ΠΑΟΚ

Κατρακύλα χωρίς τέλος για τον ΠΑΟΚ

Ο Άντριγια Ζίβκοβιτς απογοητευμένος στην αναμέτρηση του ΠΑΟΚ με τον Ιωνικό
Ο Άντριγια Ζίβκοβιτς απογοητευμένος στην αναμέτρηση του ΠΑΟΚ με τον Ιωνικό EUROKINISSI SPORTS

Ο ΠΑΟΚ συνεχίζει την κάθετη πτώση του, ο Ραζβάν Λουτσέσκου δεν βρίσκει τρόπους ώστε να βγάλει την ομάδα του από το αδιέξοδο στο οποίο βρίσκεται και η κρίση στο Δικέφαλο μεγαλώνει ολοένα και περισσότερο. Γράφει ο Σάββας Τζιομπάνογλου.

Ο ΠΑΟΚ συνεχίζει να βρίσκεται σε ελεύθερη πτώση και δυστυχώς για αυτόν και τους φιλάθλους του, δεν υπάρχει κάτι που να προδικάζει ότι η κατρακύλα στην οποία έχει παρασυρθεί μπορεί να σταματήσει.

Ότι και να κάνει ο Ραζβάν Λουτσέσκου δεν του προκύπτει αντίκρισμα στον αγωνιστικό χώρο και ο ίδιος ο Ρουμάνος τεχνικός πλέον παραδέχεται ότι δυσκολεύεται πολύ να βρει τι μπορεί να κάνει για να συνεφέρει την ομάδα του.

Αυτή η παραδοχή του Λουτσέσκου είναι ενδεικτική της δύσκολης κατάστασης που βρίσκεται ο ΠΑΟΚ. Μέχρι και πριν την διακοπή ο Λουτσέσκου έδειχνε να έχει τη "συνταγή", την "αύρα" αν θέλετε που του επέτρεπε να διορθώνει τα κακώς κείμενα στην ομάδα του. Ένα στοιχείο που στην περίπτωση του Ρουμάνου αποτελούσε την ειδοποιό διαφορά, σε σχέση με τους προπονητές που τον διαδέχθηκαν μετά την φυγή από την Τούμπα.

Ούτε ο Αμπέλ Φερέιρα, ούτε ο Πάμπλο Γκαρσία δεν έβγαζαν αυτήν την αυτοπεποίθηση που είχε ο Ρουμάνος τεχνικός, όταν τα πράγματα δεν πήγαιναν καλά για την ομάδα του, ότι μπορεί να βρει τον τρόπο και να γυρίσει την κατάσταση.

Το θέμα είναι ότι εδώ και δυο τρεις εβδομάδες που η ομάδα του βρίσκεται σε κάθετη πτώση δείχνει και αυτός πως έχει χάσει την "μυστική συνταγή" πως ως δια μαγείας θα μπορούσε να λύσει όλα τα προβλήματα του ΠΑΟΚ.

Αυτή που μεταμόρφωσε τον Ντιέγκο Μπίσεσβαρ και πάλι σε πρωταγωνιστή, αυτή που κάλυψε με τον Ντόουγκλας Αουγκούστο σε κάποια παιχνίδια την έλλειψη μεσοεπιθετικού, αυτή που έκανε ουσιαστικό στο παιχνίδι του σε κάποια ματς ακόμη και τον Εσίτι.

Πλέον ότι δοκιμάζει να κάνει ο προπονητής του Δικεφάλου ή δεν φέρνει τα αποτελέσματα που περιμένει ή λειτουργεί αντίστροφα. Και η αλήθεια είναι ότι ενώ όλοι έχουν διαπιστώσει ότι ο ΠΑΟΚ έχει σοβαρό έλλειμα ενέργειας ο προπονητής του δεν ρισκάρει να προχωρήσει σε αλλαγές. Να βάλει κάποιους άλλους από αυτούς στους οποίους στηρίζεται από την αρχή της σεζόν, μήπως και προκύψει κάτι διαφορετικό και πάψει αυτή η – ανυπόφορη για τους οπαδούς του Δικεφάλου – "ημέρα της μαρμότας" να επαναλαμβάνεται από παιχνίδι σε παιχνίδι.

Τον πληγώνουν οι... πρώην του

Μέχρι τώρα πάντως όποιον και να επιλέξει για την αρχική ενδεκάδα, όποιον και να βάλει ως αλλαγή το αποτέλεσμα είναι, τον τελευταίο καιρό το ίδιο.

Ακόμη και αν όπως σήμερα στην Νεάπολη η ομάδα του καταφέρει να προηγηθεί στο παιχνίδι στην μια και μοναδική τελική που είχε στην εστία. Ήρθε 2΄αργότερα η πρώτη φάση για τον αντίπαλο, με τους παίκτες του ΠΑΟΚ να μην μπορούν να διώξουν την μπάλα, με τις καραμπόλες για να βρεθεί ο Κάνιας σε θέση βολής για να ισοφαρίσει.

Ο Κάνιας που ήταν ένας από τους αγαπημένους του Ρουμάνου τεχνικού τα χρόνια του στην Τούμπα – και για πολλούς ένας από τους λόγους για τον οποίο ο Λουτσέσκου έφυγε μετά την κατάκτηση του νταμπλ- και που στα 94 παιχνίδια του με την φανέλα του Δικεφάλου είχε σκοράρει μόλις 4 γκολ- τον πλήγωσε και πρόσθεσε και το δικό του όνομα στην αλυσίδα τον πρώην ποδοσφαιριστών του που σκοράρουν σε βάρος του ΠΑΟΚ, λίγες ημέρες μετά τον Κουλούρη.

Ο προπονητής του ΠΑΟΚ θεωρεί ότι αυτό το γκολ που δέχθηκε από τον Κάνιας ήταν το καθοριστικό στην εξέλιξη του αγώνα και για την ήττα που γνώρισε τελικά η ομάδα του.

Η κρίση βαθαίνει και η ευθύνη δεν είναι μόνο των παικτών

Η εξήγηση που δίνει ο Λουτσέσκου για το γεγονός ότι οι παίκτες του χρειάστηκαν να μείνουν με 2 γκολ πίσω στο σκορ για να αντιδράσουν είναι ότι είναι θέμα προσωπικότητας. Ότι δηλαδή η ομάδα αντιδρά μόνο όταν δεν έχει πλέον τίποτα να χάσει σε έναν αγώνα και αυτό δεν μπορεί να θεωρείται υγιές δείγμα. Τουλάχιστον ο προπονητής του ΠΑΟΚ αναλαμβάνει πλήρως την ευθύνη για όλο αυτό που συμβαίνει σε επίπεδο ψυχολογίας και ηθικού στην ομάδα του.

Όπως και να έχει η κρίση στο Δικέφαλο βαθαίνει ακόμη περισσότερο, όσο μεγαλώνει η απόσταση από την κορυφή της βαθμολογίας. Θα είναι όμως είναι λάθος να θεωρήσει κανείς ότι η άσχημη εικόνα που βγάζει ο ΠΑΟΚ στο γήπεδο είναι αποκλειστικά και μόνο ευθύνη των παικτών. Και είναι άδικο να προσπαθεί κανείς να στρέψει προς τα αποδυτήρια ανακαλύπτοντας προβλήματα στις σχέσεις μεταξύ των ποδοσφαιριστών.

TAGS ΠΑΟΚ ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ