ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ο Ολυμπιακός μπήκε για να χάσει και κόντεψε να κάνει την αρπαγή της σεζόν

Ο Ολυμπιακός μπήκε για να χάσει και κόντεψε να κάνει την αρπαγή της σεζόν
EUROKINISSI

Γεμάτοι προβλήματα οι Πειραιώτες, κράτησαν ψηλά το κεφάλι τους και την αξιοπρέπειά τους, απέναντι στην... Λερναία Ύδρα του ευρωπαϊκού μπάσκετ. Συγκλονιστικός ο αρχηγός, ανεβασμένος ο Μήτρου Λόνγκ, αλλά σύντομα θα έρθουν αγώνες που η νίκη θα είναι απαραίτητη. Γράφει ο Παντελής Διαμαντόπουλος

Το ότι θα έχανε ο Ολυμπιακός στην Μαδρίτη, αποτελούσε ένα από τα πιο δεδομένα άσχημα αποτελέσματα στην ιστορία του. Γιατί πολύ απλά, με τα προβλήματα που συνόδευσαν τους "ερυθρόλευκους" στο ταξίδι τους στην Μαδρίτη, θα ήταν θαύμα αν κατάφερναν να περάσουν από την φωλιά της πιο γεμάτης ομάδας της διοργάνωσης. Τι κι αν οι Καστιλιάνοι στερούνται εδώ και κάποιες ημέρες των υπηρεσιών του Ταβάρες;

Τι κι αν δεν έπαιζαν Γιαμπουζέλε - Γιούλ; Η ποιότητά τους και το βάθος του ρόστερ τους, είναι η μέρα με την νύχτα σε σύγκριση με -σχεδόν- όλες τις άλλες ομάδες. Ο Μπαρτζώκας ήξερε πως ήταν δύσκολο.

Και δίχως Φαλ - Μιλουτίνοβ δεν μπορείς να υπολογίζεις σε πολλά, από την στιγμή μάλιστα που η "βασίλισσα" έβαλε τις γερές βάσεις της νίκης χωρίς να παίζουν κοντά στο καλάθι, αλλά βομβαρδίζοντας με τρίποντα...

Ούτε ο Γουίλιαμς-Γκος έπαιξε, ο Λαρεντζάκης κατά την διάρκεια του ματς χτύπησε και αυτός, αλλά η ομάδα τους δεν λύγισε. Αξίζουν πολλά μπράβο στον Μπάρτζώκα και τους παίκτες του για την προσπάθειά τους. Έκαναν τους άνετους Ισπανούς να τα... χρειαστούν και τους ταλαιπώρησαν ως το τέλος. Δεν ξέρω αν υπάρχουν κέρδη από αυτή την ήττα ή απλά βγήκε υποχρέωση.

Ούτε δέχομαι ότι αν στο πρώτο μέρος ήταν καλύτερος θα κέρδιζε. Γιατί μπορεί η Ρεάλ να έπαιζε και αυτή διαφορετικά. Οι μπακαλίστικες λογικές δεν είναι για το ποδόσφαιρο και το μπάσκετ. Η ικανότητα της Ρεάλ να βρίσκει σκορ όταν το 'χει ανάγκη, της έδωσε στο τέλος την επικράτηση. Λάθη έκαναν οι Πειραιώτες, αλλά σίγουρα έφυγαν με την συνείδησή τους ήσυχη... Και με έναν Παπανικολάου συγκλονιστικό να παίζει σε τρεις θέσεις και να κεντάει...

Θέμα αξιοπρέπειας

Ήταν εφιάλτης η πρώτη περίοδος με 30 πόντους και τον Καμπάτσιο να μοιράζει ασίστ σαν φιστίκια. Δεν χρειάζονταν καν να πλησιάσουν, όπως σας έγραψα. Η μπάλα έφευγε σωστά από τα χέρια τους και έβρισκαν ολόσωστα σουτ τα οποία δυστυχώς για την ελληνική ομάδα, έβρισκαν και στόχο.

Την ίδια ώρα, ο Γουόκαπ μπήκε με τρίποντο, αλλά ακολούθησαν 8 άστοχα σουτ από μακριά του ιδίου και των συμπαικτών του. Η διαφορά εκτοξεύτηκε, αλλά όταν άρχισαν οι αλλαγές οι Πειραιώτες ήταν πολύ πιο σοβαροί από τους αντιπάλους τους. Με πεντάδα Λαρεντζάκη (μέχρι που λαβώθηκε), Μήτρου-Λόνγκ, ΜακΚίσικ, Παπανικολάου και Σίκμα ο Ολυμπιακός μείωσε, ανάγκασε τον Ματέο να πάρει ταιμ άουτ και μετά οι παίκτες του, πάτησαν ξανά το γκάζι.

Ο Ολυμπιακός έδειχνε να βρίσκει καλές συνεργασίες και η διαφορά αυξανόταν. Για να καταλάβετε και την διαφορά δυναμικότητας. Συν το ότι οι "ερυθρόλευκοι" είχαν στο 20λεπτο 2/15 τρίποντα! Και την ίδια ώρα η Ρεάλ 8/11! Η εικόνα ήταν χάλια. Είχαν μπει ξεκάθαρα με την εικόνα των τύπων που είχαν δεχθεί την ήττα. Άφησαν τους Ισπανούς να κάνουν πάρτι,.

Για τον Ολυμπιακός ήταν θέμα αξιοπρέπειας να σταθεί σωστά. Κέρδισε το τρίτο δεκάλεπτο με επιμέρους 16-25 και πάνω απ' όλα είχε σφυγμό, ισορροπία και πολύ καλύτερη άμυνα. Με μαχητικότητα και παλμό.

Ο Μήτρου-Λόνγκ έκανε εξαιρετική εμφάνιση στο δεύτερο μέρος (αν απέφευγε και κανα - δυο χαζά λάθη) και γενικά είδαμε σχήματα που αναγκαστικά εφαρμόστηκαν από τον Μπαρτζώκα. Ο Μήτρου-Λόνγκ είχε δίπλα του Παπανικολάου - Μακ Κίσικ και στην ρακέτα Πίτερς - Σίκμα. Και όταν έπρεπε κάποιος να βγει ακόμη πιο μπροστά , το έκανε αυτός που το χρώσταγε.

Όπως και στο ΟΑΚΑ πριν λίγες ημέρες, έτσι και στο Παλάθιος, ο Ολυμπιακός πήγε να αρπάξει το ματς στο τέλος. Και τις δυο φορές δεν τα κατάφερε. Δεν είναι ο στόχος να φτάνει στην κλοπή βέβαια, αλλά το ότι επιστρέφει στα ματς είναι κάτι. Αν αυτό το "κάτι" φέρει αποτελέσματα, θα το μάθουμε στο μέλλον.

Κώστας απ' τα παλιά!

Κι αφού ο Κάνααν είχε για άλλη μια φορά χαμηλότατη πτήση και ο Πίτερς έπεσε στο... κυνήγι του Ντέκ, κάποιος έπρεπε να κάνει την υπέρβαση. Και εμφανίστηκε ένας Παπανικολάου, για να οργιάσει. Ο Κώστας τα έδωσε όλα. Έσπασε (πέρα από ρεκόρ) κάθε λογική έξω από τα 6,75. Και ήταν αυτός που μείωσε στους τρεις όταν όλα έδειχναν να 'χουν κριθεί. Ξανάπαιξε στην φροντ λάιν αφού χρειαζόταν και αναστάτωσε τα πλάνα του Ματέο.

Ο Ολυμπιακός αν είχε έναν εκ των Γουόκαπ (έκανε άλει ουπ πάσα στον Σίκμα!!!), Πίτερς, Κάναν σε φυσιολογική βραδιά μπορεί να κυνηγούσε και το θαύμα. Τελικά έχασε ήρεμα, έχασε απλά και η ζωή του θα πρέπει να συνεχιστεί από 'δω και πέρα με νέα δεδομένα. Απόκτηση ψηλού, επιστροφή Φάλ και άνοδος των χρήσιμων παικτών. Αυτή είναι η τριπλέτα που επείγει.

Θα τελειώσω με αυτό: Ο κόσμος του Ολυμπιακού μπορεί -και πρέπει- να είναι περήφανος για την προσπάθεια της ομάδας του σε ένα ...τελειωμένο ματς. Όμως θα πρέπει να κατακτηθούν οι νίκες στους αγώνες που θα κρίνουν το καλό πλασάρισμα στην βαθμολογία.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΜΠΑΣΚΕΤ ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ ΜΠΑΣΚΕΤ EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ