OPINIONS

Ώρα για πράξεις και αποδείξεις

Ώρα για πράξεις και αποδείξεις

Άνθρωποι ακραίων συναισθημάτων και ακραίων αντιδράσεων. Έτσι είμαστε οι περισσότεροι Έλληνες, εύκολα απογοητευόμαστε και πολύ εύκολα “πετάμε στους ουρανούς”. Αυτό δίνει και αφορμή για τις περιβόητες…κωλοτούμπες, στις οποίες αναφερόμαστε κάθε φορά, που η άποψη αλλάζει από την μια μέρα στην άλλη!

Να, δεν είδατε για παράδειγμα τι συνέβη με την εθνική μας. Τα μπινελίκια, μετά την όντως τραγική εμφάνιση κόντρα στη Ν. Κορέα, έδωσαν τη θέση τους, στον άκρατο ενθουσιασμό, έπειτα από την εξαιρετική εμφάνιση επί των Νιγηριανών.

Κάτι τέτοια παρακολουθούμε τούτες τις ώρες και στον Ολυμπιακό. Εκεί που τον είχαν χαμένο και “τελειωμένο”, τώρα γίνεται λόγος για “δυναστεία” και για …αυτοκρατορία. Η είσοδος-και επίσημα- του Βαγγέλη Μαρινάκη στα διοικητικά, αποτέλεσε την αφορμή.

Πραγματικά, ο Σωκράτης Κόκκαλης είναι ο πιο επιτυχημένος πρόεδρος στην ιστορία βάσει τίτλων. Όμως δεν θα μπορούσε να παραμείνει εσαεί και φυσικά, ήταν κουραστικό όλο αυτό το σκηνικό που είχε δημιουργηθεί, ειδικά τους τελευταίους μήνες.

Ε, όπως και να το κάνουμε, δεν είναι και το καλύτερο να σε κατηγορούν, πως οι άνθρωποι που ‘χεις επιλέξει βλέπουν παίκτες από το You tube , ενώ κι εσύ έχεις κάνει ένα σωρό λανθασμένες επιλογές. Κάτι από…μπάσκετ θυμίζει η έναρξη της συνεργασίας, μόνο που είμαι σίγουρος, ότι ο Βαγγέλης Μαρινάκης, δεν θα δεχθεί αυτά, που δέχθηκαν κάποτε οι Αγγελόπουλοι.

Δεν βάζει τα εκατομμύριά του και δεν παίρνει το 67% για να κουμαντάρουν άλλοι. Προβλέπω αλλαγή προσώπων σε όλα τα πόστα και μόνο λάθος δεν θα ήταν αυτό. Ωστόσο, θα πρέπει όλος ο κόσμος να περιμένει και να δει πως θα…κυλήσει αυτό το εγχείρημα.

Στην περίπτωση του Παναθηναϊκού, όπου ήταν και σαφώς περισσότεροι οι μέτοχοι η “φαγωμάρα” δεν έπαψε, ακόμη και το επόμενο πρωί της κατάκτησης του πρωταθλήματος. Ίσως στον Ολυμπιακό να μην συμβεί κάτι τέτοιο, να υπάρξουν συγκεκριμένοι ρόλοι, επιλεγμένες κατευθύνσεις και να μην τολμήσει κάποιος να έρθει σε αντιπαράθεση με τον άλλο.

Στο κάτω- κάτω, αυτή την εποχή, η νέα διοίκηση της ομάδας του Πειραιά, έχει ένα δύσκολο μονοπάτι να διαβεί. Και αυτό, έχει να κάνει με το “χτίσιμο” της ομάδας. Ένα ρόστερ όπως το θέλουν οι απαιτητικοί(μια ζωή) Ολυμπιακοί, δε γεμίζει με τον Μιραλάς και τον Επστάιν. Και αλήθεια είναι, ότι τις προηγούμενες εβδομάδες από προγραμματικές δηλώσεις, άλλο τίποτα.

Τώρα, έφτασε η ώρα, των πράξεων και των αποδείξεων. Ο χρόνος είναι αμείλικτος, καταδιώκει τους “ερυθρόλευκους” και θα πρέπει ταυτόχρονα, να φτιάξουν το “μαγαζί”, να ορίσουν τα πόστα και να πάνω απ’ όλα, να πάρουν ποδοσφαιριστές. Ο Βαγγέλης Μαρινάκης, είναι καλός εφοπλιστής και έχει δείξει ότι στη φουρτούνα , μπορεί να βρίσκει τις λύσεις. Τώρα λοιπόν, που ανεβαίνει στη γέφυρα του βαποριού και παίρνει το τιμόνι, θα πρέπει και να το πάει στα ήσυχα νερά. Γιατί στον Πειραιά έχουν καιρό να δουν μπουνάτσα…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ