OPINIONS

Εύκολη νίκη χωρίς σέντερ φορ!

Εύκολη νίκη χωρίς σέντερ φορ!
INTIME SPORTS

Ο Ολυμπιακός έκανε 18 σουτ και η Κέρκυρα μόλις 1! Και μόνο αυτό το στατιστικό στοιχείο φτάνει και περισσεύει για να δείξει πως κάποια στιγμή, γκολ θα έβαζαν οι "ερυθρόλευκοι" παρότι ακόμη δεν μπορούν να βγάλουν πάνω στο χορτάρι αυτό που θέλει ο προπονητής τους.

Ωστόσο, ήταν "ψαγμένοι" από το κάζο της ΑΕΚ με τους "Φαίακες", δεν βγήκαν όλοι μπροστά, γύρισαν σωστά τη μπάλα και αξιοποίησαν δυο ευκαιρίες που είχαν.

Αν πρέπει να δώσουμε ονοματεπώνυμο στη νίκη, αυτό θα είναι του Άλμπερτ Ριέρα. Μετά από έξοχη προσπάθεια κέρδισε το κόρνερ, από το οποίο προήλθε το τέρμα του Μέλμπεργκ. Και σημείωσε με πολύ καλό πλασέ το δεύτερο γκολ του Ολυμπιακού.

Βασανιστικό το πρώτο μέρος

Σε καμία περίπτωση δεν "έβγαλαν μάτια" οι ποδοσφαιριστές του Βαλβέρδε. Ήταν και λίγο βασανιστικό το πρώτο ημίχρονο, αν σκεφτούμε, ότι η Κέρκυρα προσπάθησε να αμυνθεί όπως κόντρα στην ΑΕΚ και για μεγάλο διάστημα το κατάφερε. Υποχρέωσε τους Πειραιώτες να σουτάρουν από μακριά κυρίως με τον Φουστέρ, ακολούθησε ένα συμπαγές 4- 1- 4- 1 και είχε το κεφάλι της ήσυχο.

Μέχρι που ήρθε το γκολ του Μέλμπεργκ και εκεί οι ισορροπίες άλλαξαν. Ηρέμησαν κάπως οι Πειραιώτες, ενώ ψάχνονταν δίχως να βρουν άκρη οι νησιώτες.


Οι λύσεις στα χέρια του Βαλβέρδε

Μόνο από λάθη των "ερυθρόλευκων" μπορούσε να…δράσει η ομάδα του Τεννέ. Στο δεύτερο ημίχρονο, ο Φουστέρ "έσκασε" και ο Βαλβέρδε πολύ σωστά έβαλε δίπλα του, τον Ντουντού. Αυτή ήταν η δεύτερη αλλαγή του Βάσκου. Η Τρίτη, κατ’ εμέ καθυστέρησε. Έπρεπε να ‘χε γίνει πολύ νωρίτερα. Ο Ρόμενταλ πήρε τη θέση του Ιμπαγάσα και "δεκάρι" έπαιξε ο Φετφατζίδης. Ο Ολυμπιακός έγινε και πιο κινητικός και πιο επικίνδυνος.

Η άποψή μου είναι, ότι ο Ολυμπιακός έχει τρομερή ποιότητα στα χαφ, ο προπονητής μπορεί να κάνει όσες εσωτερικές αλλαγές θέλει, αρκεί βέβαια πρώτα να βρει το σταθερό σχήμα. Ο Δανός δεξιά με τον Ριέρα αριστερά είναι "μανούλες" για άμυνες αλα Κέρκυρα. Και ο Φετφατζίδης μπορεί να πάει πίσω από τον σέντερ φορ, ή να τη μοιραστεί βρε αδερφέ την θέση με έναν εκ των Ισπανών. Σε μια ομάδα όλοι χωράνε, δεν πας πουθενά με 11!


Ολυμπιακό... ρεκόρ

Άφησα τελευταίο, το θέμα της βραδιάς! Ο Ολυμπιακός έκανε ένα ρεκόρ: Έπαιξε 90 λεπτά χωρίς σέντερ φορ! Ο Μήτρογλου ήταν κακός, δεν πάταγε στην περιοχή, γύρναγε τόσο πίσω, κουβαλώντας στα χαφ και τον προσωπικό του αντίπαλο(ένα από τα δυο αντίπαλα στόπερ).

Δεν του βγήκε ο αγώνας και σωστά έγινε αλλαγή. Ο Βαλβέρδε κρίνει ανέτοιμο τον Πάντελιτς και έβαλε το –πιο- έτοιμο Μιραλάς. Ο άνθρωπος είχε όρεξη, αλλά δεν είναι σέντερ φορ. Η ποιότητα των υπόλοιπων έφτανε για να κερδίσει ο Ολυμπιακός. Από το επόμενο ματς όμως, δεν θα ήταν κακό να υπάρχει και παίκτης μαθημένος να σκοράρει…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ