ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ο ευτυχισμένος Ολυμπιακός και ο νταλκάς του ΠΑΟΚ

Ο ευτυχισμένος Ολυμπιακός και ο νταλκάς του ΠΑΟΚ
INTIME

Οι Πειραιώτες ήταν χαρούμενοι, αλλά όχι "μεθυσμένοι" από τον θρίαμβο της Πέμπτης και δεν χάλασαν τη γιορτή του κόσμου τους. Ο Μεντιλίμπαρ μπορεί να στηρίζεται πλέον σε περισσότερους, ενώ ο Λουτσέσκου θα πρέπει άμεσα να περάσει σε ηλεκτροσόκ. Γράφει ο Παντελής Διαμαντόπουλος

Δεν έκανε μια νίκη απλά ο Ολυμπιακός απέναντι στον ΠΑΟΚ. Έκανε τρεις. Πρώτον πλησίασε βαθμολογικά τον αντίπαλό του (το γράφω έτσι γιατί είναι τέταρτος ακόμα). Δεύτερον έδιωξε την παραμικρή ανησυχία του κόσμου, να εμφανιστεί ακόμη επηρεασμένος από το δικαιολογημένο "μεθύσι" της πρόκρισης στους τέσσερις του Conference. Και τρίτο και σημαντικότερο, εμφάνισε ότι μπορεί να πάρει πράγματα από πολλούς ποδοσφαιριστές.

Πριν κάμποσο καιρό, η ενδεκάδα αυτή που ξεκίνησε το ματς, θα αντιμετωπιζόταν με τεράστια δυσπιστία. Πλέον όμως, η κατάσταση έχει αλλάξει και στο λιμάνι έχουν μεγάλη αυτοπεποίθηση. Αντιθέτως αυτή, έχει αρχίσει να μην εμφανίζεται στον ΠΑΟΚ, ο οποίος θυμήθηκε να θυμώσει στα τελευταία δυο λεπτά των καθυστερήσεων!!!

Οι Θεσσαλονικείς που έχουν παίξει εξαιρετικό ποδόσφαιρο φέτος, ήταν αναιμικοί και μακριά από τις απαιτήσεις της συγκεκριμένης αναμέτρησης. Ίσως να μην μπόρεσαν να... θάψουν τον ευρωπαϊκό αποκλεισμό. Όμως κι αυτό δεν είναι δικαιολογία. Γιατί σε μια τόσο μεγάλη προσπάθεια όπως η φετινή, ο "δικέφαλος" έχει χρέος να συνεχίσει στην εικόνα που ο ίδιος δημιούργησε.

Οι ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού, είναι χαρούμενοι (κι ο Μάρκος Αντόνιο στο γκολ του γέλαγε για κάποιο λόγο), περνάνε καλά και αυτό φαίνεται στις λεπτομέρειες. Και όταν οι παίκτες περνάνε καλά μεταξύ τους, τότε μπορούν να κάνουν και πολύ πιο ευχάριστα την δουλειά τους...

Η γιορτή έδωσε προβάδισμα

Ο ένας ήταν ευτυχισμένος. Ο άλλος λυπημένος. Αυτά τα συναισθήματα δημιουργήθηκαν την νύχτα της Πέμπτης. Ο ευτυχισμένος έπρεπε να κερδίσει για να διατηρήσει τις πιθανότητές του να χωθεί γερά στην διεκδίκηση του πρωταθλήματος. Ο λυπημένος ήθελε θετικό αποτέλεσμα για να μείνει ολοζώντανος σε αυτόν τον στόχο. Και οι δυο είχαν ενδεκάδες λίγο διαφορετικές από αυτές που υπολόγιζαν.

Οι γηπεδούχοι με εκτεταμένο rotation, λογικό, μετά τη υπερπροσπάθεια στην Πόλη, οι φιλοξενούμενοι με μια ίωση να έχει χωθεί στο στρατόπεδό τους και να τους υστερεί κάποιες λύσεις, ακόμη και για παίκτες που θα μπορούσαν να ξεκινήσουν. Και οι δυο με ένα παιχνίδι τους να έχει αναβληθεί και οι δυο με το φοβερό στοιχείο να έχει βάλει ο ένας στον άλλο τέσσερα γκολ ως φιλοξενούμενος.

Και κάπως έτσι Ολυμπιακός με ΠΑΟΚ, μπήκαν να παίξουν στο "Καραϊσκάκης". Σε κλίμα φουλ εορταστικό και πολύ όμορφο για την ομάδα του Πειραιά, που της χάρισε το καλό ξεκίνημα και το προβάδισμα...

Κόκκινες διεκδικήσεις- ασπρόμαυρα στόπερ

Ο Ναβάρο είχε φροντίσει δυο φορές να προειδοποιήσει, απλά τον σταμάτησαν οι σωστές υποδείξεις του βοηθού και του varιστα. Την τρίτη φορά όμως, ο Ισπανός κέρδισε το πέναλτι και μετά από ριμπάουντ ο συμπατριώτης του, ο Κίνι (που μπήκε ενδεκάδα για να ξεκουραστεί ο Ροντινέι) έδωσε το προβάδισμα στους ερυθρόλευκους.

Ο ΠΑΟΚ και ήθελε και δεν ήθελε. Και μπορούσε και δεν μπορούσε. Οι Θεσσαλονικείς σε κάθε μεγάλη μπάλα του Ολυμπιακού, είχαν θέμα. Ήθελαν να βρουν το ανοιχτό γήπεδο για να κάνουν ότι και στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος, όμως δεν το κατάφεραν. Στις διεκδικήσεις της μπάλας, όταν ο παίκτης του ΠΑΟΚ δεν ήταν ο Μεϊτέ, όλοι οι άλλοι έχαναν από οποιονδήποτε ποδοσφαιριστή του Ολυμπιακού είχαν στην μονομαχία. Καμία σπιρτάδα, καμία γρήγορη σκέψη και ένα ντουέτο Κουλιεράκη- Κετζιόρα σε ένα από τα χειρότερα ημίχρονά τους.

Και όταν βρήκαν τα πατήματά τους περισσότερο στο δεύτερο μέρος, είδαν τους συμπαίκτες τους να έχουν μεγάλο νταλκά (μάλλον λόγω Μπρίζ) και να μην μπορούν καν να κρατήσουν μπάλα. Ελάχιστη απειλή και όταν ήρθε απλά η μείωση του σκορ, πόνταραν σε ισοφάριση από ένα κόρνερ. Δεν είναι τόσο εύκολα τα πράγματα...

Ο Ολυμπιακός είχε κάνει την δουλειά του σχετικά εύκολα και το κυριότερο μπορούσε και καλά να πιέσει και να κυνηγήσει και να δημιουργήσει τους απαιτούμενους κινδύνους. Ο Μεντιλίμπαρ είμαι σίγουρος ότι από το αρχικό του σχήμα είχε πάρει πολλά από αυτά που ζήτησε, ειδικά από τον Ναβάρο, αλλά και από τους Ρίτσαρντς- Κίνι. Όμως και ο Ιμπόρα έβγαλε άνετα το διάστημα που έπαιξε και ο Ρέτσος με τον Αμπέι δεν είχαν πονοκεφάλους.

Δράση ο Λουτσέσκου - αντίδραση ο Μάρτινς

Ο Λουτσέσκου, χωρίς Κωσταντέλια, όταν ήρθε η ώρα να δράσει από τον πάγκο, έβαλε δεκάρι τον Τάισον με τους Ζίβκοβιτς- Ντεσπότοβ στα πλάγια. Ε, δεν πρόλαβε να δει τι θα έκανε η ομάδα του. Ο Ποντένσε κουβάλησε την μπάλα από τα όρια της κόκκινης μεγάλης περιοχή και αφού πρώτα την άλλαξε με τον Όρτα, στην συνέχεια την σέρβιρε στον Ζέλσον Μαρτίνς και ο Ολυμπιακός αντέδρασε με δεύτερο γκολ.

Ο Μαρτίνς είναι εξαιρετικός ποδοσφαιριστής, άτυχος στην καριέρα του, αλλά όταν είναι στα καλά του για το ελληνικό πρωτάθλημα αποτελεί πολυτέλεια. Και η ατυχία των Πειραιωτών είναι, πως δεν μπορούν να τον χρησιμοποιήσουν στην Ευρώπη. Ήταν ολοφάνερο πως ο ένας ήταν ορεξάτος, κεφάτος και χαρούμενος.

Ο άλλος αναιμικός όπως έγραψα και πιο πάνω, σίγουρα ξενερωμένος από την Μπρίζ αλλά αυτό δεν αποτελεί δικαιολογία. Ο ΠΑΟΚ δεν είχε την δύναμη να κάνει στο "Καραϊσκάκης" αυτό που έπραξε στην OPAP Arena. Να σώσει δηλαδή έστω έναν βαθμό. Η νίκη του Ολυμπιακού ήταν και εύκολη (σχετικά) και πέρα για πέρα δίκαιη.

Η συνέχεια...

Ο Ολυμπιακός παραμένει τέταρτος στην βαθμολογία, αλλά πήρε το πρώτο του μεγάλο παιχνίδι στα play offs και έχει και ένα ματς λιγότερο, όπως και ο ΠΑΟΚ. Το δικό τους δηλαδή στην Τούμπα, που κανείς δεν ξέρει πότε θα γίνει. Γενικά το πρόγραμμα στην Super League θα ανακατευτεί λίγο μετά την ερυθρόλευκη πρόκριση στα ημιτελικά του Conference.

Μεσοβδόμαδα πάντως έχουν και οι δυο δουλειά. Ο κερδισμένος του αγώνα θα κληθεί να τα βγάλει πέρα στο "Βικελίδης" απέναντι στον Άρη και ο ηττημένος να αναπνεύσει με μια νίκη στο γήπεδο της Λαμίας. Και βέβαια, θα περιμένουν και οι δυο το αποτέλεσμα του μεγάλου αγώνα της αγωνιστικής , ΑΕΚ- Παναθηναϊκός...

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΑΟΚ ΠΑΟΚ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ