OPINIONS

Κέρδος η ενότητα...

Κέρδος η ενότητα...
INTIME SPORTS

Το πρώτο και βασικό συμπέρασμα από τα αποτελέσματα της συνάντησης των Γιάννη Βαρδινογιάννη, Ανδρέα Βγενόπουλου και Νικόλα Πατέρα είναι ότι ο Παναθηναϊκός κέρδισε ηρεμία.

Στα συν είναι και η επιστροφή του Νικόλα Πατέρα στην προεδρία της ΠΑΕ, καθώς στο περσινό πρωτάθλημα η ομάδα δεν έχει προβλήματα με τη διαιτησία. Επιπλέον, ο "πρόεδρος των τίτλων" συσπείρωσε και ένωσε το κόσμο του Παναθηναϊκού.

Η συνάντηση είχε όμως άλλο σκοπό. Πρόθεση του Τζίγγερ ήταν να παραδώσει την 8η Σεπτεμβρίου τα "κλειδιά" της ΠΑΕ στους Βγενόπουλο, Πατέρα. Τους χάριζε το 25% των μετοχών της οικογένειας του κι αυτοί δεν αποδέχτηκαν τη δωρεά. Για τους λόγους αυτής της άρνησης μπορούν να ειπωθούν πολλά.

Η ουσία είναι μία και δεν αλλάζει. Ο Παναθηναϊκός δεν άλλαξε σελίδα σε επίπεδο ιδιοκτησίας και οι όποιες εξελίξεις μεταφέρονται για το τέλος της χρονιάς. Και ο θυμόσοφος λαός αυτό που λέει είναι "ζήσε Μάη μου να φας τριφύλλι". Αλλωστε, μέχρι τώρα στον πολυμετοχικό Παναθηναϊκό έχουν δει πολλά τα μάτια μας και οι ανατροπές διαδέχονται η μία την άλλη.

Το καλύτερο σενάριο πάντως για την ΠΑΕ θα είναι να παραμείνουν σε αυτήν ενεργοί και οι τρεις μέτοχοι. Ο καθένας θα έχει από ένα ρόλο και "καπετάνιος" θα είναι ο Νικόλας Πατέρας που απέδειξε ότι μπορεί να σηκώσει το βάρος της... προεδρικής καρέκλας.

Από την σημερινή συμφωνία των Βαρδινογιάννη, Βγενόπουλου, Πατέρα προκύπτει ότι οι δύο τελευταίοι θα πάρουν το 25% του μετοχικού πακέτου στο τέλος της σεζόν, οπότε αυτόματα θα αποκτήσουν και το 50,8%. Το ζητούμενο όμως είναι γιατί δεν κλείδωσαν σήμερα το ιδιοκτησιακό από την στιγμή που ο Τζίγγερ τους έδωσε την... ασίστ; Απάντηση στο ερώτημα μπορεί να δώσουν μόνο οι δύο μέτοχοι του "τριφυλλιού" και σε οκτώ μήνες θα γνωρίζουμε τις πραγματικές τους προθέσεις.

Επαναλαμβάνουμε ότι το θετικό της υπόθεσης είναι ότι ο Παναθηναϊκός με πρόεδρο τον Νικόλα Πατέρα βρίσκει την ηρεμία του. Ολα τα υπόλοιπα θα φανούν στη διάρκεια της χρονιάς. Προς το παρόν ο Τζίγγερ θα βάλει περίπου 9 εκατ. ευρώ στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της ΠΑε, ο Βγενόπουλος λιγότερα από 2 εκατ. ευρώ και ο Πατέρας περίπου 900.000 ευρώ.

* Ο Νίκος Κωνσταντόπουλος ανέλαβε πρόεδρος στην ΠΑΕ Παναθηναϊκός για να "τρέξει" συγκεκριμένα πράγματα. Τον πρόλαβαν όμως οι εξελίξεις και παραιτήθηκε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ