ΑΕΚ

Πάτησε κορυφή η καλύτερη ομάδα

Ο Σέρχιο Αραούχο πανηγυρίζει κόντρα στον Άρη
Ο Σέρχιο Αραούχο πανηγυρίζει κόντρα στον Άρη INTIME

Ο Αλμέιδα εμπνεύστηκε έναν δύσκολο ρόλο για τον Αραούχο και εκείνος αντί να θυμώσει τον λάτρεψε.

Η ΑΕΚ, για πρώτη φορά στο φετινό πρωτάθλημα, βρίσκεται στη βαθμολογική θέση που της αξίζει με βάση της εικόνας που βλέπουμε στο γήπεδο. Προσπέρασε με έναν αγώνα περισσότερο τον Παναθηναϊκό και το βράδυ θα γνωρίζουμε αν η κορυφή απέκτησε νέο κάτοχο ή αν οι ποδοσφαιριστές του Γιοβάνοβιτς έχουν ακόμη να δώσουν, αν μπορούν να πολεμήσουν για να κρατηθούν στην πρώτη θέση.

Σε κάθε περίπτωση η ΑΕΚ, είναι εδώ και καιρό η καλύτερη ομάδα του πρωταθλήματος. Εδώ και πολύ καιρό στα κείμενα μου που αφορούν είτε τον Παναθηναϊκό είτε την Ένωση αναφέρω πως η βαθμολογία δεν λέει την αλήθεια.

Δεν ήταν ισοπεδωτική, σκότωσε τον Άρη με τα όπλα της

Το βράδυ της Κυριακής η ομάδα του Αλμέιδα πέτυχε μία ευρεία σε έκταση σκορ νίκη επί του Άρη, η αλήθεια όμως είναι πως το σκορ ήταν υπερβολικό και η εμφάνιση της δεν ήταν τόσο ισοπεδωτική για τον αντίπαλο - όπως μας έχει συνηθίσει.

Ασφαλώς και έχει τα δικά της όπλα, τα οποία έπαιξαν τον ρόλο τους. Δεν είναι τυχαίο ότι και τα τρία γκολ της μπήκαν από σοβαρό λάθος του αντιπάλου, που έφεραν καθαρές ευκαιρίες, πέναλτι και δύο ασίστ για απευθείας εκτέλεση.

Είναι το παιχνίδι της ΑΕΚ τέτοιο που κουράζει την αντίπαλη άμυνα και την οδηγεί σε λάθη. Η ΑΕΚ μπορεί να μην είχε τη διάρκεια που συνηθίζει στην πίεση προς τον αντίπαλο, όμως τα διαστήματα που το έκανε αποδείχθηκαν αρκετά για να πετύχει, τρία τέρματα.

Έκανε ξανά διαφορά το βάθος στον πάγκο της

Επίσης για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι έκανε μεγάλη διαφορά το βάθος του πάγκου της. Η ΑΕΚ πέρασε με διπλό από τη Νίκαια επειδή κατάφεραν οι Φερνάντεθ, Τζούμπερ, Μάνταλος και Γκατσίνοβιτς που ήρθαν από τον πάγκο να αλλάξουν τις ισορροπίες.

Στο χθεσινό παιχνίδι η ΑΕΚ για μεγάλο διάστημα δεν είχε βρει ρυθμό, είχε χάσει μέτρα και η είσοδος των Ελίασον - Γκατσίνοβιτς άλλαξαν άμεσα την εικόνα της και δημιούργησαν δυναμική που οδήγησε σε μία καθαρή νίκη στο φινάλε.

Η μεταγραφή Γκατσίνοβιτς μπορεί να είναι η λεπτομέρεια που θα κρίνει ακόμη και τον τίτλο

Βλέπουμε ένα πρωτάθλημα που αυτήν τη στιγμή, κάποιες λεπτομέρειες κάνουν την ΑΕΚ να είναι η καλύτερη ομάδα. Για παράδειγμα ο Γκατσίνοβιτς δίνει σοβαρή ποιότητα στην τελευταία επιλογή, σκοράρει δημιουργεί, δίνει σοβαρή ποιότητα.

Όταν τελείωσε η περσινή σεζόν, οι άνθρωποι του Παναθηναϊκού ήταν σίγουροι πως ο παίκτης θα επιστρέψει και δεν περίμεναν τον δυναμικό τρόπο που κινήθηκε η διοίκηση της ΑΕΚ για να τον κάνει δικό της. Ο Γκατσίνοβιτς αγωνίζεται και στις δύο θέσεις που εδώ και καιρό έχει πρόβλημα ο Παναθηναϊκός.

Ροκάνισε τη διαφορά χωρίς Γκατσίνοβιτς - Ελίασον

Η ομάδα του Γιοβάνοβιτς έχασε τον Αϊτόρ και κατέρρευσε, η ΑΕΚ παρέμεινε η καλύτερη ομάδα του πρωταθλήματος και μάλιστα ροκάνισε τη διαφορά, σ' ένα διάστημα που έλειπαν οι Ελίασον - Γκατσίνοβιτς. Βλέπετε το ρόστερ που έχει στα χέρια του ο Αλμέιδα έχει μεγαλύτερο επιθετικό βάθος, το οποίο σε ένα σημείο το δημιουργεί και η αγωνιστική κατάσταση που βρίσκονται οι ποδοσφαιριστές του.

Για παράδειγμα τον Ιανουάριο και οι δύο ομάδες απέκτησαν με διαφορετικές συνθήκες, δύο εξτρέμ που έχουν κάνει διαφορά στο ελληνικό πρωτάθλημα. Η ΑΕΚ πήρε τον Φερνάντεθ έγκαιρα, έχει πάρει είδη λύσεις από τον συγκεκριμένο ποδοσφαιριστή, δεν τον περίμενε όμως σαν Μεσσία για να δώσει λύση στα προβλήματα της.

Ο ποιοτικός Φερνάντεθ είναι ένα μέρος στο ροτέισον μιας καλά δουλεμένης και έτοιμης ομάδας που τον χρειάζεται λίγα λεπτά για να δώσει την ποιότητα του και την σπάνια ικανότητα στο να δημιουργεί επικίνδυνες καταστάσεις στο ποδόσφαιρο μικρού χώρου. Ικανότητα που βοήθησε σημαντικά να ξεκλειδώσει το παιχνίδι στη Νίκαια.

Ο Ελίασον ανεβάζει την ταχύτητα που επιτίθεται η ΑΕΚ

Ο κόσμος ένιωσε την ανάγκη να αποθέωση την επιστροφή του Ελίασον και ο γρήγορος εξτρέμ, με την πρώτη φορά που πήρε την μπάλα, έδειξε πως προσφέρει κάτι το διαφορετικό. Είναι πολύ σημαντικό σε μία ομάδα που πιέζει με την ένταση της ΑΕΚ και μπορεί και διεκδικεί και φτιάχνει σημαντικό ποσοστό των ευκαιριών της από λάθη που προκαλεί στον αντίπαλο να έχει και έναν σπρίντερ που μπορεί να ανοίξει το γήπεδο.

Ο Ελίασον δίνει κάθετο τρέξιμο στις πλευρές, ανεβάζει την ταχύτητα που παίζει η ΑΕΚ με την μπάλα, μπορεί να γίνει ένας πρόσθετο λόγος και για να κάνει σμπαράλια τον αντίπαλο όταν του κλέβει την μπάλα, αλλά και για να μπορέσει ν' ανοίξει το γήπεδο και να δημιουργήσει περισσότερες συνθήκες να γίνει απειλητική στη δική της κατοχή μπάλας.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Μόλις μπήκαν από τον πάγκο οι Ελίασον και Γκατσίνοβιτς, αυτόματα όλοι κατάλαβαν πως η ΑΕΚ είναι έτοιμη να αξιοποιήσει τον παίκτη παραπάνω και να καθαρίσει το παιχνίδι. Όπως και έγινε.

Απόλυτος πρωταγωνιστής ο Αραούχο

Ασφαλώς ο απόλυτος πρωταγωνιστής ήταν ο Αραούχο, που ουσιαστικά πρόσφερε και τα τρία τέρματα στους συμπαίκτες του. Κέρδισε το πέναλτι, που μετέτρεψε σε γκολ ο Άμραμπάτ, μετέφερε την μπάλα και την πάσαρε ιδανικά στον Γκατσίνοβιτς για να έχει τον χώρο που χρειάζεται για να νικήσει τον Κουέστα και στο τρίτο τέρμα, έδειξε πως έχει αποκτήσει ακριβώς την νοοτροπία που θέλει ο προπονητής του.

Με το που παίρνει την μπάλα στα πόδια του, δρα ως δημιουργός και όχι ως εκτελεστής, με τον τρόπο που κοιτάζει τον Πινέδα τον κάνει να νιώσει σίγουρος, πως αν κάνει το σποριντ θα πάρει την μπάλα για να εκτελέσει σε κενό τέρμα.

Απίστευτη προσαρμογή σε έναν δύσκολο ρόλο

Είναι απίστευτη η προσαρμογή αυτού του ποδοσφαιριστή στο πλάνο του Αλμέιδα. Ο Αργεντίνος τεχνικός είδε τα προσόντα του, πιθανώς και τον χαρακτήρα του και εμπνεύστηκε για τον Αρχούχο, έναν καινούριο ρόλο.

Τον έβγαλε από την περιοχή, τον πέρασε σε πιο χαμηλά μέτρα και του ζήτησε να σπαταλά πολλά σπριντ για να πιέζει τους αντιπάλους. Σε πολλούς επιθετικούς, αυτός ο ρόλος θα φάνταζε μαρτύριο. Δηλαδή, εκτός ότι τον έβγαλε από τον χώρο του, τού ζήτησε να μην κρατά δυνάμεις για την επίθεση, για να ελευθερωθεί, αλλά να έχει σαν πρώτη αποστολή να τρέχει για να πιέζει τον αντίπαλο.

Του έδωσε έναν ρόλο που δεν του προσφέρει πολλά τελειώματα ούτε ξεκούραστα πόδια όταν θα πρέπει να πάει σε τελειώματα. Για άλλον ποδοσφαιριστή αυτός ο ρόλος θα ήταν βασανιστήριο, στην προκειμένη περίπτωση όμως είναι φανερό πως αυτός ο ρόλος κούμπώνει τέλεια και στην ομάδα αλλά και στην νοοτροπία του Αργεντινού φορ. Έναν ρόλο που ο ίδιος έχει λατρέψει και αποδίδει στο 100%.

Στην κορυφή η καλύτερη ομάδα

Όποια ομάδα και να υποστηρίζει κανείς, πρέπει να θέλει να κοροϊδέψει τον εαυτό του για να μην παραδεχθεί πως σήμερα και μέχρι να παίξει το βράδυ ο Παναθηναϊκός, στην πρώτη θέση βρίσκεται η καλύτερη ομάδα του πρωταθλήματος.

Ακόμη η σεζόν είναι μεγάλη, οι διαφορές στην βαθμολογία μικρές και σίγουρα υπάρχει χώρος, για ανατροπή. Όμως θα πρέπει να γίνει κάτι συνταρακτικό για να μην τερματίσει στο τέλος του πρωταθλήματος η ομάδα του Αλμέιδα στην πρώτη θέση.

Δείτε όλα όσα ειπώθηκαν στην Game Night

TAGS ΑΕΚ ΑΕΚ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ