ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Ο Παναθηναϊκός έγινε scoring machine μέσα σ' ένα καλοκαίρι

SUPERLEAGUE 2023-2024 /  -  (  / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE 2023-2024 / - ( / EUROKINISSI) ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ / EUROKINISSI

Ο Παναθηναϊκός έφτασε τα 21 γκολ σε επτά παιχνίδια μετά την πεντάρα επί του Ατρόμητου και ήδη έχει ξεπεράσει το 50% των γκολ που έβαλε πέρυσι στην κανονική περίοδο δείχνοντας πως σε ένα καλοκαίρι έχει μετατρέψει κατά πολύ τον τρόπο που παίζει.

Ο Παναθηναϊκός το βράδυ της Κυριακής πέτυχε τη μεγαλύτερη εντός έδρας νίκη του με τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς στον πάγκο του καθώς αυτό το 5-0 επί του Ατρόμητου είναι ένα σκορ που δεν έχουμε συναντήσει ξανά στη Λεωφόρο αυτά τα δυόμιση χρόνια.

Το τριφύλλι με τα πέντε τέρματα που πέτυχε έφτασε τα 21 σε επτά παιχνίδια φέτος και έχει τη δεύτερη καλύτερη επίδοση πίσω μόνο από τον Ολυμπιακό που έχει 22 και είναι μπροστά από ΠΑΟΚ και ΑΕΚ που μετράνε 13 και 12 γκολ αντίστοιχα έως τώρα, επίσης στις επτά πρώτες αγωνιστικές.

Ξεπέρασε το 50% της περσινής παραγωγικότητας του

Το εντυπωσιακό στοιχείο του φετινού Παναθηναϊκού που είναι μια ομάδα που προσπαθεί να παίξει ακόμα πιο επιθετικά, να δημιουργήσει, να απειλήσει να σκοράρει είναι πως στις επτά πρώτες αγωνιστικές έχει ξεπεράσει το 50% των γκολ που σημείωσε πέρυσι στη διάρκεια της κανονικής περιόδου.

Συγκεκριμένα τη σεζόν 2022-23 το τριφύλλι στη regular season πέτυχε 38 γκολ σε 26 αγώνες. Κάτι το οποίο μεταφράζεται σε 1,4 τέρμα άνα ματς. Εκ των οποίων τα εννιά ήταν πέναλτι και το ένα αυτογκόλ.

Φέτος όμως ήδη μετράει 21 γκολ σε επτά ματς. Ουσιαστικά άνα παιχνίδι οι πράσινοι έχουν μέσο όρο τρία γκολ ενώ φέτος έως τώρα έχουν βρει εστία από την άσπρη βούλα τρεις φορές.

Πλην της πεντάρας κόντρα στον Ατρόμητο ο Παναθηναϊκός έχει πετύχει πέντε γκολ εκτός έδρας επί του Παναιτωλικού, τέσσερα επί του Αστέρα και πάλι εκτός έδρας και από εκεί και πέρα έχει νικήσει με 3-0 το Βόλο και με 0-1 τον ΠΑΣ Γιάννινα, ενώ έχει σκοράρει δύο τέρματα κόντρα στον ΠΑΟΚ σε ένα ματς που ήρθε ισόπαλο και ένα γκολ στην ήττα από την ΑΕΚ στη Λεωφόρο.

Αυτά τα 21 γκολ τα έχουν σημειώσει έντεκα διαφορετικοί ποδοσφαιριστές εκ των οποίων οι Ιωαννίδης, Μπερνάρ, Τζούριτσιτς, Παλάσιος έχουν από τρία. Τους ακολουθούν με δύο οι Γερεμέγεφ και Βέρμπιτς ενώ μια φορά δίχτυα έως τώρα έχουν βρει οι Σπόραρ, Τσέριν, Αϊτόρ, Αράο και Μάγκνουσον.

Τον επηρεάζει ακόμα αμυντικά στα μεγάλα ματς

Οι αριθμοί αλλά και η εικόνα του Παναθηναϊκού εντός αγωνιστικού χώρου δείχνουν πως φέτος, ελέω και της μεγαλύτερης ποιότητας και περισσότερων επιλογών, που έχει φέτος το τριφύλλι δείχνουν πως η ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς επιθυμεί να παίρνει τις νίκες βασιζόμενη στο καλό ποδόσφαιρο, στο επιθετικό ποδόσφαιρο και σε ένα ποδόσφαιρο πρωτοβουλίας.

Μάλιστα ίσως το γεγονός αυτό να είναι και μια από τις αιτίες για την εικόνα των πράσινων στα δύο ντέρμπι κόντρα στην ΑΕΚ και τον ΠΑΟΚ και τα κενά που παρουσίασαν μεσοαμυντικά με αποτέλεσμα να μην μπορέσουν να φτάσουν στη νίκη και να πάρουν το τρίποντο.

Ο Παναθηναϊκός δεν έψαξε να πάρει τους τρεις βαθμούς στην κόντρα ή με όπλο την άμυνα του αλλά με το ποδόσφαιρο πρωτοβουλίας που θέλει φέτος ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς να παίζουν οι παίκτες του. Δεν τα κατάφερε όμως καθώς είναι λογικό να πρέπει να υπάρξει και ο απαραίτητος χρόνος ώστε να μπορέσει το τριφύλλι να συνδυάσει την καλή ανασταλτική λειτουργία με κυριαρχικό ποδόσφαιρο και πληθώρα γκολ.

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ