STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Ολυμπιακός - ΠΑΣ Γιάννινα 2-0: Χαμογέλασε ξανά και παρέμεινε στο +9 πριν από την Τούμπα

Ο Μασούρας πανηγυρίζει γκολ στο Ολυμπιακός - ΠΑΣ Γιάννινα
Ο Μασούρας πανηγυρίζει γκολ στο Ολυμπιακός - ΠΑΣ Γιάννινα EUROKINISSI

Ο Ολυμπιακός με σβηστές μηχανές και χάρη σε γκολ των Μασούρα (4') και Τικίνιο (88') επικράτησε 2-0 του ΠΑΣ Γιάννινα για την 19η αγωνιστική της Super League Interwetten και οι ερυθρόλευκοι είναι στο +9 από τον ΠΑΟΚ πριν από το ντέρμπι.

Ο Ολυμπιακός πανηγύρισε την πρώτη του νίκη στο 2022 και τα χαμόγελα επέστρεψαν στους ερυθρόλευκους. Οι παίκτες του Πέδρο Μαρτίνς επικράτησαν 2-0 του ΠΑΣ Γιάννινα για την 19η αγωνιστική της Super League Interwetten.

Δεν έπιασε τρομερό ρυθμό ο Ολυμπιακός, αλλά έκανε τη δουλειά του. Το σκορ άνοιξε ο Μασούρας στο 4ο λεπτό. Οι ερυθρόλευκοι διαχειρίστηκαν το προβάδισμα χωρίς να απειλούνται και κλείδωσαν τη νίκη στο 88' με τον Τικίνιο.

Όσον αφορά στην βαθμολογία, μία εβδομάδα πριν από το παιχνίδι της Τούμπας, ο Ολυμπιακός είναι στο +9 από τον δεύτερο ΠΑΟΚ. Στην 5η θέση με 27 βαθμούς παρέμεινε ο ΠΑΣ Γιάννινα.

Κυρίαρχος με γκολ από νωρίς ο Ολυμπιακός

Ο Πέδρο Μαρτίνς αποφάσισε να παρατάξει την ομάδα του με τριάδα στα μετόπισθεν για ακόμη ένα παιχνίδι. Επιπλέον, επέλεξε τον Ανδρούτσο αντί του Λαλά, και τον Βαλμπουενά αντί του Ρόνι Λόπες. Ο ΠΑΣ Γιάννινα είχε τον Σούλη τελικά κάτω από τα δοκάρια, παρά το πρόβλημα που αντιμετώπισε μέσα στην εβδομάδα. Με 4-2-3-1 και τον Παντελάκη στη θέση του κεντρικού επιθετικού οι Ηπειρώτες.

Το παιχνίδι ξεκίνησε ιδανικά για τον Ολυμπιακό, ο οποίος σκόραρε το πρώτο του γκολ μέσα στο 2022 στο πρωτάθλημα. Ο Σάλιακας προσπάθησε να γυρίσει την μπάλα με το κεφάλι στον τερματοφύλακα. Ο Μασούρας παρακολούθησε την κίνηση του παίκτη του ΠΑΣ, πρόλαβε και τσίμπησε την μπάλα στέλνοντας την από κοντά στα δίχτυα. Το γκολ αυτό ελευθέρωτα τα πόδια των παικτών του Ολυμπιακού.

Τα Expected Goals από την Opta σας δείχνουν τη συνολική απειλή κάθε ομάδας, τα γκολ που θα "έπρεπε" να πετύχει με βάση τις τελικές της. Όσο πιο μεγάλος είναι ο κύκλος, τόσο μεγαλύτερη είναι η ευκαιρία. Μπορείτε να επιλέξετε τον τρόπο επίθεσης και να δείτε ξεχωριστά τις τελικές κάθε ομάδας στην κανονική ροή, από στημένες φάσεις, κτλ.

Οι ερυθρόλευκοι κρατούσαν την μπάλα στα πόδια τους, κυκλοφορούσαν και προσπαθούσαν να γίνουν απειλητικοί. Η αλήθεια είναι πως στο πρώτο μέρος, ο Ολυμπιακός είχε άλλες δύο τελικές μέσα από την περιοχή. Ένα άστοχο σουτ του Ανδρούτσου στο 35', έπειτα από καλή πάσα του Αραμπί και ένα σουτ του Εμβιλά που δεν είχε τύχη στο 39'. Ο ΠΑΣ σε καμία περίπτωση στο πρώτο μέρος δεν μπόρεσε να κάνει αισθητή την παρουσία του.

Ο Τικίνιο κλείδωσε στο φινάλε τη νίκη

Κατά την έναρξη του δευτέρου μέρους ο ΠΑΣ Γιάννινα ήταν εκείνος που προχώρησε σε αλλαγές. Ο Ηρακλής Μεταξάς γύρισε σε 4-4-2 τον σχηματισμό, με την ομάδα του να πιέζει πιο ψηλά στον αγωνιστικό χώρο. Τη μεγάλη ευκαιρία την είχε ο Ολυμπιακός. Στο 57ο λεπτό έπειτα από εκτέλεση κόρνερ από τα δεξιά, ο Μανωλάς πήρε την κεφαλιά, απομάκρυνε στην γραμμή ο Σάλιακας με τον Σούλη εξουδετερωμένο.

Ο Ολυμπιακός κυκλοφορούσε την μπάλα, χωρίς να είναι βέβαια απειλητικός. Στο 70ο λεπτό πέρασε και ως αλλαγή ο Λαλά στη θέση του Μανωλά που είχε ενοχλήσεις, ενώ ο Τικίνιο αντικατέστησε τον Αραμπί, με τους ερυθρόλευκους να διαχειρίζονται το προβάδισμά τους.

Τη δεύτερη τελική του ο Ολυμπιακός είχε στο 78 λεπτό με ένα σουτ του Ματιέ Βαλμπουενά, πριν να δώσει την θέση του στον Βρουσάι. Ο Καραχάλιος στο 84' δοκίμασε το πόδι του, χωρίς να απειλήσει τον Τζολάκη. Στο 87ο λεπτό ο Καραχάλιος κέρδισε κόρνερ μετά από ένα νέο σουτ του.

Πατήστε στο "Πραγματικός σχηματισμός" για να δείτε που ήταν ο κεντρικός χώρος ενεργειών κάθε παίκτη.

Σε αυτό το σημείο ο Ολυμπιακός κατάφερε να κλειδώσει τη νίκη. Συγκεκριμένα στο 88ο λεπτό ο Ανδρούτσος έκανε το πρώτο σουτ στα όρια της περιοχής, η μπάλα κόντραρε, πήρε εκ νέου την κατοχή. Έκανε σέντρα-σουτ, ο Τικίνιο καλυπτόμενος πήρε την κεφαλιά και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Οι ερυθρόλευκοι έχασαν κι άλλη ευκαιρία στο 90+1' με τον Μαντί Καμαρά. Έτσι, ο Ολυμπιακός πανηγύρισε τη νίκη στο φινάλε του αγώνα.

Τα στατιστικά του αγώνα

Τα σημαντικά γεγονότα

Η βαθμολογία της Super League Interwetten

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ