OPINIONS

Απόδραση με Σισέ και… Δαλούκα

Απόδραση με Σισέ και… Δαλούκα
INTIME SPORTS

Ο σοβαρός (Παναθηναϊκός), ο εύστοχος (Σισέ) και ο κακός (Δαλούκας)! Οι «πράσινοι» με τους Τζιμπρίλ Σισέ και Ζιλμπέρτο Σίλβα στην ενδεκάδα τους ανέβηκαν αγωνιστικό επίπεδο σε σχέση με την εικόνα τους στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος και έκαναν σεφτέ στις νίκες.

Ο Γάλλος σκόραρε από την άσπρη βούλα (43’), αλλά ο Θεσσαλός διαιτητής λανθασμένα σφύριξε την εσχάτη των ποινών (μαρκάρισμα Χαβίτο στον Βύντρα). Απόφαση που τελικά διαμόρφωσε και το τελικό αποτέλεσμα…

Το «δώρο» του Δαλούκα δεν αλλάζει την εικόνα του αγώνα. Ο Παναθηναϊκός ήταν καλύτερος στο «Κλ. Βικελίδης», είχε δοκάρι (Σισέ), ενώ ο Αλέξανδρος Τζόρβας δεν ένιωσε μεγάλη πίεση σε μία έδρα που είναι από τις πιο «καυτές» του πρωταθλήματος. Χωρίς το πέναλτι πάντως το ματς ενδεχομένως να τελείωνε, όπως και το περσινό, 0-0.

Στο δεύτερο ημίχρονο οι «πράσινοι» του Νίκου Νιόπλια, όπως ήταν αναμενόμενο, είχαν περισσότερο στο μυαλό τους να μην δεχτούν γκολ, κάτι που κατάφεραν με σχετική άνεση. Ο Αρης με τον Νέτο προσπάθησε να δημιουργήσει ρήγματα στην άμυνα του Παναθηναϊκού, αλλά οι «πράσινοι» δεν έδωσαν… δικαιώματα στους αντιπάλους τους.

Οι γηπεδούχοι απείλησαν με στημένες φάσεις, όμως το γκολ της ισοφάρισης δεν ήρθε και το «τριφύλλι» πάει στην Βαρκελώνη για τον αγώνα με την Μπαρτσελόνα, χωρίς έξτρα πονοκεφάλους.

-Για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι στο πρωτάθλημα ο Σωτήρης Νίνης ξεκίνησε βασικός, όπως ήταν στα πλάνα του Νίκου Νιόπλια από την έναρξη της προετοιμασίας. Ο 20χρονος μέσος δεν κρυβόταν και είχε αρκετές θετικές ενέργειες, αλλά του λείπει η διάρκεια στο παιχνίδι του. Αυτό ήταν το δεύτερο επίσημο παιχνίδι του Παναθηναϊκού και είναι λογικό η ομάδα να μην έχει βρει ακόμα τον ρυθμό της.

-Ο Αλεν Μπουμσόνγκ έβγαλε στοιχεία μεσογειακού χαρακτήρα που λίγο έλειψε να στοιχίσουν στην ομάδα του. Στη φάση του 78’ χτυπιόταν για ένα φάουλ που δόθηκε στον Τσέζαρεκ, ο οποίος πέρασε έξυπνα την μπάλα στον Χαβίτο, αλλά αυτός δεν σκόραρε. Κάτι που δεν αποτελεί έκπληξη. Αν ο Ισπανός είχε ευχέρεια στο σκοράρισμα, θα έπαιζε στο ισπανικό πρωτάθλημα.

*Το μη αγωνιστικό θέμα του διημέρου στο μικρόκοσμου του ελληνικού ποδοσφαίρου ήταν δίχως δεύτερη σκέψη ο δείπνος των Νικόλα Πατέρα, Βαγγέλη Μαρινάκη με τον Μισέλ Πλατινί στο περιθώριο του Top Executive Programme της UEFA. Εάν θέλουν οι δύο πρόεδροι των «αιωνίων αντιπάλων» μπορούν να αυξήσουν το δείκτη αξιοπιστίας του ελληνικού πρωταθλήματος που είναι ιδιαίτερα χαμηλός. Για να γίνει αυτό πρέπει να κλείσουν τα αυτιά τους στους διάφορους παρατρεχάμενους και να βοηθήσουν οι διαιτητές. Σήμερα, ο Δαλούκας δεν τους βοήθησε…

*Και ο Αρης διαφήμιση ΚΙΝΟ στη φανέλα του. Τελικά μόνο το κράτος δίνει λεφτά στις επαγγελματικές ομάδες…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ