ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ο Ολυμπιακός, οι καμικάζι του Αναστασίου και τα δύο αποτελέσματα της Τούμπας

Ο Βαλμπουενά στην αναμέτρηση του Ολυμπιακού με τον ΠΑΣ Γιάννινα
Ο Βαλμπουενά στην αναμέτρηση του Ολυμπιακού με τον ΠΑΣ Γιάννινα EUROKINISSI

Οι Πειραιώτες πήραν την πρώτη τους νίκη το 2022 και ο Παντελής Διαμαντόπουλος γράφει για τα άσχημα τελειώματα, τα τρία στόπερ, το βαρετό δεύτερο ημίχρονο, το εγγύς μέλλον των πρωταθλητών και τον περήφανο Άγιαξ της Ηπείρου που κατέβηκε με φορ έναν κεντρικό αμυντικό

Πάντα μια νίκη έχει την γλύκα της. Πάντα ένα θετικό αποτέλεσμα, φέρνει μεγαλύτερη ευκολία στο να ασχοληθείς με τα δεδομένα που υπάρχουν στο σύνολό σου. Αν δεχθούμε ότι ο Ολυμπιακός περνάει αγωνιστική κοιλιά, τότε καλύτερα να την πολεμάει κερδίζοντας, παρά γκελάροντας. Αυτό ισχύει για όλα τα σύνολα του πλανήτη. Το παιχνίδι με τον ΠΑΣ θα ξεχαστεί γρήγορα. Από τον κόσμο. Από τον Τύπο. Δεν πρέπει να ξεχαστεί από τους πρωταγωνιστές. Έχει δουλειά η ομάδα του Πειραιά και δύσκολο πρόγραμμα.

Καταλαβαίνω τους απαιτητικούς φίλους του Ολυμπιακού και η ανακούφιση των παικτών, φάνηκε στον πανηγυρισμό του 2-0. Νομίζετε ότι οι ποδοσφαιριστές δε νιώθουν; Δεν ξέρουν ότι κινδυνεύουν ακόμη και με έναν αντίπαλο που 'χε προβλήματα; Ο Ηρακλής Μεταξάς έφυγε χαμογελαστός γιατί οι παίκτες του πάλεψαν ακόμη κι αν είχαν άγχος και φόβο στο πρώτο 45λεπτο. Και τι να κάνει ο ΠΑΣ και τι να κάνει και ο συμπαθέστατος προπονητής του; Αν είχε δελτίο μάλλον θα έβαζε και τον εαυτό του μέσα. Ποια έλλειψη επικοινωνίας και ποια αυτοπεποίθηση.

Δεν γίνεται άπαντες να έχουν το ρόστερ του Ολυμπιακού

Οι Γιααννιώτες είναι μια καλοδουλεμένη ομάδα. Όμως δε γίνεται άπαντες να έχουν το ρόστερ του Ολυμπιακού. Και το γράφω αυτό, γιατί και οι πρωταθλητές είχαν απουσίες, όμως άλλο βάθος σε υλικό έχει η ομάδα του Πειραιά και άλλο αυτή της Ηπείρου. Το ότι ο Μαρτίνς κατέβασε τρεις πίσω για να αντιμετωπίσουν έναν... ομόλογό τους, τα λέει όλα. Ο Αβραάμ με τον Μανωλά και τον Μπά, είχαν μπροστά τους τον Παντελάκη. Δηλαδή έναν στόπερ!!! Και το παιδί έτρεχε, πίεζε, ε τι άλλο να κάνει;

Και χώρια των ειδικών συνθηκών, οι οποίες όπως ήδη γνωρίζετε απείλησαν -τις προηγούμενες μέρες- ακόμη και την διεξαγωγή του ματς, ήρθε και γκολ με το "καλημέρα". Ο Σάλιακας γύρισε μια φορά τη μπάλα. Το έκανε ψηλά, οπότε ο πορτιέρε του ΠΑΣ με τα χέρια, υπερείχε από το άλμα του Μασούρα. Λογικό και επακόλουθο των κανόνων της φυσικής. Όταν όμως το επιχείρησε και δεύτερη φορά, το έκανε πιο χαμηλά, όπου η φυσική λέει άλλα πράγματα. Η ταχυδύναμη και η έκρηξη του διεθνή επιθετικού του Ολυμπιακού (ήταν και ο καλύτερος), έφερε το 1-0. Νωρίς- νωρίς. Και μετά, όλοι περίμεναν να μπει δεύτερο τέρμα. Ναι ξέρω. Αν είχε κόσμο το Καραϊσκάκη, κατά την ανάπαυλα θα υπήρχε και γκρίνια για το φτωχό σκορ σε σχέση με τις συνθήκες.

Δεν γινόταν να μην κερδίσει ο Ολυμπιακός

Τα ακραία μπακ δεν απειλούσαν όπως έπρεπε, ενώ τρεις καλές μπάλες, που θα έπρεπε να τελειώσουν διαφορετικά, έγιναν "θύματα" από τα πόδια των Μασούρα- Εμβιλά- Ανδρούτσου. Τραγική τοποθέτηση σώματος, σουτ επιπέδου χαμηλότερης κατηγορίας και από τους τρεις. Είμαι λίγο σκληρός; Μπα... Αυστηρός και δίκαιος. Αν δεν πούμε το στραβό πως θα αποθεώσουμε το όμορφο; Μονά- ζυγά- μονόζυγα δεν υπάρχουν. Ειδικά για μια ομάδα όπως ο Ολυμπιακός που πρέπει να ξεπεράσει την κακή περίοδο στην οποία έχει σωστά αναφερθεί ο προπονητής και να ετοιμαστεί για τα πιο ζόρικα. Μεσοβδόμαδα για παράδειγμα στο Καραϊσκάκη θα εμφανιστεί ο... υπερφορμαρισμένος Παναιτωλικός που 'χει και μια μικρή καβάντζα από το ματς του Αγρινίου. Κυριακή υπάρχει ντέρμπι στην Τούμπα και η ζωή συνεχίζεται με την Αταλάντα να πλησιάζει.

Δε γινόταν να μην κερδίσει ο Ολυμπιακός τον ΠΑΣ και δε γινόταν να μην βάλει κι άλλο γκολ άσχετα αν το επεδίωξε με soft τρόπο. Όσο και να μην τρέχει πολύ η ομάδα, όσο και να μην πιέζει όπως παλιά, όσο και να την αισθάνεται σε διάρκεια η αντίπαλη άμυνα. Έτσι, λίγο πριν συμπληρωθούν τα 90 λεπτά, ήρθε το 2-0 μετά από δυο σουτ του Ανδρούτσου και την παρέμβαση του Τικίνιο στο δεύτερο. Είχε προηγηθεί πριν το 60' μια σούπερ κεφαλιά του Μανωλά, αλλά αυτή τη φορά ο Σάλιακας έσωσε την ομάδα του στην γραμμή.

Κυρίαρχος χωρίς να πατήσει γκάζι

Ο Ολυμπιακός ακολούθησε έναν κυριαρχικό ρυθμό, χωρίς όμως να μπορεί να πατήσει γκάζι ή να δείξει ότι... πνίγει τον αντίπαλο. Ο "Άγιαξ της Ηπείρου" είχε απουσίες, εμφάνισε και τραυματισμούς, αναγκαστικές αλλαγές, ε, τι άλλο να ζητήσεις από τους ανθρώπους; Ήταν βαρετό το δεύτερο μέρος πέρα για πέρα. Μπορεί και να αισθάνθηκαν οι "ερυθρόλευκοι" ότι δεν θα έτρωγαν γκολ ποτέ και να το πήγαν... σβηστά. Μπορεί όμως και όχι.

Ο Ολυμπιακός έριξε το βάρος του παιχνιδιού του στα δεξιά. Ελάχιστα κινήθηκαν από την άλλη πλευρά, όμως αυτό δεν ήταν θέμα για το συγκεκριμένο ματς. Ποικιλία θα χρειαστεί στο μέλλον. Ο Μαρτίνς είδε αρκετά θετικά, δεν συμφωνώ μαζί του και σε καμία περίπτωση δεν στέκομαι στο "μηδέν" παθητικό, γιατί απλά ο ΠΑΣ δεν μπορούσε.

Όπως και να 'χει, όπως και να διαβάζεται αυτή η εμφάνιση, το δεδομένο είναι, αυτό που έγραψα παραπάνω. Οι επόμενες επίσημες υποχρεώσεις είναι ζόρικες, αλλά από την άλλη μιλάμε για τον Ολυμπιακό. Που πάντα, όταν όλοι τον θεωρούν του χεριού τους, βρίσκει τρόπους να τους κάνει το χουνέρι. Για να δούμε, θα επαναληφθεί το έργο; Στην τελική, αν την ερχόμενη Κυριακή πάρει το ματς στην Τούμπα, ουσιαστικά τελειώνει και το πρωτάθλημα... Αν δεν χάσει συνεχίζει "καβάλα στο άλογο". Δυο αποτελέσματα... Πρώτα όμως οι καμικάζι του Αναστασίου...

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ