ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ο Άρης κέρδισε τον Ολυμπιακό και απειλεί την Αθήνα

Ο Αραμπί και ο Μαντσίνι μάχονται για την μπάλα στο Άρης - Ολυμπιακός
Ο Αραμπί και ο Μαντσίνι μάχονται για την μπάλα στο Άρης - Ολυμπιακός EUROKINISSI

Οι πρωταθλητές γνώρισαν την πρώτη τους ήττα από μια ομάδα που τους πίεσε, τους έτρεξε και πάνω απ' όλα σε όλο το δεύτερο ημίχρονο δεν τους άφησε να πιστέψουν ότι πάλι κάτι θα γίνει και θα τα καταφέρουν. Ο Παντελής Διαμαντόπουλος γράφει για τα μετρημένα κουκιά των "ερυθρόλευκων" και το... πορτοφόλι που θα πάνε να βουτήξουν στα playoffs οι "κίτρινοι".

Ο Ολυμπιακός μόνο τυχαία δεν έχει φτάσει τόσο ψηλά στην βαθμολογία. Μόνο τυχαία δεν έχει αγκαλιάσει άλλο ένα πρωτάθλημα. Μόνο τυχαία δεν έχει... ξεβγάλει την μπουγάδα. Οι Πειραιώτες στηρίζονται στην ομοιογένεια, στο τέμπο και στις παραστάσεις. Για να χάσουν από κάποιον θα πρέπει αυτός ο κάποιος, να τους τρέξει, να τους πιέσει και να βγάλει τόση ένταση, ώστε να τους αναγκάσει να λυγίσουν. Και στην τελευταία αγωνιστική της κανονικής περιόδου, ο Άρης το πέτυχε.

Οι Θεσσαλονικείς έφτασαν σε μια δίκαιη επικράτηση απλώνοντας στο χορτάρι όλες αυτές τις αρετές που έχουν οι παίκτες τους, σε συνδυασμό και με την φουλ ψυχολογία που έχουν μετά την αλλαγή προπονητή.

Όχι ότι ο Μπούργος έκανε... παπάδες, συγκριτικά με τον Μάντζιο, αλλά οι "κίτρινοι" δείχνουν να το απολαμβάνουν, να τρέχουν και συν τοις άλλοις έκανε "μπαμ" ότι μετά την επιστροφή και των 6 βαθμών παίζουν ακόμη πιο ευχάριστα. Ο Ολυμπιακός με το +12 θα συνεχίσει τον δρόμο του, αυτό το ματς θα δώσει ευκαιρία για συμπεράσματα και μπόλικη ποδοσφαιρική κουβεντούλα στου Ρέντη. Ο Άρης το χάρηκε, το αφιέρωσε στον Ματέο Γκαρσία και πλέον ετοιμάζεται για ζημιές.

Έξυπνο γκολ και Καρβάλιο

H άμυνα του Άρη λειτούργησε άσχημα στο γκολ του Ελ Αραμπί. Άφησαν τη μπάλα να... ταξιδέψει από την μια πλευρά στην άλλη, να σκάσει μέσα στην μικρή περιοχή και να φτάσει εκεί που ο Μαροκινός είχε ήδη πάρει καλύτερη θέση από τον αντίπαλό του για να στείλει έξυπνα την μπάλα στα δίχτυα. Ο Ολυμπιακός ήταν ο λιγότερο αγχωμένος από όλους. Θα μου πείτε και ο Άρης είχε άλλη ψυχολογία μετά τους 6 βαθμούς που του επεστράφησαν. Παρ' όλα αυτά, οι Θεσσαλονικείς δεν μπήκαν στο ματς ως η ομάδα που ήθελε το ακόμη καλύτερο βαθμολογικό πλασάρισμα.

Αντίθετα με την κεκτημένη ταχύτητα ανωτερότητες και την μόνιμη... σφραγίδα της ομάδας που θα βρει την ευκαιρία να βάλει γκολ, ο Ολυμπιακός φρόντισε σχετικά νωρίς να κάνει την δουλειά του. Μπαίνοντας οι πρωταθλητές οδηγοί στην αναμέτρηση, μπορούσαν να δουν αρκετά πράγματα γύρω από το πως θα το διαχειριστούν. Μόνο ο Καρβάλιο είχε ξεφύγει από το πλάνο, βγάζοντας έναν αδικαιολόγητο (για την ποιότητά του και την κατάσταση του αγώνα) εκνευρισμό.

Ο Μαρτίνς σωστά σήκωσε αμέσως τον Μαντί Καμαρά για ζέσταμα και τον έβαλε πριν καν τελειώσει το ημίχρονο, στέλνοντας το... μήνυμα στον συμπατριώτη του. Ο προπονητής μπορεί να είχε και αγωνιστικό θέμα, αφού στην κουλούρα ο Άρης είχε πάρει τους χώρους. Σκέφτηκε να βάλει έξτρα δύναμη, αφαιρώντας πιθανή ποιότητα. και γράφω το "πιθανή" γιατί μέχρι εκείνο το σημείο δεν... Σίγουρα όμως είχε δίκιο μιας και ο Καρβάλιο είχε θολώσει χωρίς λόγο.

Δεν έδωσαν...

Οι "ερυθρόλευκοι" είδαν την άμυνά τους ψηλά να τιμωρείται σε διάρκεια. Και αν γλίτωσαν το γκολ στο 45λεπτο, αυτό δεν συνέβη στο δεύτερο μέρος. Ο Ν' Ντιαγέ βρήκε έξυπνα τον Καμαρά, οι αμυντικοί του Ολυμπιακού είχαν λάθος αποστάσεις και μετά το "τρεχψάτε ποδαράκια μου" δεν τους βοήθησε καθόλου. Το ματς είχε υψηλό ρυθμό και αυτό προέκυψε από το τέμπο, την όρεξη και το στυλ με το οποίο κινήθηκαν οι Θεσσαλονικείς.

Οι Πειραιώτες υποχρεώθηκαν σε αρκετά φάουλ για να περιορίσουν τους γηπεδούχους. Ο Ολυμπιακός βγήκε άσχημα από τα αποδυτήρια για το δεύτερο ημίχρονο και γενικά ποδοσφαιριστές που θα μπορούσαν να του δώσουν τρεξίματα και απειλή δεν το έκαναν. Παράδειγμα ας πούμε, ο Ροντρίγκες ή ο Μασούρας.

Ο πρώτος από αυτούς βγήκε για να μπει ο Βαλμπουενά. Η ομάδα ξαναβρήκε έναν ποιοτικό με την μπάλα ποδοσφαιριστή, ο οποίος όμως δεν μπορούσε να βλάψει τους "κίτρινους". Όπως σας έγραψα στην αρχή, ο Άρης είναι δυναμική ομάδα. Πάντα τον Ολυμπιακό τον ζορίζει. Και ήταν περισσότερο αποτελεσματικός. Έβαλε και το φάουλ, πήρε προβάδισμα και ήταν εύκολο να το κρατήσει. Η αυτοπεποίθηση εκτινάχθηκε για την μια ομάδα και ο Ολυμπιακός πάσχιζε να μπει στην αντίπαλη μεγάλη περιοχή με ανορθόδοξο τρόπο. Δεν... έδωσαν οι παίκτες του και το ξέρει ο Μαρτίνς άσχετα αν -καλά ξηγήθηκε- τους κάλυψε αρκετά στις δηλώσεις λέγοντας ότι έκαναν αρκετές ευκαιρίες.

Μετρημένα κουκιά!

Και οι δυο μπαίνουν με συγκεκριμένη στόχευση από 'δω και πέρα. Ο Άρης θα παλέψει να "κλέψει πορτοφόλι" στα playoffs να χωθεί στις ευρωπαϊκές θέσεις και να... μαυρίσει το καλοκαίρι είτε της ΑΕΚ, είτε του Παναθηναϊκού. Οι δυο Αθηναίοι κινδυνεύουν (ειδικά αν οι "πράσινοι" δεν πάρουν το Κύπελλο).

Το Κύπελλο όμως είναι πλέον ο ολοκάθαρος στόχος και του Ολυμπιακού. Τα κουκιά είναι... μετρημένα για την ομάδα του λιμανιού. Στα playoffs θα μπει με την ανετότατη βαθμολογική διαφορά της, θα προσπαθήσει να δουλέψει πράγματα για το μέλλον, αλλά ταυτόχρονα θα ετοιμαστεί για τους ημιτελικούς του Κυπέλλου κόντρα στον ΠΑΟΚ.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ