ΠΑΟΚ

Κωνσταντέλιας και Σάστρε απέδειξαν πως ο ΠΑΟΚ έχει ακόμη καύσιμα στη μάχη του τίτλου

SUPERLEAGUE 2023-2024 / PLAYOFFS /  -  (  / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE 2023-2024 / PLAYOFFS / - ( / EUROKINISSI) ΡΑΦΑΗΛ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ / EUROKINISSI

Ο Σάββας Τζιομπάνογλου γράφει για την επική ανατροπή του ΠΑΟΚ, την εξιλέωση του Ζόαν Σάστρε για τον τελικό στον Βόλο και τον Δικέφαλο που έδειξε ότι διαθέτει ακόμη καύσιμα.

Ο ΠΑΟΚ πέτυχε μια επική ανατροπή που τον κρατά ζωντανό στην διεκδίκηση του πρωταθλήματος. Κανείς δεν ξέρει αν θα καταφέρει να πάρει και τα άλλα τρία ντέρμπι που έχει να δώσει μέχρι το τέλος της σεζόν, ούτε μπορεί να ξέρει αν τελικά το απόλυτο των 16 βαθμών θα του φτάσει να πανηγυρίσει τον τίτλο.

Αυτό όμως, που πέτυχαν σήμερα οι παίκτες του Λουτσέσκου είναι να επαναφέρουν τη χαρά πρώτα από όλα στους ίδιους τους τους εαυτούς, στους φιλάθλους τους και στους ανθρώπους της ομάδας.

Και το κατάφεραν με τον πιο μη αναμενόμενο πρωταγωνιστή, τον Ζόαν Σάστρε. Ο Ισπανός που σε μεγάλο βαθμό είχε χρεωθεί την αποτυχία του ΠΑΟΚ στον τελευταίο τελικό με την ΑΕΚ στον Βόλο έκανε μια τρομερή εμφάνιση από τη στιγμή που μπήκε στο δεύτερο ημίχρονο στο ντέρμπι.

Πέτυχε ένα εκπληκτικό γκολ στο 90' δίνοντας τη νίκη στην ομάδα του. Ποιος; Ο Σάστρε που πριν την εκτέλεση του κόρνερ που κέρδισε η ομάδα του είχε βρεθεί για ώρα ξαπλωμένος στο χόρτο στην περιοχή του ΠΑΟΚ κι ανέβαινε προς την αντίπαλη περιοχή δοκιμάζοντας αν μπορεί να πατήσει το πόδι του.

Μάλιστα, ενώ έχει μείνει τελευταίος στην άμυνα του ΠΑΟΚ έρχεται ο Τάισον και του κάνει νόημα να ανέβει, μένοντας αυτός πίσω για να καλύψει μια τυχόν αντεπίθεση της ΑΕΚ.

Ο έμπειρος Βραζιλιάνος τον είχε δει να κουτσαίνει κι ανέλαβε αυτός την ευθύνη να μείνει πίσω. Ούτε κι αυτό το περίμενε αυτό που ακολούθησε, με την μπάλα να βγαίνει από το διώξιμο των αμυντικών και τον Ισπανό να τη βρίσκει γεμάτα και να τη στέλνει στο βάθος της εστίας του Αθανασιάδη.

Ο ΠΑΟΚ χρειαζόταν ήρωες σε ένα τόσο σημαντικό παιχνίδι κι ο Ισπανός μαζί με τον Κωνσταντέλια ανέλαβαν αυτόν τον ρόλο.

Ο Ντέλιας με τα δυο γκολ που πέτυχε. Το δεύτερο μάλιστα, με το οποίο η ομάδα του ισοφάρισε ήταν το πιο καθοριστικό. Κι αυτό διότι ο ΠΑΟΚ σε ένα διάστημα που ήταν καλύτερος της ΑΕΚ στο γήπεδο βρέθηκε πίσω στο σκορ με το γκολ του Βίντα.

Και με τον Ντέλια κατάφερε να απαντήσει άμεσα σχεδόν και να πάρει ψυχολογία για να φτάσει στην τελική ανατροπή. Ο Κωνσταντέλιας έδινε στην ομάδα του ό,τι χρειαζόταν στην επίθεση κι ήταν μια μόνιμη πηγή κινδύνου....

Έδειξε ότι έχει ακόμη καύσιμη ύλη

Τα πράγματα για τον ΠΑΟΚ ήταν ξεκάθαρα από την αρχή του ντέρμπι. Για την ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου δεν υπήρχε κανένα άλλο αποτέλεσμα πέρα από τη νίκη που θα την κρατούσε ζωντανή. Με όσες πιθανότητες είχαν απομείνει για τη διεκδίκηση του τίτλου μετά την γκέλα στη Λαμία -το αποτέλεσμα που ψαλίδισε τις περισσότερες από αυτές.

Το ντέρμπι απέναντι στην ΑΕΚ ήταν και μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για τους παίκτες του ΠΑΟΚ να δείξουν ότι αυτό το άδειασμα που σαν κατάρα ακολουθεί την ομάδα τους στα playoffs των τελευταίων χρόνων, φέτος δεν έχει έρθει τουλάχιστον για την ώρα.

Αυτή ήταν η κύρια συζήτηση στο στρατόπεδο του ΠΑΟΚ από τη λήξη του αγώνα στη Λαμία και μετά. Και στις ομιλίες του Λουτσέσκου προς τους παίκτες του και στις μεταξύ τους κουβέντες που έγιναν στα αποδυτήρια και στο προχθεσινό δείπνο της ομάδας που σκόπευε όχι μόνο στην αποφόρτισή της πριν την αναμέτρηση με την ΑΕΚ, αλλά και στην αναστύλωση του πεσμένου ηθικού της.

Όλοι, μα όλοι συμφώνησαν ότι υπάρχει ακόμη καύσιμη ύλη και πως θα το δείξουν στο σημερινό ντέρμπι... Και το έκαναν.

Η μεγάλη ένταση προκάλεσε όσα έγιναν στο τέλος

Για όσα έγιναν στο τέλος του αγώνα δεν μπορεί να πει κανείς και πολλά. Οι εικόνες που καταγράφηκαν και που δεν ήταν και ιδιαίτερα τιμητικές ήταν αποτέλεσμα της πολύ μεγάλης έντασης που υπήρχε σε όλη τη διάρκεια του ντέρμπι, ακόμη και ανάμεσα σε ανθρώπους των δυο ομάδων.

Ο Ματίας Αλμέιδα προς τιμήν του ανέλαβε στη συνέντευξη Τύπου το δικό του μερίδιο ευθύνης για το πανδαιμόνιο που δημιουργήθηκε κι όπως είπε ζήτησε συγγνώμη από αυτούς που έπρεπε.

Σκεφτείτε όμως, τι θα γινόταν αν ήταν άλλος στην θέση του...

TAGS ΠΑΟΚ ΠΑΟΚ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ