ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ολυμπιακός, ο καλύτερος Γερμανός δημόσιος υπάλληλος

Ο Αγκιμπού Καμαρά στον αγώνα του Ολυμπιακού με τη Λαμία
Ο Αγκιμπού Καμαρά στον αγώνα του Ολυμπιακού με τη Λαμία EUROKINISSI SPORTS

Οι πρωταθλητές έχουν κουρασμένους παίκτες, τεράστια διαφορά στην βαθμολογία και ο Παντελής Διαμαντόπουλος γράφει για το φινάλε του 2021, τον Μανωλά που έρχεται και τους Πειραιώτες που έχουν πάντα τον τρόπο να παίρνουν τα ματς.

Ο Πέδρο Μαρτίνς διέγνωσε προβληματάκια φυσικής κατάστασης στο δεύτερο ημίχρονο αλλά και μερικής πίεσης λόγω της ανάγκης ενός δεύτερου γκολ. Ο Ολυμπιακός πήρε άλλη μια νίκη, ο προπονητής του ήταν ειλικρινής, αλλά όσο ανιαρό και αν αποδείχθηκε αυτό το ματς μεσημέρι Κυριακής, η αλήθεια είναι ότι την δουλειά την έκαναν και πάλι σχετικά εύκολα οι πρωταθλητές, παρότι χρειάζονται ανάσες.

Οι Ελ Αραμπί, Εμβιλά, Ρέαμπτσουκ, Μασούρας, πρέπει να φορτίσουν ξανά τις μπαταρίες. Και για να γίνει αυτό πρέπει να βοηθήσουν και οι συμπαίκτες του. Το βάθος είναι μεγάλο στον κόκκινο πάγκο και το ροτέισον στο ματς κυπέλλου με την Λιβαδειά επιβεβλημένο. Κανείς δεν έχει συμβόλαιο με το να βάζει συνέχεια πολλά γκολ. Ο φετινός Ολυμπιακός εξάλλου δεν "ξερνάει φωτιές". Όμως την δουλειά του την κάνει.

Η Λαμία στην μεγαλύτερη διάρκεια του πρώτου μέρους ήταν συγκρατημένη. Μαζεμένη. Όχι ταμπουρωμένη, αλλά ιδιατέρως προσεκτική και με σωστή απόσταση των γραμμών. Ο Μιχάλης Γρηγορίου άλλωστε είναι προπονητής που δεν θέλει να μένει στάσιμος. Παρακολουθεί, ταξιδεύει και για αυτό πάντα βρίσκει μια δουλειά. Δεν είναι από τους προπονητές που αναπαύονται και δεν θέλει να μείνει πίσω στις ανάγκες της εξέλιξης του αθλήματος. Γνωρίζει λοιπόν πολύ καλά, πως όταν ο αντίπαλός σου είναι πιο δυνατός και παίζει και στην έδρα του, όσο νοικοκυρεμένος και να είσαι, θα πρέπει να έχεις και τύχη, αλλά και σωστή αντίδραση, στις στιγμές που θα βρει και θα σου κάνει.

Γιατί ο Ολυμπιακός φέτος, έχει αποφασίσει να πάει να πάρει το πρωτάθλημα με συστήματα κόμπρας. Τσιμπάει, χτυπάει, στα ξαφνικά ή όταν έχεις αρχίσει να πιστεύεις ότι δεν θα σε βλάψει. Δείτε. Θυμηθείτε. Αφήστε τη σκέψη σας να πάει τον χρόνο πίσω. Πώς κέρδισαν οι πρωταθλητές ως τώρα τα περισσότερα παιχνίδια του πρωταθλήματος; Με αυτή την τακτική. Η πίεση ψηλά, δεν αποδίδει όπως πέρυσι. Τις μπάλες οι Πειραιώτες τις κλέβουν στον χώρο του κέντρου. Όμως αρκούν και περισσεύουν αυτές οι στιγμές, να φέρουν δυο- τρία καλά τρεξίματα, κάποιες τελικές πάσες αξίας και φυσικά ένα τελείωμα ιδανικό.

Η Λαμία στο πρώτο 45λεπτο, γλίτωσε. Υπήρξαν δυο- τρεις μπάλες που έφεραν παίκτη του Ολυμπιακού απέναντι στον Σαράνοφ. Γκολ δεν μπήκε. Ο πορτιέρε της Λαμίας κατάφερε να πιάσει και το πέναλτι του Ελ Αραμπί, όπως είχε κάνει κάποτε και με τον Φορτούνη. Πότε το δέχθηκαν το γκολ οι φιλοξενούμενοι; Μα τι έγραψα λίγο πιο πάνω. Μόλις πήγαν να ξεθαρρέψουν. Και σιγά το ξεθάρρεμα δηλαδή. Ένα κόρνερ είχαν κερδίσει οι άνθρωποι, απλά τα έκαναν όλα λάθος. Η αναχαίτιση ήρθε πανεύκολα για τους πρωταθλητές και μετά ακολούθησαν απλές ποδοσφαιρικές κινήσεις, τις οποίες με την ποιότητά τους οι Πειραιώτες τις κάνουν ακόμη πιο απλές και όμορφες.

Ρόνι Λόπες το άνοιγμα δεξιά στο ανέβασμα του Λαλά. Ο Γάλλος μια πάσα- λουκούμι (μάλιστα αν προσέξετε η μπάλα πέρασε κάτω από τα πόδια του Ελ Αραμπί την ώρα που αυτός έτρεχε!!!) προς τον Αγκιμπού Καμαρά. Τετ α τετ του Αφρικανού με τον Σαράνοφ που το έβγαλε και αυτό. Όμως στο... ριμπάουντ το τόπι επέλεξε να... σερβιριστεί μπροστά στον Μαροκινό killer. Και αυτός είχε ήδη χάσει ένα πέναλτι. Που σήμαινε ότι αυτό δεν θα το έχανε ακόμη κι αν έπρεπε να γονατίσει και να βρει τη μπάλα με το ...κεφάλι.

Ο Ολυμπιακός μέσα στο Καραϊσκάκη λοιπόν, είδε την Λαμία στο 22ο λεπτό να πάει σε ένα κόρνερ και μετά την έστειλε στην σέντρα. Καταλαβαίνω όσους περίμεναν ότι από εκεί και πέρα το ματς θα γινόταν ακόμη χειρότερο για τους φιλοξενούμενους. Αντιθέτως όμως οι πρωταθλητές συμπεριφέρθηκαν σαν τον καλύτερο Γερμανό δημόσιο υπάλληλο. Έκαναν την δουλειά όπως ακριβώς έπρεπε για να μην έχουν μπελά , δεν πέτυχαν άλλο γκολ και κατέκτησαν τρεις βαθμούς απλά.

Διαφωνώ με όσους μίλησαν για αγχωμένο Ολυμπιακό. Διαφωνώ με όσους θεωρούν ότι οι Πειραιώτες κινδύνεψαν. Τρίχες κατσαρές. Απλά στο δεύτερο μέρος η Λαμία βελτίωσε την κυκλοφορία της, αμύνθηκε πιο έξυπνα εκτός περιοχής και απλά όταν πήγε να ρισκάρει κόντεψε να φάει δυο- τρεις κόντρες. Όπως και να το κάνουμε οι γραμμές ανέβηκαν από τον Γρηγορίου σωστά και έχει κάθε δίκιο να είναι ικανοποιημένος από την προσπάθεια των ποδοσφαιριστών του. Ευκαιρίες δεν έκαναν, τόλμη δεν είχαν, αλλά δεν μπορείς να τους κολλήσεις και στον τοίχο γιατί πολύ απλά έπαιζαν στο "Καραϊσκάκης" με την καλύτερη ομάδα της χώρας.

Για το 2021 ο Ολυμπιακός έκλεισε τις υποχρεώσεις του στο πρωτάθλημα με άλλη μια νίκη. Τώρα έχει ένα ματς κυπέλλου, ξεκούραση και ... Μανωλά. Ο νέος χρόνος φέρνει τον Κώστα με τα ερυθρόλευκα και ίσως όχι μόνο αυτόν. Για να δούμε...

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ