ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ο Μπαρτζώκας ορίζει τις καταστάσεις στον Ολυμπιακό

Ο Μπαρτζώκας ορίζει τις καταστάσεις στον Ολυμπιακό

Ο Παντελής Βλαχόπουλος γράφει για το πλάνο του Ολυμπιακού, τον Μπαρτζώκα που ορίζει τις εξελίξεις στους πρωταθλητές, την περιφέρεια που αναμένεται πιο ισχυρή, την πίεση που ασκείται πλέον από τον Παναθηναϊκό και την κίνηση για τον Μίροτιτς που δείχνει τις προθέσεις των "ερυθρόλευκων". Τι ισχύει με Σλούκα και Ντόρσεϊ.

Ο Ολυμπιακός παίζει δυνατά και σε διπλό ταμπλό για να κλείσει τα μεταγραφικά ζητήματά του. Και η αλήθεια είναι ότι αυτό το καλοκαίρι είναι "καυτό" γιατί οι πρωταθλητές Ελλάδας, καλούνται να κλείσουν δύο μεταγραφές - ανανεώσεις, οι οποίες θα τον κάνουν πιο ισχυρό από την περυσινή χρονιά. Φαίνεται οξύμωρο από την στιγμή που έχασε τον καλύτερο παίκτη της Ευρώπης, Σάσα Βεζένκοβ.

Συν τοις άλλοις ο Ολυμπιακός δεν μπορεί να μην ασχολείται με την ενίσχυση του Παναθηναϊκού, ο οποίος δεδομένα θα εμφανιστεί πιο δυνατός με Αταμάν στον πάγκο και ήδη δύο πολύ σημαντικές μεταγραφικές κινήσεις (Βιλντόσα και Λεσόρ).

Ο απόλυτος Μπαρτζώκας

Ο Παναγιώτης και Γιώργος Αγγελόπουλος έχουν δώσει όλες τις αποφάσεις στον Γιώργο Μπαρτζώκα. Ουσιαστικά ο καλύτερος προπονητής της Ευρώπης λειτουργεί ως GM πρωτίστως και μετά ως coach. Και σαφώς έχει σχεδιάσει την ομάδα του για τη νέα χρονιά, ποιους θέλει να μείνουν και ποιους θέλει να μείνουν.

Αυτό που γνωρίζουν, όμως, πολύ καλά διοίκηση, προπονητής και φίλαθλοι είναι ότι ο Ολυμπιακός έχει βάλει τις βάσεις και έχει τις δομές, προκειμένου να συνεχίσει στο δρόμο των επιτυχιών και τα επόμενα χρόνια. Και βέβαια η πίεση που θα του ασκήσει ο νέος Παναθηναϊκός μόνο καλό μπορεί να κάνεις στους "αιώνιους" αντιπάλους.

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας έχει πάρει, λοιπόν, τις αποφάσεις του και θα πορευτεί με αυτές, ώστε ο Ολυμπιακός να διεκδικήσει όλους τους τίτλους της χρονιάς σε Ελλάδα και Ευρώπη. Προφανώς υπάρχει το τεράστιο κενό του Σάσα Βεζένκοβ, το οποίο μπορεί να γίνει ακόμη μεγαλύτερο αν ο Κώστας Σλούκας δεν αποδεχτεί την πρόταση των αδερφών Αγγελόπουλων, ωστόσο ο σχεδιασμός του οργανισμού είναι πάνω από πρόσωπα και χρήματα.

Ο Ολυμπιακός για ακόμη μία χρονιά θα είναι η ομάδα του προπονητή. Με αυτή τη συνταγή επέστρεψε στην ελίτ της Ευρωλίγκας και με αυτή θα συνεχίσει.

Η γεμάτη περιφέρεια και η τριάδα φωτιά

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας, λοιπόν, πάει να κερδίσει έδαφος και να βγει μπροστά. Θέλει να καλύψει το χαμένο έδαφος με τον Βεζένκοβ, θέλοντας να δημιουργήσει μία πανίσχυρη γραμμή περιφερειακών και ψηλών παικτών. Και άρχισε από τους "κοντούς".

Η απόκτησή του Νάιτζελ Γουίλιαμς Γκος από την πρωταθλήτρια Ευρώπης Ρεάλ Μαδρίτης δίνει βάθος, εμπειρία και δύναμη. Επί της ουσίας ο Ολυμπιακός θα είναι +1 έναν σπουδαίο παίκτη σε σχέση με πέρυσι, ανεξάρτητα αν θα μείνει ή θα φύγει ο Κώστας Σλούκας. Συνεπώς η γραμμή των γκαρντ θα είναι:

  • Γουόκαπ, Κάναν, Γκος, Σλούκας (άλλος παίκτης), Λαρεντζάκης και Λούντζης.

Μεγαλύτερο βάθος, καλύτερη αμυντικός προσανατολισμός και ακόμη ένας γκαρντ που μπορεί να κάνει πολλά πράγματα μέσα στο γήπεδο. Την ίδια στιγμή ο Μπαρτζώκας θα προσπαθήσει να δημιουργήσει την καλύτερη γραμμή ψηλών στην Ευρώπη.

  • Φαλ, Μιλουτίνοβ, Μίροτιτς, Πίτερς και μεταγραφή

Στη Game Night Late του ΑΝΤ1 ο Παντελής Διαμαντόπουλος ανέλυσε τα τελευταία δεδομένα για την υπόθεση του Νίκολα Μίροτιτς, τονίζοντας ότι η πλευρά του παίκτη και η διοίκηση του Ολυμπιακού τα έχουν βρει σε μεγάλο βαθμό και περιμένουν να αποδεσμευτεί ο παίκτης από τη Μπαρτσελόνα.

Σε περίπτωση που ο Ισπανός σούπερ σταρ υπογράψει με τους "ερυθρόλευκους", τότε ο Ολυμπιακός θα αποκτήσει την απόλυτη τριάδα ψηλών με Φαλ, Μιλουτίνοβ, Μίροτιτς, η οποία θα μπορεί να συγκριθεί με μία άλλη συγκλονιστική γραμμή της ομάδας από την δεκαετία του '90 με Φασούλα, Τάρπλεϊ και Τάρλατς.

Είναι κατανοητό ότι ο Ολυμπιακός θέλει να αντικαταστήσει την απουσία του Βεζένκοβ με της ίδιας ποιότητας παίκτη, με σκοπό να μην φανεί ούτε στο ελάχιστο το κενό του νέου αποκτήματος των Σακραμέντο Κινγκς.

Η υπόθεση Σλούκα και ο Ντόρσεϊ

Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να γίνει το δεύτερο ραντεβού των Παναγιώτη και Γιώργου Αγγελόπουλου με τον Κώστα Σλούκα. Θα συζητηθούν εκ νέου οι οικονομικές απολαβές του αθλητή και οι βασικές αρχές οι οποίες θα διέπουν τον ρόλο του.

Προφανώς η στάση του Γιώργου Μπαρτζώκα θα παίξει μεγάλο ρόλο, όπως η πρόθεση και τα θέλω του Σλούκα. Μένει να φανεί αν θα υπάρξει νέο ραντεβού, πότε θα γίνει και με ποια σύνθεση.

Πολλοί θεωρούν και από τις δύο πλευρές ότι στη νέα συνάντηση πρέπει να κάθεται στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων και ο Γιώργος Μπαρτζώκας. Ωστόσο είναι μία τακτική που δεν την συνηθίζουν οι αδερφοί Αγγελόπουλοι ούτε βέβαια ο ίδιος ο τεχνικός του Ολυμπιακού.

Οι ισχυροί άνδρες της ΚΑΕ θέλουν να κλείνουν μόνοι τους τα deal με τους παίκτες, έχοντας τη σύμφωνη γνώμη του προπονητή. Στη συγκεκριμένη συνθήκη πάντως πολλά μπορεί να αλλάξουν. Και εκεί θα φανούν οι προθέσεις από όλες τις πλευρές.

Όσον αφορά στο Τάιλερ Ντόρσεϊ η υπόθεση είναι ξεκάθαρη. Ο Έλληνας γκαρντ θέλει να αποχωρήσει από την Τουρκία και η Φενέρμπαχτσε δεν φαίνεται να θέλει να κρατήσει τον παίκτη.

Ο Ντόρσεϊ θα είναι η πρώτη επιλογή του Μπαρτζώκα, αν αποχωρήσει από το λιμάνι ο Σλούκας. Βεβαίως όταν ο διεθνής άσος βγει στην αγορά, τουλάχιστον τρεις ομάδες της Euroleague θα του κάνουν οικονομική κοντά στο συμβόλαιο που έχει τώρα στην τουρκική ομάδα.

* Αυτό που "καίει" περισσότερο τώρα τον Ολυμπιακό είναι υπόθεση Μίροτιτς

** Ο Ολυμπιακός δεν μπορεί να πάει πάνω από τα 2.7 εκατομμύρια ευρώ για την απόκτηση του Νίκολα Μίροτιτς

*** Το συμβόλαιο του Τάιλερ Ντόρσεϊ με τη Φενέρμπαχτσε αγγίζει τα 1.8 εκατομμύρια ευρώ ετησίως

**** Ο Γιώργος Μπαρτζώκας επιστρέφει την Πέμπτη (06/07) από την Τουρκία, όπου βρίσκεται σε σεμινάριο των προπονητών της EuroLeague

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΜΠΑΣΚΕΤ ΕΛΛΑΔΑ EUROLEAGUE STOIXIMAN BASKET LEAGUE ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΠΑΡΤΖΩΚΑΣ ΚΩΣΤΑΣ ΣΛΟΥΚΑΣ ΒΕΖΕΝΚΟΒ ΤΑΙΛΕΡ ΝΤΟΡΣΕΪ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ