OPINIONS

Φτάνει πια, βαρεθήκαμε...

Φτάνει πια, βαρεθήκαμε...
INTIME SPORTS

Ο Παντελής Διαμαντόπουλος γράφει για τον Ολυμπιακό που έχει πάρει το πρωτάθλημα αλλά καταφέρνει να προβληματίζει, να στενοχωρεί ακόμα και να εκνευριζει τον κόσμο του.

Μα να είσαι πρώτος, να 'χεις πάρει το πρωτάθλημα και να καταφέρνεις, να προβληματίζεις, να στενοχωρείς, ακόμη και να εκνευρίζεις τον κόσμο σου, ε θέλει μεγάλη προσπάθεια!

Μια προσπάθεια, την οποία την έχουν πάει καλά στο λιμάνι, θα πρέπει να το ομολογήσουμε. Κανείς δεν διαφωνεί, ότι πρόκειται για μια ΠΑΕ με λυμένα προβλήματα από αυτά, που μαστίζουν τις υπόλοιπες.

Με υλικό εξαιρετικό το οποίο ωστόσο, εμφανίζεται μάλλον... ανακατεμένο, όταν πρέπει να παίξει μπάλα. Όσες φορές σχολιάστηκε επαινετικά η ομάδα ήταν, όταν έπρεπε να αμυνθεί. Μιλάμε όμως για Ολυμπιακό.

Για ομάδα που πρέπει να... επιτίθεται. Η ουσία είναι μια και μοναδική: Βαρεθήκαμε! Βαρεθήκαμε, κουραστήκαμε, πάρτο το όπως θέλετε. Και ο κόσμος το δείχνει. Το Καραϊσκάκη αδειάζει.

Ζαρντίμ: "Παίζουμε σαν σκ***"!

Γιατί ο κόσμος πάντα ακολουθεί πιστά, πάντα στηρίζει, πάντα λατρεύει, αλλά έχει και κριτήριο αλάνθαστο. Τον κόσμο δεν τον κοροϊδεύεις. Άντε καμιά φορά να τον ντριμπλάρεις.

"Μαρινάκης: Παίξτε μπάλα. Δεν είναι εικόνα αυτή"

Όταν όμως για πάρα πολλές εβδομάδες, του σερβίρεις το... ίδιο άνοστο πιάτο, θα έρθει η στιγμή που θα στο γυρίσει πίσω! Βαρέθηκαν οι Ολυμπιακοί και άσχετα με το αν πάνε ή δεν πάνε στο Καραϊσκάκη, άσχετα αν κάποιοι έχουν μεγαλύτερη αποθήκη υπομονής, όλοι κατά βάθος, αισθάνονται τα ίδια πράγματα. Από τον πρώτο μέχρι τον τελευταίο:

  • Βαρέθηκε ο κόσμος να βλέπει μια ομάδα που έπαψε να έχει αρχή και τέλος. Με την είσοδο του '13, έπαψε και να «σκοτώνεται» στο γήπεδο. Σύστημα... Ατάρι (τα 'παμε αυτά) και όπου βγει.

  • Βαρέθηκε ο κόσμος να βλέπει έναν προπονητή να πανηγυρίζει σαν τρελός κάτι γκολ στα χασομέρια και ενώ πρώτα ο ίδιος έχει ξενερώσει όλη την κοινωνία.

  • Βαρέθηκε ο κόσμος να βλέπει μια επιθετική ομάδα να παίζει μονόπαντα και δίχως ισορροπία.

  • Μα αν βαρέθηκαν τον Ζαρντίμ, μάλλον θα βαρεθούν και το σκηνικό, να τρώει όλο το χρέωμα ο ίδιος, για να βγαίνουν... λάδι οι υπόλοιποι! Σε ποιον Ολυμπιακό παλαιότερων χρόνων με αυτή την μπάλα θα ήταν ακόμη στην θέση του ο προπονητής; Φυσικά σε κανέναν!

  • Οπότε βαρεθήκαμε να βλέπουμε έναν άνθρωπο που δήλωσε ότι σε 5 χρόνια θα αφήσει την προπονητική να κάνει κουμάντο σε παιδιά που 'χουν τουλάχιστον 15 χρόνια μπάλας μπροστά τους.

  • Γιατί μένει ο Ζαρντίμ; Γιατί παίζει μπαλάρα; Γιατί είναι... ομορφόπαιδο; Γιατί αποθεώνεται από τον κόσμο; Γιατί δεν υπάρχει καλύτερός του; Ελάτε τώρα... Σας παρακαλώ. Ο άνθρωπος έχει χάσει τη... μπάλα. Θα στήσει καλά την ομάδα σε κανά ματσάκι, δεν θα φάει γκολ, θα του πουν δέκα μπράβο και θα ανανεώσει την εμπιστοσύνη. Λέμε τώρα...

  • Παρασκηνιακές στήλες, έκαναν λόγο για «άσχημο κλίμα». Δεν το ξέρω, δεν παίρνω θέση. Ο Μαρινάκης, πήγε στου Ρέντη και λογικά θα εξήγησε κάποια πράγματα.

  • Όμως και ο ίδιος είναι υπεύθυνος! Και για το ρόστερ και για την επιμονή στον προπονητή που «χάνει τη μπάλα», αλλά κυρίως γιατί τα δικά του οράματα έχουν αρχίσει να... συγκρούονται. Και γίνομαι ξεκάθαρος:

  • Ο Μαρινάκης με τις επιλογές του, είναι υπεύθυνος για την... απογείωση των Ακαδημιών. Αυτός έφερε τον Στόρκ, αυτός συμφώνησε στην επιβολή απίστευτα εξαιρετικών νόμων στην λειτουργία των... μικρών. Αυτός «χρεώνεται» έναν Ολυμπιακό, που δουλεύει τρομερά ως εργοστάσιο. Το Τσάμπιονς Λιγκ των μικρών έχει ήδη μια μεγάλη έκπληξη. Και αυτή λέγεται Ολυμπιακός!

  • Την ίδια ώρα η μεγάλη ομάδα τι κάνει; Αδειάζει το γήπεδό της! Και ρωτάω: Ο Ολαϊτάν που παρουσιάζεται ως τεράστια μεταγραφή είναι καλύτερος του Βλαχοδήμου; Μπορεί ναι, μπορεί όχι...

  • Βαρέθηκε ο κόσμος την ιστορία με τον Τοροσίδη. Σούπερ παίκτης ο Βασίλης και αρχηγός. Ο Ολυμπιακός έπρεπε να την έχει τελειώσει την υπόθεση. Θετικά ή αρνητικά!

  • Βαρέθηκε ο κόσμος και τα τερτίπια του Βασίλη. Αν δεν θες , φύγε. Όχι όμως να γίνεσαι ...σήριαλ, από αυτά που παίζει η τηλεόραση. Και οι δυο πλευρές είναι υπεύθυνες και δεν κερδίζουν κάτι, παρά μόνο να απογοητεύουν τους φίλους της ομάδας.

  • Βαρέθηκε ο κόσμος και το στόρι με τον Τζιμπούρ. Ο Αλγερινός είναι πολύτιμη μονάδα, αν θέλει 1,8εκ. προσωπική μου γνώμη είναι, ότι ζητάει πολλά. Όμως ο καθένας στην δουλειά του, έχει δικαίωμα να απαιτεί ό,τι πιστεύει. Και ο εργοδότης να προσφέρει κι αυτός ό,τι θεωρεί καλύτερο.

  • Εδώ όμως, κάθε εβδομάδα και κάτι άλλο! Βαρεθήκαμε! Επικοινωνιακά πως... κύλησε η ιστορία; Εναν μήνα τώρα «μένει ο Τζιμπούρ» διαβάζαμε. Αλλά ποτέ δε γινόταν. Θα μπορούσαν από την ΠΑΕ να περάσουν προς τα έξω την πραγματικότητα πολύ πιο νωρίς και όχι να ασχολούνται με τα τουίτερ του Αλαφούζου και τον Κωνσταντίνου. Ασχολείσαι καθημερινά με κάποιον που τον περνάς ...πέντε χιλιάδες βαθμούς! Ποιος ο λόγος;

  • Αυτά τα τρία ζητήματα, προπονητής, Τζιμπούρ, Τοροσίδης, είναι τα θέματα του πρώτου μήνα του 2013! Ο Ολυμπιακός έχει την τύχη να μην βασανίζεται με μπελάδες οικονομικούς, με εφορίες και οφειλές. Αυτό είναι επιτυχία της διοίκησής του. Όμως ταυτόχρονα με αυτό, πρέπει να παρουσιάζεται και μια ομάδα ήρεμη με σαφή προσανατολισμό στο γήπεδο.

  • Ό,τι και να λέμε, όσα και να αναλύουμε, αυτό που βλέπουμε εδώ και αρκετό καιρό πάνω στο χορτάρι, δεν είναι ο Ολυμπιακός του Πειραιά! Και η αγωνιστική... κάθοδος, έγινε μέσα σε ελάχιστους μήνες! Με πτώση του υλικού και κακή διαχείριση στην συνέχεια του υπάρχουντος. Όλα τα άλλα, είναι φύκια για μεταξωτές κορδέλες...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ