ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ο Σισέ έκανε ό,τι ήθελε και ο Ολυμπιακός κοντεύει...

Ο Σισέ πανηγυρίζει γκολ του στο Ολυμπιακός - Άρης για τη Super League Interwetten.
Ο Σισέ πανηγυρίζει γκολ του στο Ολυμπιακός - Άρης EUROKINISSI

Οι Πειραιώτες πλησιάζουν το 47ο πρωτάθλημα, ο πρωταθλητής Αφρικής αποδείχθηκε μεγάλος μπελάς για τον Άρη και ο Παντελής Διαμαντόπουλος γράφει για το... άπλωμα των "ερυθρόλευκων" και την σημαντική αλλαγή του Μπούργος.

Ο Ολυμπιακός μπήκε με νίκη στα playoffs, κόντρα στην ομάδα από την οποία ηττήθηκε στην κανονική περίοδο. Πλησιάζει όλο και περισσότερο την μαθηματική κατάκτηση του τίτλου. Σε ένα ματς σχετικά καλό και απέναντι στον μεταμορφωμένο προς το καλύτερο Άρη, ο οποίος βέβαια αυτή την φορά, μόλις ισοφάρισε έδειξε για πρώτη φορά φέτος τόσο πολύ, την διάθεση να πάει να κρατήσει το σκορ και όχι να συνεχίσει στον ρυθμό του. Το πλήρωσε αυτό, ειδικά σε μια βραδιά που ο καλύτερος φέτος αμυντικός της ομάδας, είχε κέφια.

Ο πρωταθλητής Αφρικής Σισέ, όρισε την μοίρα της αναμέτρησης. Όχι γιατί έβαλε γκολ, όχι γιατί πήρε πέναλτι, αλλά με την συνολική του εμφάνιση. Θα τον βλέπει στον ύπνο του ο Φαμπιάνο για μια βραδιά που μετά από καιρό είδαμε και μαζεμένο κόσμο φιλοξενούμενης ομάδας σε ελληνικό γήπεδο να φωνάζει για αυτήν. Ένα ματς με ένταση. Ο Ολυμπιακός είχε χάσει στο "Βικελίδης" από την πίεση των αντιπάλων του. Αυτή την φορά έβγαλε κι αυτός πολύ ένταση, κινδύνεψε στο πρώτο μέρος, αλλά ήταν καλύτερος και πήρε το ματς.

Το ξέρουν και οι πέτρες!

Η διάθεση να παίξει πιο επιθετικά η ομάδα και να εκμεταλλευτεί όσο γινόταν περισσότερους χώρους, ήταν εμφανής από τα πρώτα λεπτά. Αυτό που δεν ήταν ξεκάθαρο, είχε να κάνει με το αμυντικό τρανζίσιον, μιας και τα μέτρα που πήραν μπροστά οι Πειραιώτες, τους άφηναν κενά, κάθε φορά που ο αντίπαλος ανακτούσε μπάλες. Κάμποσες φορές ο Άρης βρέθηκε σε κατάσταση κινδύνου για τον Βατσλίκ, όμως στο πρώτο μέρος ο Τσέχος δεν ανησύχησε ουσιαστικά. Λίγο οι κακές μεταβιβάσεις των Θεσσαλονικέων έξω από την περιοχή του και πιο πολύ, ότι ο Μαρτίνς επέλεξε τα δυο πιο γρήγορα στόπερ που έχει. Σισέ και Μανωλά... Το ντουέτο απέκτησε κάποια θέματα, αλλά μετά την μια ώρα αγώνα.

Ο Σενεγαλέζος άλλωστε σημάδεψε το 45λεπτο με την κεφαλιά- γκολ που σημείωσε και στο οποίο βέβαια έχει κάνει παιδικό μαρκάρισμα ο Φαμπιάνο. Ο "κίτρινος" αμυντικός που φέτος τα πάει καλά, αντί να πάει στα ίσια στον αέρα να μονομαχήσει για την κεφαλιά, προτίμησε να πάει με το σώμα του να βγάλει εκτός τροχιάς τον Σισέ. Ο "ερυθρόλευκος" όμως (το γνωρίζουν και οι πέτρες) είναι πολύ καλός ψηλά και ήταν piece of cake για τον ίδιο να βρει την μπάλα με το κεφάλι του και να στείλει την ομάδα με προβάδισμα στα αποδυτήρια.

Δούλεψε το πλάτος

Ο Ελ Αραμπί νωρίτερα είχε απωλέσει την ευκαιρία από την άσπρη βούλα για να κάνει πιο νωρίς γελαστούς τους φίλους της ομάδας του. Και για να είμαι πιο σωστός, ο Κουέστα ήταν η αιτία που δεν έγινε αυτό, πιάνοντας το πέμπτο του πέναλτι με την φανέλα του Άρη. Οι φιλοξενούμενοι έριξαν αρκετό βάρος στο να... απορυθμίσουν τα κεντρικά χαφ του Ολυμπιακού, θέλησαν ξανά να παίξουν με το μυαλό του Καρβάλιο (το έκαναν επιτυχημένα πριν μια εβδομάδα), ο Πορτογάλος όμως ήταν ήρεμος και είχε και την ασίστ- κόρνερ στον Σισέ.

Το πλάνο του Μπούργος δεν έβγαινε, γιατί ο Ολυμπιακός δεν το επέτρεπε. Ο Άρης δεν έχει αλλάξει πολλά από την εποχή Μάντζιου. Όμως έχει σίγουρα ρέντα και διαφορετική -προς τα πάνω- ψυχολογία. Ο Ολυμπιακός πήγε στα πλάγια. Από την μια ο Ρέαμπτσουκ στήριζε τον Μασούρα στην δημιουργία, από την άλλη ο Γκάρι Ροντρίγκεζ έψαχνε τις στιγμές του. Σε μια από αυτές κέρδισε και το πέναλτι. Γενικά η ομάδα, στο μεγαλύτερο μέρος του 90λεπτου, το εκμεταλλεύτηκε καλά το πλάτος του γηπέδου. Κάτι που για να το κάνεις χρειάζεται και οξυδέρκεια και ταχύτητα και άμεση κίνηση...

Ισοφάριση και πίσω...

Ο Άρης κάθε φορά που έκλεβε μπάλες, συνέχιζε να ψάχνει με την μια την ταχύτητα είτε του Εντιαγέ, είτε του Καμαρά. Και ήρθε μια καταπληκτική κάθετη του δεύτερου να βρει τον συμπαίκτη του (ο Μανωλάς τον κράτησε onside και δεν τον πρόλαβε) για την ισοφάριση. Σας έγραψα παραπάνω ότι οι παρεμβάσεις επί του καθαρά αγωνιστικού σκέλους του Μπούργος, δεν είναι πολλές. Στα δάχτυλα του ενός χεριού μετριούνται.

Μια από αυτές όμως, είναι η μετατόπιση του Εντιαγέ πιο μπροστά στο γήπεδο. Για να εκμεταλλευτεί και τα τρεξίματά του και την ποιότητά του. Και να μπορεί να πάει και πλάγια ο Καμαρά που ανέκαθεν έπαιζε καλύτερα. Και αυτό το πλάνο του Μπούργος, το βλέπουμε εδώ και 'μέρες.

Ο Ολυμπιακός μετά την ισοφάριση κλήθηκε να δουλέψει με ψυχραιμία και λογική. Από τον πάγκο ήρθαν οι ....Καμαράδες και ο Βαλμπουενά με τον Τικίνιο. Ο Άρης πήρε πάλι μέτρα πίσω, ο Μπούργος φώναζε να μην δίνεται γήπεδο στους πρωταθλητές, αλλά αυτό δεν μπορούσε να μη συμβεί. Έβγαλε τον Γκάμα και τον Ιτούρμπε, για να δώσει φρεσκάδα και καλύετρες καλύψεις στις πλευρές ο τεχνικός των Θεσσαλονικέων. Με τον Χαΐροβιτς και τον Λούις Πάλμα να μπαίνουν, αλλά να μην φέρνουν όλα τα επιθυμητά αποτελέσματα. Τελικά, άλλη μια στημένη μπάλα έφερε ξανά το ντουέτο Σισέ- Φαμπιάνο να πρωταγωνιστούν, πέναλτι και τούτη τη φορά ο Ελ Αραμπί δεν λάθεψε...

Ο Μαρτίνς θα 'χει την ευκαιρία να... ζυγίσει τους παίκτες του και στην συνέχεια. Όλα τα ματς στα playoffs έχουν έναν βαθμό δυσκολίας, αλλά η βαθμολογική άνεση παρέχει το δικαίωμα στον Πορτογάλο, να τους έχει φρέσκους και έτοιμους για τους δυο ημιτελικούς του κυπέλλου με τον ΠΑΟΚ.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ