ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ο Ολυμπιακός ή θα ενισχυθεί ή θα μένει με το γαμώτο

EUROLEAGUE / E -  (EUROKINISSI)
EUROLEAGUE / E - (EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Η Φενέρ είχε τους Πιέρ και Παπαγιάννη σε μεγάλο βράδυ, οι Πειραιώτες βρήκαν κουράγιο μέσα από το παιχνίδι τους, αλλά με επτά παίκτες δεν βγαίνει η σεζόν και η σκληρή αυτή διοργάνωση. Ο Μπαρτζώκας καταπίνει σπαθιά, ήρθε η ώρα να του πάρουν παίκτη. Γράφει ο Παντελής Διαμαντόπουλος.

Τι μένει από το ματς του Ολυμπιακού στην Πόλη; Επιγραμματικά:

Πρώτο ημίχρονο, η ομάδα επηρεασμένη από την ήττα με τον Παναθηναϊκό.

Τρομερός Παπαγιάννης, η Φενέρ τού δίνει την ευκαιρία να μην έχει πίεση.

Ο Μπαρτζώκας έκανε ρεσιτάλ στο δεύτερο ημίχρονο, αλλά δεν γίνεται με τόσο μικρό αριθμό παικτών να βγάλει την σεζόν. Η ομάδα ουρλιάζει ότι θέλει ενίσχυση.

Ο Γκος είναι παικτάρα. Και ο Μάνταρ μάλλον του έκανε φάουλ στο μπάσιμο, αλλά καλή ήταν η προσπάθεια του Αμερικανού και σε λάθος τάιμινγκ το πήδημα του Μιλουτίνοβ που σίγουρα θα κάρφωνε για να στείλει το ματς σε παράταση. Όμως ο πρώην άσος της Ρεάλ δεν γίνεται να κάνει τα πάντα και ειδικά σε ένα διάστημα που ο Γουόκαπ δεν δείχνει να είναι καλά.

Ο Ολυμπιακός έχασε, αλλά θεωρώ ότι έχει κάμποσα κέρδη από την προσπάθεια στην Κωνσταντινούπολη με κορυφαίο όλων, ότι πείστηκαν πως στο τέλος αν υπήρχε και ένας έξτρα επιθετικός πόλος να απειλήσει σωστά, το διπλό θα'ταν σίγουρο. Και όχι αυτό δεν μπορεί να το κάνει ούτε ο Σίκμα, ούτε ο Μακ Κίσικ, για να προλάβω όποιον σταθεί στους απόντες.

Η Φενέρ είναι καλή ομάδα, για εμένα θα βρίσκεται στο Βερολίνο. Με παίκτες αξίας, καλό προπονητή και σεβασμό από τους διαιτητές. Ο Ολυμπιακός κατάφερε να συνέλθει μέσα από το παιχνίδι, όμως είναι τεράστια τα βάρη στην Ευρωλίγκα και ο Βεζένκοβ δεν έχει αντικατασταθεί. Όχι μόνο ως θέση, αλλά και ως προσφορά. Ο Πίτερς θα 'χει και βραδιές σαν της Πόλης, αλλά και άλλες όπως με τον Παναθηναϊκό. Είναι καλός, αλλά όχι για να κοιμάσαι ήσυχος...

Λεμπρόν όταν βλέπει κόκκινα

Ο Ντεσόν Πιέρ μπήκε με ένα 3/3 και με τον Χέιζ να δημιουργεί ζητήματα στον Ολυμπιακό σε άμυνα και επίθεση. Οι δυο, ήταν λες και μπήκαν στο ματς με κεκτημένη ταχύτητα από τα περσινά πλέι-οφ, όπου ήταν εξαιρετικοί.

Στο 11-1 ο Μπαρτζώκας πήρε ταιμ- άουτ, αφού οι παίκτες του τα είχαν χαμένα. Και μόλις αναγκαστικά πίεσαν περισσότερο την περιφέρεια των Τούρκων, βρήκε χώρους ο Γκούντουριτς να κάνει τα δικά του. Η Φενέρ στην άμυνα προτίμησε τις αλλαγές και ήταν ξεκάθαρη η διάθεση του Ιτούδη να βλάψει από νωρίς τους ήδη πληγωμένους από το ντέρμπι "αιωνίων", ερυθρόλευκους.

Η Φενέρ το έκανε πολύ καλά. Ο Πιέρ βλέπει Ολυμπιακό και μεταμορφώνεται σε... Λεμπρόν. Και για να τα λέμε και όλα, η ομάδα του Πειραιά έβαλε μόνο 33 πόντους στο πρώτο μέρος, αλλά το 46 που δέχθηκε δεν ήταν τόσο μεγάλο, όσο πραγματικά θα μπορούσε να ήταν, αν δεν υπήρχε μια μικρή βελτίωση ανασταλτικά. Και όλο αυτό που σας έγραψα μόλις, αποδείχθηκε στο δεύτερο 20λεπτο, όπου η ελληνική ομάδα πέτυχε την επιστροφή της και παραλίγο θα κέρδιζε και τον αγώνα...

Μικρός αριθμός...

Το να καθόμαστε να συζητάμε εγώ και εσείς τα ίδια, για την δομή του Ολυμπιακού, είναι κουραστικό. Μετά το διπλό στο ΟΑΚΑ είχαμε ξεκαθαρίσει ότι η απόκτηση ενός παίκτη να μπορεί να απειλήσει σε σταθερή βάση είναι απαραίτητη. Τα πράγματα είναι ξεκάθαρα και φάνηκαν και στο δεύτερο ημίχρονο στην Πόλη, όπου πραγματικά η ομάδα έκανε εξαιρετική προσπάθεια.

Το ερώτημα λοιπόν είναι το εξής: Κάναν, Γκος, Γουόκαπ, Παπανικολάου, Πίτερς. Μ' αυτούς τους πέντε συν τους δυο σέντερ να εναλλάσσονται, η ομάδα κόντεψε να πάρει το παιχνίδι. Βγαίνει έτσι η σεζόν; Όχι. Και αν κάποιος πει "ναι αλλά στην συνέχεια θα παίζουν και οι άλλοι" αυτό είναι κάτι που το δέχομαι, αλλά γεννάται και έξτρα ερώτημα: Οι άλλοι θα έχουν τις λύσεις που γυρεύει ο Ολυμπιακός σε διάρκεια;

Και αν σε αυτό το τελευταίο ερώτημα, η απάντηση είναι καταφατική, τότε θα πρέπει να καθίσουμε και να δούμε πόσοι και ποιοι μπορούν να αποτελέσουν στην Ευρωλίγκα την έξτρα ενίσχυση μέσα από το ρόστερ. Ο Μπραζντέικις δίνει συγκεκριμένα πράγματα. Ο Λαρεντζάκης έπαιξε ένα 5λεπτο στην Τουρκία και από 'κει και πέρα, τίποτα...

Τα κουκιά και το 110%

Για να φτάσει στο φινάλε που περιγράψαμε στην αρχή ο Ολυμπιακός, χρειάστηκε να κάνει υπέρβαση μέσα στο ίδιο το ματς και απέναντι στον ίδιο τον εαυτό του. Και μόλις μπήκε ο Νοέμβριος. Το να αποκτηθεί παίκτης ή παίκτες, δεν είναι καινούργια ανάγκη. Δεν ξέρω ποιος ή ποιοι θα είναι.

Από το καλοκαίρι έχει καταντήσει βαρετή αυτή η ιστορία, αφού χάθηκαν περιπτώσεις, που θα είχαν κάνει τώρα την συγκεκριμένη ομάδα φαβορί για φάιναλ- φορ ξανά. Αντιθέτως, είναι ένα σύνολο που ο προπονητής του παλεύει με το να πάρει το... 110% από συγκεκριμένους παίκτες. Γιατί αν αυτοί δεν δώσουν το 110% τότε δεν βγαίνουν τα κουκιά. Ξεκάθαρα πράγματα...

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΜΠΑΣΚΕΤ ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ