ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ο Ράιτ ακολούθησε τον αρχηγό του και χάρισε στον Ολυμπιακό την ηρεμία της εξάδας

Ο Ράιτ ακολούθησε τον αρχηγό του και χάρισε στον Ολυμπιακό την ηρεμία της εξάδας
INTIME SPORTS

Η ιστορία μιας καλοκαιρινής καλούμπας, ένας αγώνας που μόνο εύκολος δεν ήταν, δυο αντίπαλοι που μπέρδεψαν ο ένας τον άλλο, ένας αρχηγός - ξυπνητήρι και ο Γιάννης Σφαιρόπουλος που τα έκανε καλύτερα από τον Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς. Γράφει ο Παντελής Διαμαντόπουλος.

Είναι πολύ... ελληνικό φαινόμενο το να πρέπει να ανησυχούμε όταν οι ομάδες μας ή η εθνική μας, έχουν μια υποχρέωση που φαντάζει λιγότερο δύσκολη από άλλες. Και είναι επίσης ελληνικό φαινόμενο, όταν οι ομάδες μας είναι στην τσίτα γιατί μπροστά υψώνεται Γολγοθάς, να τα πηγαίνουν υπέροχα. Να, καλή ώρα ο Ολυμπιακός.

Στο ίδιο γήπεδο μέσα σε μια εβδομάδα. Την μια Πέμπτη, κόχλαζε η έδρα της Παρτίζαν, αλλά οι Πειραιώτες πέρασαν με τρόπο εντυπωσιακό. Την επόμενη Πέμπτη και ο κόσμος του Ερυθρού Αστέρα ήταν θερμός, άλλο όμως 40 λεπτά να σε βρίζουν, άλλο να υποστηρίζουν την ομάδα τους και να λένε και δικά σου συνθήματα.

Ο Ολυμπιακός και στις δυο περιπτώσεις κέρδισε, αλλά σε αυτή την δεύτερη φαινομενικά πιο εύκολη αποστολή που είχε, χρειάστηκε να βάλει μεγάλα σουτ στο τέλος και να εκμεταλλευτεί και αποφάσεις που πάρθηκαν αναγκαστικά από τους αντιπάλους του.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Ο Αστέρας είναι καλή ομάδα με τον Σφαιρόπουλο, δυσκολεύει τους πάντες και μπορεί κάποιοι παίκτες του να είναι... βασανισμένα (από τον χρόνο) κορμιά, αλλά το μπάσκετ το ξέρουν όσο λίγοι.

Στην ουσία της ιστορίας, οι Πειραιώτες απέδρασαν από την Stark Arena με την τριποντάρα (και όχι μόνο) του Ράιτ, μπήκαν στην εξάδα που τους χαρίζει την ηρεμία των σίγουρων playoffs και περιμένουν από άλλα παιχνίδια -και το δικό τους την άλλη εβδομάδα- να δουν αν υπάρχει περίπτωση να αρπάξουν και κανα πλεονέκτημα. Κάτι που βέβαια δεν περνάει μόνο από τα δικά τους χέρια...

Όλοι από λίγο...

Ο Χάνγκα και ο Γκεντράιτις είχαν ένα υπέροχο πρώτο μέρος και έδειξαν στους Πειραιώτες ότι δεν υπάρχει καμία διάθεση από την κόκκινη πλευρά του Βελιγραδίου, να περάσουν ήρεμο βράδυ οι φιλοξενούμενοι.

Στην πραγματικότητα, ο Ολυμπιακός ήταν αυτός που πάτησε καλύτερα στο παρκέ, οι παίκτες του λειτούργησαν αρκετά σωστά στην άμυνα, αλλά όχι σε όλο το 20λεπτο. Αυτό τους ανάγκασε να αλλάξουν πράγματα και να "σφίξουν τα γάλατα" στο δεύτερο μέρος. Ο Ολυμπιακός δέχθηκε 14 πόντους στο πρώτο δεκάλεπτο και 25 στο δεύτερο.

Στην στατιστική οι δυο ομάδες δεν είχαν τεράστιες διαφορές. Λίγο πάνω ο Αστέρας στα ριμπάουντ λίγο καλύτερος ο Ολυμπιακός σε ασίστ και λάθη. Κανείς από την ομάδα του Πειραιά δεν έδειχνε έτοιμος να ξεχωρίσει. Ο Μπαρτζώκας τους έβλεπε όλους να μπαίνουν και κάτι να του δίνουν, αλλά οι αριθμοί ήταν χαμηλά.

Όλοι από λίγο δηλαδή και αυτό έφερνε στους γηπεδούχους. Και για να είμαι δίκαιος αν υπήρξε κάποιος που είχε πιο πολύ ένταση από όλους, αυτός ήταν ο Μακ Κίσικ...

Ματσαρίσματα!

Ο δείκτης ασίστ- λαθών ήθελε επιδιόρθωση, οι "ερυθρόλευκοι" θέλησαν να εργαστούν πάνω σε αυτό. Ο Ερυθρός Αστέρας βρήκε άλλους 25 πόντους στην τρίτη περίοδο και με ένα τρίποντο του Τεόντοσιτς μπήκε μπροστά σρτο σκορ όταν το ματς οδηγήθηκε στο τελευταίο δεκάλεπτο.

Ο Μπαρτζώκας επιστράτευσε το σχήμα που στο ίδιο γήπεδο πριν κάμποσα βράδια του έφερε την μεγάλη νίκη με την Παρτίζαν. Στο "5" αντί του Φάλ ο Ράιτ αυτή την φορά, αλλά σταθερά στο "4" ο Παπανικολάου με τον Μήτρου Λόνγκ (δεν έπαιξε καθόλου στο πρώτο μέρος) τον Λαρεντζάκη (και μετά τον Γκός) και τον Γουόκαπ να συμπληρώνουν την πεντάδα.

Ο Σφαιρόπουλος όμως δεν έκανε ό,τι ο Ομπράντοβιτς που διατήρησε . Και αυτός με τον Μπολομπόι (ή τον Μίτροβιτς) σέντερ και τους Νταβιντόβατς (ή Γκεντράιτις), Χάνγκ, Νέντοβιτς, Τεόντοσιτς είχε μια πεντάδα που μάτσαρε καλά τους φιλοξενούμενους.

Σκληρά καρύδια οι παίκτες του Σφαιρόπουλου ακόμη και στα τελευταία λεπτά που ο Ολυμπιακός είχε την εικόνα της ομάδας που ελέγχει το ματς, αυτοί δεν τα παράτησαν στο τελευταίο φετινό εντός έδρας παιχνίδι τους για την Euroleague!

Επίσης, ήταν πολύ μεγάλη δουλειά για τους Σέρβους ότι από ένα σημείο και μετά βρήκαν λύσεις στην αμυντική ανισορροπία που τους προκαλούσε ο Ολυμπιακός με το σωστό τάισμα του ψηλού του και τις πάσες από αυτόν προς τα έξω. Ο Φάλ έκλεισε το ματς με 6(!) ασίστ και έπαιξε 22 λεπτά!

Ο Ράιτ και η... καλούμπα

Για να ξαναφύγει κερδισμένη η ομάδα του Πειραιά από την πρωτεύουσα της Σερβίας, κάποιοι παίκτες άφησαν στην άκρη το "λίγο απ' όλα" του 20λεπτου. Ο Ράιτ έκανε όργια. Ο τύπος έχει συγκλονίσει όλη την διοργάνωση και όλους τους τζένεραλ μάνατζερ των λεγόμενων μεγάλων που το καλοκαίρι ίσως και να... αμόλαγαν αετό στην διάρκεια της στελέχωσης των ρόστερ.

Όσο λοιπόν αυτοί ασχολούνταν με την καλούμπα ο συγκεκριμένος ψαχνόταν μεταξύ ΝΒΑ και Ευρώπης για να φτάσει στο λιμάνι και να αλλάξει την ιστορία.

Ο Παπανικολάου σε άλλο ένα "γεμάτο" ματς ήταν παντού και κράτησε ξύπνια την ομάδα σε στιγμές λήθαργου, ενώ ο Γκος πάντα στο Βελιγράδι, ανεβαίνει δυο σκάλες στις επιδόσεις του. Έκανε σε μεγάλο βαθμό όλο την δουλειά που ήθελε ο προπονητής του ο Μήτρου-Λονγκ και για αυτό ο Μπαρτζώκας τον άφησε σχεδόν σε όλη την τελευταία περίοδο.

Σίγουρα θα διαβάσετε πολλές αναλύσεις για την βαθμολογία, οπότε αποφασίζω να μην σας ταλαιπωρήσω και εγώ με κάτι τέλειο.

Στην τελική, το πιο σωστό απ' όλα, είναι και ο Ολυμπιακός να περιμένει το τελευταίο παιχνίδι του που θα είναι στο ΣΕΦ με την Φενέρ για να μάθει ποιο θα είναι το μέλλον του στα play offs της διοργάνωσης.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΜΠΑΣΚΕΤ EUROLEAGUE ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΠΑΡΤΖΩΚΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ