ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ο Ολυμπιακός γκελάρει, βελτιώνεται και περιμένει... άλλη ενδεκάδα

Ο Ίνμπομ Χουάνγκ στον αγώνα με τον Αστέρα στην Τρίπολη
Ο Ίνμπομ Χουάνγκ στον αγώνα με τον Αστέρα στην Τρίπολη EUROKINISSI

Το "χτίσιμο" του Κορμπεράν, η είσοδος του Φορτούνη, τα τρεξίματα του Χουάνγκ, η ορθολογική αντιμετώπιση των δύσκολων καταστάσεων και οι πεταμένοι βαθμοί στην Τρίπολη για το πιο περίεργο πρωτάθλημα των τελευταίων χρόνων. Γράφει ο Παντελής Διαμαντόπουλος

Πεταμένοι βαθμοί ή αυτό μπορούν αυτό κάνουν; Στην τελική πόσες νίκες έχει μέχρι τώρα ο Ολυμπιακός για να έχει σκληρή απαίτηση από τον εαυτό του να περάσει από την Τρίπολη;

Αν θέλετε να προσεγγίσουμε το 100% της πραγματικότητας, θα πρέπει να αλλάξουν δυο-τρεις μονάδες ακόμη στην ενδεκάδα από τον Κορμπεράν για να αλλάξει και ο ρυθμός και η ταχύτητα. Γιατί βελτίωση υπάρχει. Όποιος δεν την βλέπει, δεν θέλει να την δει.

Αν εξαιρέσουμε μια στιγμή του πρώτου μέρους και το γκολ για το οποίο φωνάζει ο Αστέρας, οι "ερυθρόλευκοι" δεν αισθάνθηκαν πίεση. Όμως όσο και να την άσκησαν αυτοί με τη σειρά τους, δεν ήταν ικανοί να βρουν δίχτυα ούτε με το κλασικό αρχικό σχήμα, αλλά ούτε και με το plan B που έφερε "φόρτωμα" στην επίθεση, αλλαγή θέσεων και προσπάθεια να αγχωθεί ο Αστέρας.

Δεν είναι σε θέση να σφυροκοπήσει ο Ολυμπιακός, αλλά δείχνει ότι κάποια στιγμή μπορεί να το κάνει. Δυο-τρεις προσθήκες πλέον χρειάζονται, όμως και ο κόσμος της ομάδας πιστεύω ότι ήδη έχει δεχτεί την συγκεκριμένη εικόνα. Η προετοιμασία πήγε στα σκουπίδια, μετά το ποδόσφαιρο που όλοι είδαμε τον Ιούλιο.

Η επιβεβλημένη αλλαγή προπονητή, διαφοροποίησε αρκετά, εμφάνισε νέα πρόσωπα στο προσκήνιο και αναμένονται κι άλλοι. Η Ρώμη όμως δεν χτίστηκε σε μια ημέρα και ο Ολυμπιακός, όσο και να στενοχωρεί αυτό τους φίλους του, θέλει χτίσιμο. Όταν λοιπόν, είσαι τέλη Αυγούστου και ψάχνεσαι, θα έχεις και γκέλες.

Δεν τρομάζει

Ο Κορμπεράν κατέβηκε όπως το συζητάγαμε στα προηγούμενα άρθρα. Έβαλε τον Χουάνγκ στο "8" με τον Εμβιλά εξάρι. Χωριό που φαίνεται κολαούζο δεν θέλει. Λίγο να ξέρεις ποδόσφαιρο, καταλαβαίνεις ότι ο Ισπανός γουστάρει να παίξει ποδόσφαιρο και όχι να εμφανίζει κάτι άσχημο.

Στο "10" πίσω από τον Ελ Αραμπί ο Ζινγκερνάγκελ, ο οποίος μέχρι τώρα όπου και να χρησιμοποιείται δείχνει υπερφιλότιμος αλλά... κάτι του λείπει μέχρι τώρα. Γίνεται μόνιμα. εύκολα και δίκαια η πρώτη αλλαγή. Όμως είναι δεκτικός, είναι προσοδοφόρος και 100% δεν κοροϊδεύει.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Άλλο ένα παιχνίδι που ο Ισπανός έδωσε φανέλα βασικού στον Ραντζέλοβιτς. Από το... περιθώριο του Μαρτίνς, ο Κορμπεράν εκτιμά στον Σέρβο την προσπάθεια που κάνει και τον φέρνει στην μια πλευρά με τον Μασούρα στην άλλη. Και οι δυο είχαν... χαμηλή πτήση και αυτό χάρισε στον Αστέρα (σε συνδυασμό και με την νωθρότητα του Ζινγκερνάγκελ) να φάει χρόνο από το πρώτο ημίχρονο.

Ο Ολυμπιακός δεν είναι έτοιμος, δεν είναι σε κατάσταση να τρομάξει τους αντιπάλους του. Αλλά μεταξύ μας δεν είναι καν αυτό το ζητούμενο στην συγκεκριμένη χρονική περίοδο. Εδώ δεν έχουν μπει όλες οι μεταγραφές. Εδώ αναμένεται ξανά ο Φορτούνης. Εδώ δεν βλέπουμε ακόμη αυτοματισμούς παρότι έχει αλλάξει ήδη η λογική και προσπαθούν να παίξουν σωστά.

Οπότε έχουμε κι άλλα να περιμένουμε.

Άλλος με Φορτούνη

Μέχρι να έρθουν όλα αυτά βέβαια, σημασία έχει η ομάδα να μαζεύει βαθμούς. Τέτοιες... γκέλες μετράνε. Το ίδιο και αυτό που έπαθε η ΑΕΚ το Σάββατο ή όποιος από τους λεγόμενους μεγάλους σκοντάφτει. Είναι ύπουλη η φετινή σεζόν και το Μουντιάλ έχει δημιουργήσει μια μεγάλη παγίδα.

Ο στόχος όλων είναι μέχρι την διακοπή του πρωταθλήματος να έχουν καλή συγκομιδή, να πάνε στη μίνι προετοιμασία εκείνων των ημερών και να βγάλουν το καλύτερο αγωνιστικό πρόσωπο μετά τα Χριστούγεννα. Ο Ολυμπιακός είναι μέρος αυτής της διαδικασίας και όποιος είδε το ματς στην Τρίπολη, διέγνωσε πανεύκολα, όλα αυτά που θέλουν να κάνουν οι πρωταθλητές.

Απειλή και από τις δυο πλευρές. Άνοιγμα και εκμετάλλευση όλου του πλάτους, όταν μαζεύεται κόσμος στον άξονα. Βέβαια αν μπει ο Φορτούνης και είναι καλά, σίγουρα η ομάδα θα αποκτήσει περισσότερη οξυδέρκεια, θα αυξήσει την απειλή και θα αλλάξει τα στριψίματα (που δύσκολα υπάρχουν) έξω από την περιοχή των αντιπάλων.

Με τον Χουάνγκ και ένα 6αρι δίπλα του, ο Ολυμπιακός αποκτά έξτρα ποιότητα. Στέκομαι πολύ στον άξονα, γιατί επί Μαρτίνς πριν ap;o δυο χρόνια ήταν η δύναμη της ομάδας και επι Μαρτίνς από πέρυσι και φέτος έγινε η αχίλλειος πτέρνα.

Καμία αναρχία

Ο Αστέρας δεν μπορούσε να απειλήσει. Όλο το πρώτο μέρος οι Αρκάδες το πέρασαν με το να προσέχουν ανασταλτικά. Μια φάση πήγαν να βγάλουν όλη κι όλη, σε έναν Ολυμπιακό που πάσχιζε να βρει φάσεις.

Στο ποδόσφαιρο ο άγραφος κανόνας είναι να μπορείς να φτάσεις την μπάλα στα 16 μέτρα από το αντίπαλο τέρμα και μετά να σε βοηθήσουν όλοι οι άλλοι παράγοντες. Τύχη, έμπνευση, ταλέντο, αξία και φυσικά γκέλα του "απέναντι". Από αυτά δεν είχε κάτι ο Ολυμπιακός στην μεγαλύτερη διάρκεια του ματς. Στην καλύτερη φάση της ομάδας στο 45λεπτο (καθυστερήσεις μάλιστα), ο Ελ Αραμπί κατέβασε καλά, γύρισε, αλλά η μπάλα έφυγε κόρνερ.

Ήταν λογικό πως οι Πειραιώτες θα προσπαθούσαν να γίνουν περισσότερο πιεστικοί. Ο δεύτερος Χουάνγκ μπήκε στο πλευρό του Ελ Αραμπί και ο Ροντρίγκες στην μια πλευρά. Είχε ήδη περάσει ο Βαλμπουενά στο ματς, αλλά η μπάλα κυλούσε αργά από τα πόδια του Εμβιλά πιο πίσω.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Στα υπέρ των Πειραιωτών είναι σίγουρα ότι προσπάθησαν να παίξουν μπάλα ως την... δύση της αναμέτρησης. Δεν ήταν άναρχοι. Δεν έχασαν προσανατολισμό. Ο Κορμπεράν δεν πήγε στις πλαγιές να βγάζει σέντρες. Απλά δεν πήρε γκολ από τους ποδοσφαιριστές του. Ρίσκαρε κιόλας, με το να δεχτεί κάποια καλή κόντρα και ενώ πιο πρiν είδε τους γηπεδούχους να διαμαρτύρονται και για την ακύρωση ενός γκολ που πέτυχαν.

Ο Ίνμπομ Χουάνγκ έτρεξε και για τον Εμβιλά σε αυτό το παιχνίδι. Η ομάδα θα μπορούσε να είναι περισσότερο πιεστική από το πρώτο ημίχρονο. Δεν το έκανε. Δεν έβγαλε τρόμο ως το 60' οπότε στο τελευταίο ημίωρο πλάκωσε η πρεμούρα και έτσι άφησε δυο βαθμούς στην Τρίπολη.

Δεν φτάνει ο Χουάνγκ

Φυσικά και συμβαίνουν αυτά. Μια κακοδουλεμένη ομάδα είναι ο Ολυμπιακός. Που τώρα προσπαθεί να δουλέψει. Δεν είναι δικαιολογία. Δεν το γράφω υπέρ τους. Τόσες εβδομάδες, μια νίκη μόνο και αυτή με τον ΠΑΣ στο "Καραϊσκάκης". Όμως είναι σιγά- σιγά μια άλλη ομάδα.Η τελική προσπάθεια δεν του βγήκε. Φάσεις έγιναν. Είχε 16 τελικές.

Έχουμε να δούμε κι άλλα στο μέλλον από τους πρωταθλητές. Ο Κορμπεράν θα ψάξει και θα αλλάξει. Μπορεί και κάποιες από τις μεταγραφές επί Μαρτίνς να... οπισθοχωρήσουν. Αν μπαίνεις και κάνεις... θόρυβο κανά δεκάλεπτο, τι να σε κάνει ο προπονητής;

Ο Χουάνγκ συνεχίζει να είναι δυο ταχύτητες παραπάνω. Αλλά δεν αρκεί ο δικός του ρυθμός. Το φετινό πρωτάθλημα είναι ζόρικο, το 'χουν καταλάβει ήδη όλοι...

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ