STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Ολυμπιακός - Λαμία 1-0: Συνεχίζει την προέλαση με τον Αραμπί να "πυροβολεί" ξανά

Ο Αραμπί πανηγυρίζει το γκολ του στο Ολυμπιακός - Λαμία
Ο Αραμπί πανηγυρίζει το γκολ του στο Ολυμπιακός - Λαμία EUROKINISSI

Ο Ολυμπιακός επικράτησε 1-0 της Λαμίας χάρη στο γκολ του Γιουσέφ Ελ Αραμπί στο 23ο λεπτό και συνέχισε την προέλαση με την δέκατη σερί του νίκη στη Super League Interwetten.

Ακάθεκτος συνεχίζει ο Ολυμπιακός. Οι ερυθρόλευκοι στο τελευταίο αγώνα πρωταθλήματος πριν από τις διακοπές επικράτησαν 1-0 της Λαμίας για την 15η αγωνιστική της Super League Interwetten. O Αραμπί ήταν ακόμη μία φορά ήρωας καθώς πέτυχε το νικητήριο γκολ στο 23' φτάνοντας τα εννέα γκολ στο πρωτάθλημα.

Ο Ολυμπιακός πλέον βρίσκεται στο +11 από την ΑΕΚ, η οποία αντιμετωπίζει τη Δευτέρα (20/12) στο ΟΑΚΑ τον ΟΦΗ. Όπως και να έχει οι ερυθρόλευκοι πηγαίνουν στη διακοπή με ένα βαθμολογικό "μαξιλαράκι". Η Λαμία συνεχίζει να βρίσκεται στα χαμηλά και συγκεκριμένα στη 12η θέση έχοντας 11 πόντους.

Οι γηπεδούχοι ήταν ανώτεροι στο πρώτο μέρος, ανάγκασαν τον Σαράνοβ σε αρκετές επεμβάσεις, ενώ ο Αραμπί στο 23ο λεπτό άνοιξε και το σκορ. Στο δεύτερο μέρος η Λαμία ανέβηκε περισσότερο, ο Μαρτίνς είχε κάποια παράπονα βλέποντας την ομάδα του να πέφτει, όμως οι φιλοξενούμενοι δεν μπόρεσαν να δημιουργήσουν επικίνδυνες καταστάσεις.

Κυρίαρχος από νωρίς και γκολ ο Αραμπί

Ο Πέδρο Μαρτίνς παρέταξε την ομάδα του με το πιο φορμαρισμένο σχήμα, με τον Ρόνι Λόπες στα άκρα, τον Αραμπί στην κορυφή και τον Μπουχαλάκη στον άξονα. Ο Μαντί Καμαρά ξεκίνησε το παιχνίδι από τον πάγκο. Από την άλλη, η Λαμία έπρεπε να καλύψει τα κενά των Μπεχαράνο και Αντέτζο.

Τα Expected Goals από την Opta σας δείχνουν τη συνολική απειλή κάθε ομάδας, τα γκολ που θα "έπρεπε" να πετύχει με βάση τις τελικές της. Όσο πιο μεγάλος είναι ο κύκλος, τόσο μεγαλύτερη είναι η ευκαιρία. Μπορείτε να επιλέξετε τον τρόπο επίθεσης και να δείτε ξεχωριστά τις τελικές κάθε ομάδας στην κανονική ροή, από στημένες φάσεις, κτλ.

Ο Ολυμπιακός μπήκε από την αρχή στο παιχνίδι θέλοντας να επιβάλλει τον δικό του ρυθμό. Είχε την κατοχή της μπάλας, κυκλοφορούσε και έψαχνε κενούς χώρους στην άμυνα της Λαμίας, η οποία επιχειρούσε να φεύγει στην κόντρα. Στο 8' ο Εμβιλά έπιασε ένα σουτ στην κίνηση μέσα από την περιοχή με τον Σαράνοβ να αποκρούει.

Στο 18ο λεπτό οι ερυθρόλευκοι πήραν πέναλτι. Ο Αγκιμπού Καμαρά έφυγε στην κόντρα, άνοιξε στον Μασούρα ο οποίος μπήκε στην περιοχή από τα αριστερά, όμως ο Σαράνοφ απέκρουσε το σουτ του. Ο Καμαρά προσπαθώντας να πάρει το ριμπάουντ κέρδισε το πέναλτι από τον Γκέντσογλου. Ο Αραμπί ανέλαβε την εκτέλεση, ωστόσο ο κίπερ της Λαμίας απέκρουσε, με τον Μαροκινό στη συνέχεια να αστοχεί.

Στο 23ο λεπτό ο Αραμπί πέτυχε το 9ο γκολ του στο πρωτάθλημα. Ο Ολυμπιακός έφυγε γρήγορα στην αντεπίθεση, έπειτα από κλέψιμο του Αραμπί έξω από την περιοχή της Λαμίας. Ο Λαλά έψαξε από τα δεξιά τον Αγκιμπού Καμαρά, ο οποίος βρέθηκε μπροστά από τον Σαράνοβ, με τον τερματοφύλακα των φιλοξενούμενων να αποκρούει ξανά. Ο Αραμπί ακολουθούσε και έσπρωξε την μπάλα για το 1-0.

Ο Ολυμπιακός συνέχιζε να έχει τα ηνία

Η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς συνέχιζε να κυριαρχεί στο παιχνίδι και δεν άφηνε τη Λαμία να αντιδράσει, ούτε καν στην κόντρα απ' όπου προσπαθούσε να γίνει απειλητική. Στο 25' έπειτα από πάσα-τακουνάκι του Μπουχαλάκη μέσα στην περιοχή ο Ρόνι Λόπες έκανε το σουτ με τον Σαράνοβ να αποκρούει.

Ο Ολυμπιακός στο 28ο λεπτό απείλησε ξανά. Ο Σισέ έκανε ωραία ενέργεια και από τα αριστερά έβγαλε σέντρα. Ο Αραμπί πήρε την κεφαλιά, όμως ήταν άστοχος. Οι ερυθρόλευκοι εξακολουθούσαν να είναι συνεχώς γύρω ή μέσα στην περιοχή της Λαμίας με τον Αγκιμπού Καμαρά να απειλεί στο 30' και τον Ρόνι Λόπες στο 39', έπειτα από όμορφο συνδυασμό με τον Μπουχαλάκη.

Βελτιώθηκε η Λαμία, διαχείριση από τον Ολυμπιακό

Ο Ολυμπιακός μπήκε με την ίδια δύναμη στο δεύτερο μέρος. Ο Μασούρας έκανε ωραία ντρίμπλα, έκανε το σουτ με τον Σαράνοβ να προβαίνει σε ακόμη μία απόκρουση. Ο Ρέαμπτσουκ στη συνέχεια έβγαλε τη σέντρα από τα αριστερά, με τον Αραμπί να πιάνει μία άστοχη κεφαλιά στο 48'.

Οι ερυθρόλευκοι κρατούσαν ψηλά τις γραμμές του, με τον Μαρτίνς να δίνει ανάσες σε Μασούρα και Μπουχαλάκη περνώντας τους Ροντρίγκες και Μαντί Καμαρά. H Λαμία μετά το 55ο λεπτό θέλησε να πάρει κάποια παραπάνω μέτρα στον αγωνιστικό χώρο. Ωστόσο, δεν μπόρεσε να απειλήσει ουσιαστικά την εστία του Βατσλίκ. Ο Μιχάλης Γρηγορίου δεν ήθελε να παρατήσει το παιχνίδι και γι' αυτόν τον λόγο πέρασε στον αγωνιστικό χώρο τον Ταϊρόν και τον Μανουσάκη.

Πατήστε στο "Πραγματικός σχηματισμός" για να δείτε που ήταν ο κεντρικός χώρος ενεργειών κάθε παίκτη.

Η Λαμία εξακολουθούσε να είναι ψηλά στο γήπεδο, ωστόσο δεν απειλούσε ουσιαστικά, με τους ερυθρόλευκους να μην έχουν συχνή παρουσία στην περιοχή των φιλοξενούμενων, όπως στο πρώτο μέρος. Ο Μαρτίνς στο 76' πέρασε τους Ονιεκούρου και Τικίνιο στο ματς, για να δώσει ανάσες, αλλά και να χτυπήσει όταν έβρισκε χώρους.

Στο 80ο λεπτό ο Ολυμπιακός είχε καλή στιγμή για το δεύτερο γκολ. Ο Ονιεκούρου έφυγε στην κόντρα από τα αριστερά, είδε τον Τικίνιο, που βρέθηκε απέναντι στον Σαράνοβ, ο οποίος απέκρουσε. Στο 83' η Λαμία βρήκε σουτ μέσα από την περιοχή με τον Αραμπούλι, αλλά η μπάλα σταμάτησε στα σώματα των ερυθρόλευκων. Ο Μαρτίνς είχε κάποια παράπονα από τους συμπαίκτες του, ωστόσο κάτι δεν άλλαξε έως το φινάλε, με τους ερυθρόλευκους να πανηγυρίζουν τη νίκη.

Τα στατιστικά του αγώνα

Τα σημαντικά γεγονότα

Η βαθμολογία της Super League Interwetten

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΛΑΜΙΑ ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ