με την αίσθηση ότι το παιχνίδι είχε τελειώσει δεν έχει και πολύ μεγάλη σημασία.

Σημασία έχει ότι οι παίκτες του φλέρταραν με την γκέλα δεχόμενοι γκολ στις καθυστερήσεις του αγώνα- κάτι που δεν έπρεπε με κανένα τρόπο να συμβεί- και ακόμη πιο σημαντικό είναι το γεγονός ότι επέστρεψαν και κατάφεραν να πάρουν την νίκη με το "Buzzer Beater" του Κάλεντ Νάρεϊ όταν όλα έδειχναν να έχουν τελειώσει.

Όσο και αν ο Λουτσέκου επέμεινε μετά το τέλος του αγώνα ότι θα προτιμούσε να είχε κερδίσει η ομάδα του με 1-0 – με τη δική του… κλασσική συνταγή του "μηδέν πίσω"- ο…τρελός τρόπος με τον οποίο πήρε μια νίκη της δίνει ακόμη καλύτερη ψυχολογία, ταϊζει πολύ περισσότερο την αυτοπεποίθηση των παικτών του και της δίνει πολλά περισσότερα από ένα απλό τρίποντο.

Σε αυτό το μεταβατικό στάδιο που ο ΠΑΟΚ προσπαθεί να χτίσει μια νέα ομάδα νίκες σαν και τη σημερινή, δείχνουν χαρακτήρα και μέταλλο. Και είναι ότι καλύτερο για μια ομάδα που αμφισβητήθηκε -και ακόμη αμφισβητείται- έντονα για όσα έγιναν το φετινό καλοκαίρι.

Και τώρα Κλ. Βικελίδης

Έστω και με αυτό το σκωτσέζικο ντουζ – από το ζεστό στο κρύο και μετά ξανά στο ζεστό- ο ΠΑΟΚ έκανε το "δυο στα δυο" αποφεύγοντας τελικά την γκέλα στα δυο συνεχόμενα εντός έδρας παιχνίδια του. Και τώρα πηγαίνει να… μετρήσει δυνάμεις στο τοπικό ντέρμπι με τον Άρη στο "Κλ. Βικελίδης" σε ένα παιχνίδι δύσκολο απέναντι σε έναν φιλόδοξο αντίπαλο.

Αν ο ΠΑΟΚ καταφέρει να φύγει νικητής και την επόμενη Κυριακή– είτε με τον τρόπο του Λουτσέσκου (με μισό- μηδέν), είτε με "γκραν γκινιόλ" τρίποντο- θα δώσει μια πρώτη απάντηση σε όσους βιάστηκαν να βγάλουν συμπεράσματα μετά τον άδοξο αποκλεισμό από τη Λέφσκι.

Η ζημιά που έγινε από το πρόωρο αντίο στην Ευρώπη δεν θα έχει αποκατασταθεί ωστόσο ο Λουτσέσκου και οι παίκτες του θα μπορούν να διώξουν κάπως την εσωστρέφεια που τους ακολουθεί από τους δυο αγώνες με τους Βούλγαρους και μετά.

Ίδια εικόνα με την πρεμιέρα και πρωταγωνιστή τον Νάρεϊ

Αγωνιστικά ο Ραζβάν Λουτσέσκου που περιμένει ενίσχυση στη μεσοεπιθετική του γραμμή έδωσε φανέλα βασικού και στον Βιεϊρίνια και στον Άντριγια Ζίβκοβιτς.

Δεν άλλαξε ωστόσο τίποτα στον άξονα της μεσαίας του γραμμής χρησιμοποιώντας και πάλι σχήμα με τρεις χαφ, Κούρτιτς, Ντάντας και Αουγκούστο ξεκίνησαν και πάλι με τον Ντιέγκο Μπίσεσβαρ να δίνει την θέση του αριστερά στον Ζίβκοβιτς και να μένει στον πάγκο.

Ο προπονητής του ΠΑΟΚ διατήρησε επίσης το νέο αίμα στην άμυνα κρατώντας τον Κουλιεράκη δεύτερο στόπερ και τον Τσαούση στο αριστερό της άκρο. Γενικά η ομάδα του είχε παρόμοια εικόνα με τον αγώνα της πρεμιέρας. Έπαιξε με πλάνο, κράτησε την κατοχή, πέτυχε ένα γρήγορο γκολ, δεν μπόρεσε να πετύχει και άλλα και στο τέλος κινδύνευσε να γκρεμίσει όσα έχτιζε στο γήπεδο.

Είχε και πάλι πρωταγωνιστή τον Κάλεντ Νάρεϊ που μετά την ασίστ του στην πρεμιέρα με τον Παναιτωλικό, έγραψε και γκολ και μάλιστα νικητήριο για την ομάδα του. Ο Γερμανός δείχνει ότι άξιζε η επιμονή των ανθρώπων του Δικεφάλου στην περίπτωση του και τα λεφτά που ξοδεύτηκαν για να έχει στη Θεσσαλονίκη.

Περιστρέφονται γύρω από τον Φερνάντες τα μεταγραφικά του ΠΑΟΚ

Τα μεταγραφικά του ΠΑΟΚ περιστρέφονται γύρω από τον Πάολο Φερνάντες του Βόλου. Και αυτό διότι οι πληροφορίες λένε ότι μπορεί η περίπτωση του Ισπανού μεσοεπιθετικού να μην είναι τόσο προχωρημένη, όσο κάποιοι την θεωρούν, ωστόσο φαίνεται να μην υπάρχουν και εναλλακτικές λύσεις σε περίπτωση που δεν προχωρήσει.

Γενικότερα το θέμα του Πάολο Φερνάντες ακροβατεί σε λεπτές ισορροπίες που δεν έχουν σε καμία περίπτωση να κάνουν με την ποιότητα του ίδιου του ποδοσφαιριστή. Το σίγουρο είναι πως πρόκειται για έναν ποδοσφαιριστή σε καλή ηλικία, που αν αποκτηθεί μπορεί να βοηθήσει σημαντικά την μεσοεπιθετική γραμμή του Δικεφάλου.

Από την άλλη πλευρά όμως δεν είναι και ο παίκτης με τον οποίο μπορεί να αρχίζει και να τελειώνει η αναζήτηση των ανθρώπων του ΠΑΟΚ. Έτσι αν ισχύουν οι πληροφορίες που λένε ότι αν δεν προχωρήσει του Ισπανού τότε δεν θα αποκτηθεί άλλος μεσοεπιθετικός κάτι δεν γίνεται καλά στα μεταγραφικά του Δικεφάλου.

Στην Game Night της Κυριακής, ο Παντελής Βλαχόπουλος, μαζί με τον Θέμη Καίσαρη, τον Τσάρλυ και τον Παντελή Διαμαντόπουλο σχολίασαν τη νίκη της Εθνικής κόντρα στο Βέλγιο, όπως και τα τεκταινόμενα της 2ης αγωνιστικής.

TAGS ΠΑΟΚ ΠΑΟΚ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ