OPINIONS

Έφυγε το βαρίδι και πήγε το κανόνι

Έφυγε το βαρίδι και πήγε το κανόνι

Τέτοιες ευκαιρίες σου παρουσιάζονται σπάνια στη ζωή και πρέπει να τις αρπάζεις. Ο Ιγκουαΐν πήγε στη μοναδική ομάδα που τον είχε τόσο ανάγκη. Τη Μίλαν. Γράφει ο Πάνος Βόγλης.

Ξέρω πως τα φώτα εφέτος στην Ιταλία τα τράβηξε η μεταγραφή του Ρονάλντο. Λογικό. Μεγάλος σταρ, απρόσμενη μεταγραφή, έκανε πάταγο. Προσωπικά προτιμώ σήμερα να ασχοληθώ με μία άλλη μετακίνηση και για τον Κριστιάνο, καλά να είμαστε θα τα γράψουμε πιο μετά στη χρονιά. Για σήμερα Μίλαν και Ιγκουαΐν.

ΔΕΝ ΧΤΙΖΕΙΣ ΟΜΑΔΑ ΜΕ ΣΤΑΡ ΕΝΑΝ ΣΤΟΠΕΡ

Η Μίλαν πέρυσι τέτοια εποχή είχε καταφέρει κάτι αδιανόητο. Πήρε μια ντουζίνα παίκτες και όμως ο πραγματικός σταρ και αρχηγός της ήταν ένας κεντρικός αμυντικός που δεν ξέρει μπάλα. Ο Μπονούτσι. Μου φάνταζε αστείο να δαπανάς 220 εκατομμύρια και να χρίζεις ηγέτη έναν στόπερ, επειδή τον πήρες από τη Γιουβέντους και εκεί έκανε "παππάδες". Δεν ξέρω ούτε μία ομάδα στον κόσμο που να διέπρεψε και (κυρίως) να ανέβηκε επίπεδο με ηγέτη έναν κεντρικό αμυντικό. Η Μπαρτσελόνα; Τον Μέσι. Η Ρεάλ; Τον Ρονάλντο. Η Ατλέτικο; Τον Γκριεζμάν. Η Σίτι; Τον Ντε Μπρόινε. Η Νάπολι; Τον Χάμσικ. Η Μπάγερν; Τον Λεβαντόφσκι. Η Τότεναμ; Τον Κέιν. Η Λάτσιο; Τον Ιμόμπιλε. Η Ίντερ; Τον Ικάρντι.

Και ένα σωρό άλλους παίκτες δίπλα σε αυτούς. Ναι, και αμυντικούς προφανώς, αλλά όχι μόνο αμυντικούς. Το ανάποδο δεν γίνεται.

Η ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ΦΥΣΗ ΤΗΝ ΕΚΔΙΚΗΘΗΚΕ

Ακόμη και στην Ιταλία που λατρεύουν τους Μπονούτσηδες και τους Μπαρτζάληδες αυτού του κόσμου, πάει πολύ να χτίσεις ομάδα με ηγέτη έναν δυναμικό, έμπειρο, αλλά άτεχνο στόπερ και τερματοφύλακα έναν 19χρονο ταλαντούχο. Ασύμβατα πράγματα.

Ως γνωστόν η φύση εκδικείται, έτσι και η ποδοσφαιρική φύση εκδικήθηκε τη Μίλαν που αντί να κάνει σωστές επιλογές μεσοεπιθετικά, έβγαλε δεύτερο σταρ μέσα στη σεζόν τον Κεσιέ. Πάει πολύ.

Τώρα λοιπόν αλλάζει στόχευση και πάει πιο ορθολογικά. Καλός ο Κάλινιτς αλλά παλαβός. Ταλέντο ο Κουτρόνε, αλλά η φανέλα είναι βαριά για 19χρονο φορ. Ακόμη κλαίνε τα χρήματα τους με τον Αντρέ Σίλβα τον 38 εκατομμυρίων ευρώ.

Όταν τους ανοίχτηκε το παράθυρο να φύγει ο Μπονούτσι, που θύμισε σχολιαρόπαιδο εφέτος και να πάρουν όποιον θέλουν από το Τορίνο, ο Γκατούζο δεν το σκέφτηκε πολύ. "Τον χοντρό θέλω". Τον Ιγκουαΐν. Ο Αργεντινός κατεβαίνει επίπεδο, ενώ η Μίλαν με εκείνον ανεβαίνει. Όμως στο Μιλάνο θα παίξει 35 ματς βασικός. Στη Γιούβε, θα γινόταν μοιραία αλλαγή κάποιου και θα έψαχνε να φύγει με το "brand name" του φθαρμένο.

ΓΚΟΝΣΑΛΟ ΟΠΩΣ ΝΤΙΕΓΚΟ, ΜΕ ΛΙΓΗ ΥΠΕΡΒΟΛΗ

Κατ’ εμέ όσο και αν του κακοφαίνεται η Μίλαν είναι ιδανική επιλογή για εκείνον. Δέκα γκολ να βάλει, θα είναι αρκετά για να ισοφαρίσει την εφετινή επίδοση του πρώτου σκόρερ της ομάδας. Του Κουτρόνε. Αστεία υπόθεση. Πάνω από 17 γκολ θα έχει για πλάκα ο σοβαρός Γκονσάλο. Θα μείνει σε υψηλό επίπεδο, θα χτιστεί η ομάδα γύρω από αυτόν και θα γνωρίσει τα μεγαλεία που είχε στη Νάπολι. Γιατί στη Γιουβέντους, ουδείς είναι πάνω από το κλαμπ. Στην τωρινή Μίλαν ο Ιγκουαΐν, φαντάζει (με μία υπερβολή) όπως όταν πήγε το 1984 ο Μαραντόνα στη Νάπολι.

Ο κόσμος που βγήκε στους δρόμους του Μιλάνου να υποδεχθεί τον Ιγκουαΐν, χάρηκε που είδε δίπλα του τον πολύ καλό στόπερ Καλντάρα. Ναι, αυτό έχει λογική. Σταρ ο επιθετικός σου και σπουδαία προσθήκη ο σέντερ μπακ. Γύρω από τον Γκονσάλο θα χτιστεί μία κανονική ομάδα με πολύ αξιόλογο υλικό, που αν ο Γκατούζο δεν κάνει τρέλες, μπορεί μέχρι και δεύτερη θέση, καθώς βλέπω πεσμένη τη Νάπολι εφέτος και μπερδεμένη τη Ρόμα. Ξεκάθαρα όμως εφέτος έχει πραγματική ουσία η κουβέντα για έξοδο στο Champions League. Πέρυσι γελούσε ο κόσμος που έβλεπε ξανά ως καλύτερο παίκτη τον Σούσο και στην άμυνα να κάνει πάρτι ο κάθε πικραμένος.

Ο Κριστιάνο θα δώσει λάμψη στο Καμπιονάτο, ωστόσο η Γιουβέντους δεν τον χρειαζόταν τον Πορτογάλο. Στη Μίλαν όμως τρίβουν τα χέρια τους που από την ανέλπιστη καραμπόλα, πήγε σε αυτούς ένα βαρύ πυροβολικό στην επίθεση. Έναν παίκτη να περνάει σωστά την μπάλα μπροστά θέλει και τα υπόλοιπα θα τα δείτε στην πορεία.

Photo Credits: AP Photo/Antonio Calanni

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Η Μίλαν ανακοίνωσε το "μπαμ" με Ιγκουαΐν και Καλντάρα
Επίσημο: Επέστρεψε στη Γιουβέντους ο Μπονούτσι
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ