OPINIONS

Στους δύο... μόνο ο Άρης χωρεί

Στους δύο... μόνο ο Άρης χωρεί
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Πάρης Τσελεπίδης εξηγεί γιατί ο Άρης απέδειξε για ακόμη μία φορά κόντρα στον Παναθηναϊκό πως τα μπάτζετ δεν παίζουν μπάσκετ και ότι βρίσκεται σε καλό δρόμο να διασπάσει τη μόνιμη δυάδα των τελικών των playoffs της Basket League ΣΚΡΑΤΣ.

Ο Άρης απέδειξε κόντρα στον Παναθηναϊκό για δεύτερη φορά μέσα σε τρεις μέρες ότι όχι απλώς μπορεί να τον κοιτάξει στα μάτια αλλά και να τον κερδίσει. Τι κι αν απουσίαζαν για ακόμη μία φορά οι Τζαμέλ Χάγκινς και Βασίλης Ξανθόπουλος ενώ και ο Θόδωρος Ζάρας μπορεί να ήταν και πάλι στην αποστολή αλλά δεν χρησιμοποιήθηκε.Και ακόμη περισσότερο η ομάδα της Θεσσαλονίκης γιατί του έχει αποδοθεί ο τίτλος του "Αυτοκράτορα" που του επιτρέπει να ξεπερνάει ακόμη και τα αντίπαλα μπάτζετ ομάδων Euroleague όπως ισχύει στην περίπτωση του Παναθηναϊκού. Ο Νικ Καλάθης εξάλλου από μόνος του που κλήθηκε να αγωνιστεί μετά την απουσία του στο προηγούμενο παιχνίδι και αφού είχε επιστρέψει στην Αθήνα το ύψος του συμβολαίου του ξεπερνάει όλα αυτών των "κιτρίνων".

Ο κόσμος ήταν εκεί και κάλυψε τις απουσίες τους και τις λύσεις που είχαν συνηθίσει να προσφέρουν από την αρχή της αγωνιστικής περιόδου. Τη φορά αυτή μάλιστα και σε αντίθεση με το τρίτο παιχνίδι της ημιτελικής σειράς με την ατμόσφαιρα που δημιούργησε έδωσε στους παίκτες του Δημήτρη Πρίφτη την απαιτούμενη ώθηση για να καταφέρουν κάτι που φάνταζε αδύνατο σύμφωνα με την εικόνα των δύο πρώτων δεκαλέπτων.

Στους δύο... μόνο ο Άρης χωρεί
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Αυτός ο συνδυασμός είχε σαν αποτέλεσμα να πάνε περίπατο τα κακώς κείμενα των δύο πρώτων δεκαλέπτων. Το χειρότερο πρώτο δεκάλεπτο στη Nick Galis Hall με τους 8 πόντους και τους 19 μετά το τέλος του δευτέρου. Τα 2/17 τρίποντα με το δεύτερο μα έρχεται στο φινάλε από το χέρι του δαιμονισμένου και ασταμάτητου στα playoffs Ντομινίκ Ουότερς. Στο ξεκίνημα του τρίτου δεκαλέπτου η εις βάρος διαφορά των 10 πόντων εξανεμίστηκε με τα συνεχόμενα τρίποντα ενώ ακόμη και όταν στο φινάλε ο Παναθηναϊκός προσπέρασε αυτό αποδείχθηκε προς στιγμή καθώς πλέον όλα έδειχναν πως η ομάδα της Θεσσαλονίκης βάδιζε ολοταχώς προς την ισοφάριση της σειράς σε 2-2.

Στους δύο... μόνο ο Άρης χωρεί
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Επόμενο ήταν ο Νίκος Λάσκαρης μετά το τέλος του παιχνιδιού να μην μπορεί να κρύβει τη χαρά του. Να φωτογραφίζει το φωτεινό ταμπλό όπως είχε υποσχεθεί σε έναν φίλο του που του το είχε ζητήσει και μετά να κάνει λόγο για επίτευξη υπέρβασης. Και δεν έχει άδικο. Μία υπέρβαση που συνδυάζεται σε μεγάλο βαθμό με τη δική του παρουσία και της σιγουριάς που προσδίδει αυτή . Ότι και αν γίνει το απόγευμα του Σαββάτου, με τον Δημήτρη Πρίφτη και τους παίκτες του να κρατούν χαμηλούς τόνους, ένα είναι το σίγουρο. Πως ο Άρης πέτυχε να βάλει δύσκολα στον Παναθηναϊκό, να τον κοιτάξει στα μάτια, να αισθάνεται ακόμη και νικητής της σειράς ακόμη και αν χάσει με 3-2 και να στείλει το μήνυμα πως οδεύει αργά και σταθερά για να διασπάσει το μόνιμο ζευγάρι των τελικών των playoffs της Basket League ΣΚΡΑΤΣ. Αυτό των δύο "αιωνίων" της Αθήνας μεταξύ του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού.

Το μόνο που λείπει από τη φετινή πορεία; Είναι μία νίκη απέναντι σε έναν από τους Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό. Το Σάββατο υπάρχει μία ακόμη ευκαιρία στο ΟΑΚΑ. Ακόμη και αν δεν γίνει πράξη από τη στιγμή που θα γίνει και πάλι μέσα στα επόμενα χρόνια τότε ο Άρης με οδηγό τη Nick Galis Hall θα μπορεί να φθάσει στους τελικούς και να διεκδικήσει και πάλι την κατάκτηση του ελληνικού πρωταθλήματος. Αυτό που λείπει τόσο πολύ από τους φιλάθλους από την εποχή του Νίκου Γκάλη και του Παναγιώτη Γιαννάκη.

Στους δύο... μόνο ο Άρης χωρεί
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Την ίδια ώρα και το αμερικάνικο τρίο των Ντομινίκ Ουότερς, Τζερέλ ΜακΝίλ και Οκάρο Ουάιτ - με τον Τζαμέλ Χάγκινς όντας τραυματίας να διψάει για άμεση επιστροφή του - με την απόδοσή του βάζει δύσκολα στη διοίκηση της ΚΑΕ Άρης. Αυτή του Νίκου Λάσκαρη που εκτός της παραμονής του Δημήτρη Πρίφτη επιθυμεί τη διατήρηση και του φετινού κορμού ώστε με όχι πολλές κινήσεις να χτιστεί το νέο ρόστερ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ