ΠΑΟΚ

Η Ευρώπη αργεί ακόμη για τον ΠΑΟΚ

Ο Ντιέγκο Μπίσεσβαρ
Ο Ντιέγκο Μπίσεσβαρ EUROKINISSI SPORTS

Ο Σάββας Τζιομπάνογλου γράφει για την κλήρωση με την Μίντιλαντ που σε καμία περίπτωση δεν τρομάζει τον ΠΑΟΚ αλλά και δεν μπορεί να θεωρηθεί εύκολος αντίπαλος.

Η σημερινή κλήρωση του Conference League έφερε αντίπαλο του ΠΑΟΚ την Μίντιλαντ, την πρωτοπόρο του πρωταθλήματος στη Δανία. Το γεγονός ότι τα δύο παιχνίδια με τους Δανούς θα γίνουν μετά από δυο μήνες δεν είναι η μοναδική αιτία που η Ευρώπη δείχνει, για την ώρα τουλάχιστον, ως μια πολύ μακρινή υπόθεση.

Ο ΠΑΟΚ έχει μπροστά του τρία παιχνίδια για να βγάλει τις υποχρεώσεις του για το 2021, τις διακοπές για τις Γιορτές, να πάρουν μια ανάσα οι παίκτες του, που παίζουν στα όρια τους και μια ολόκληρη μεταγραφική περίοδο για να διορθώσει τα λάθη και τις ανορθογραφίες του περασμένου καλοκαιριού και δεν μπορεί να ασχολείται και πολύ με την Μίντιλαντ.

Και δεν μπορεί να το κάνει ούτε καν σε επίπεδο κατασκοπείας αφού το πρωτάθλημα στη Δανία βρίσκεται στην χειμερινή διακοπή του.

Δεν είναι βαρύ όνομα ούτε δύσκολος αντίπαλος

Η Μίντιλαντ είναι λογικό να είναι ακόμη σε δεύτερο πλάνο στις σκέψεις των ανθρώπων του Δικεφάλου. Άλλωστε και ως όνομα οι Δανοί δεν είναι από αυτά που μπορούν να σημάνουν συναγερμό και να προκαλέσουν αδημονία στο στρατόπεδο του ΠΑΟΚ.

Η Λέστερ για παράδειγμα που ήταν στους πιθανούς αντιπάλους θα δημιουργούσε έντονο ενδιαφέρον ακόμη και από τώρα για τα παιχνίδια του Φλεβάρη. Ακόμη και μια ιδιαίτερη κλήρωση με την Φενέρμπαχτσε του Πέλκα για παράδειγμα θα είχε παρόμοιο αντίκτυπο. Η κλήρωση με τη Μίντιλαντ όχι…

Όπως σωστά επισήμανε στο σχολιασμό του για την κλήρωση ο Στέφαν Σβαμπ οι Δανοί δεν έχουν το βαρύ όνομα – μετρούν άλλωστε ως σύλλογος μόνο 22 χρόνια ζωής- αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι μπορεί να είναι εύκολος αντίπαλος. Πολύ περισσότερο στην κατάσταση που είναι τώρα ο ΠΑΟΚ και από την οποία θα προσπαθήσει να ξεφύγει σε αυτό το δίμηνο μέχρι και τα παιχνίδια με τους Δανούς.

"Μετρήθηκε" ήδη με την Κοπεγχάγη, ξέρει τι τον περιμένει

Αλήθεια είναι πάντως ότι αν ο ΠΑΟΚ ήταν στα καλά του, το άκουσμα της Μίντιλαντ ως αντιπάλου θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ακόμη και ως βατή κλήρωση.

Ο Δικέφαλος μετρήθηκε ήδη απέναντι στην Κοπεγχάγη και έδειξε ότι μπορεί να είναι ανταγωνιστικός ακόμη και στην κακή του νύχτα στην Τούμπα. Ο προπονητής της Κοπεγχάγης άλλωστε ο Γιες Θόρουπ, ήταν στην Μίντιλαντ για μια ολόκληρη τριετία από το 2015 μέχρι και το 2018.

Η Μίντιλαντ βέβαια έχει διαφορετική δομή από την Κοπεγχάγη αλλά οι ποδοσφαιριστές του Δικεφάλου μπορούν να φανταστούν τις δυσκολίες που θα αντιμετωπίσουν τον Φλεβάρη απέναντι σε μια ομάδα που συνδυάζει την ποδοσφαιρική νοοτροπία των Βορειοευρωπαίων και το λάτιν στοιχείο που της δίνουν οι αρκετοί Βραζιλιάνοι που έχει στο ρόστερ.

Διέξοδος για τον ΠΑΟΚ η Ευρώπη

Το σίγουρο είναι ότι μια πρόκριση στους 16 του Conference League θα δώσει άλλη χροιά σε μια αγωνιστική περίοδο, που τουλάχιστον στη Super League Interwetten δείχνει να πηγαίνει εντελώς διαφορετικά από ότι όλοι περίμεναν.

Το πρόγραμμα του ΠΑΟΚ θα δυσκολέψει και πάλι με το Δικέφαλο να έχει τα δυο εντός έδρας παιχνίδια με Παναθηναϊκό και Ατρόμητο πριν ταξιδέψει στη Δανία για το πρώτο παιχνίδι με τη Μίντιλαντ και ανάμεσα στα δυο ευρωπαϊκά παιχνίδια θα πρέπει να παίξει το ιδιαίτερο ντέρμπι με τον Άρη στο "Κλ. Βικελίδης".

Το πρόγραμμα του ΠΑΟΚ όμως έτσι και αλλιώς είναι ανηφορικό από την αρχή της σεζόν. Και δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να χρησιμοποιηθεί ως δικαιολογία για την οπισθοχώρηση στην βαθμολογία έστω και αν ο Ραζβάν Λουτσέσκου τονίζει το αντίθετο λέγοντας "θυσιάσαμε αρκετά πράγματα για να προκριθούμε στην Ευρώπη"…

Μοιάζει δεδομένο ότι ο ΠΑΟΚ θα είναι μια διαφορετική ομάδα το Φλεβάρη – οι οπαδοί του ευελπιστούν ότι θα είναι διαφορετική προς το καλύτερο- , μετά τη χειμερινή μεταγραφική περίοδο, αλλά είναι εξίσου πιθανόν να είναι άλλη ομάδα και η Μίντιλαντ. Και αυτό διότι είναι από τις ομάδες που συνηθίζουν να κινούνται δραστήρια στις μεταγραφές προσπαθώντας να αγοράζουν φθηνά και να πουλούν ακριβά δίνοντας υπεραξία στους ποδοσφαιριστές της.

Όπως και να έχει η αναμέτρηση του Δικεφάλου με τη Μίντιλαντ είναι σημαντική γενικότερα για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Και αυτό διότι μπορεί να αποδειχθεί καθοριστική για την κατάταξη μας στην ειδική βαθμολογία της UEFA καθώς η Δανία είναι μια από τις χώρες με τις οποίες ανταγωνιζόμαστε με έπαθλο την 15η θέση.

TAGS ΠΑΟΚ CONFERENCE LEAGUE ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ