ΑΕΚ

Η ΑΕΚ θα βρει αυτό που ήταν όταν οι Γκατσίνοβιτς και Ελίασον επιστρέψουν στην ενδεκάδα

Ο Μιγιάτ Γκατσίνοβιτς
Ο Μιγιάτ Γκατσίνοβιτς INTIME SPORTS

Ο Βαγγέλης Αρναούτογλου γράφει για την ΑΕΚ που δεν πήρε τόσο εύκολα τη νίκη επί του Άρη όσο φαίνεται στο σκορ, αλλά και σε αυτά που θα φέρουν οι Γκατσίνοβιτς και Ελίασον όταν θα ξεκινούν βασικοί τα παιχνίδια.

Η ΑΕΚ νίκησε με 3-0 τον Άρη. Αυτό το ξέρετε όλοι. Είναι ένα σκορ που για όποιον δεν έχει δει το παιχνίδι δίνει μία έμφαση στην επικράτηση της Ένωσης, την εντύπωση ότι κατακτήθηκε εύκολα και άνετα. Δεν ήταν όμως έτσι.

Ούτε ασφαλώς κάθε παιχνίδι από δω και στο εξής θα είναι μία απλή διαδικασία για την ομάδα καθώς και εκείνη θα κουβαλά το επιπλέον άγχος της αλλά και αντίπαλοι θα τη διαβάζουν καλύτερα.

Μεγάλο ρόλο στο να φτάσει η ομάδα στη νίκη έπαιξε ο κόσμος. Πράγματι, υπάρχουν παιχνίδια στα οποία η ώθηση από την εξέδρα κάνει τη διαφορά και η ΑΕΚ είχε ξεχάσει εδώ και δεκαετίες πως είναι αυτό. Ενδεχομένως στο ΟΑΚΑ, απέναντι και σε αυτόν τον αποδεκατισμένο Άρη, τα πράγματα να είχαν στραβώσει.

Όμως στο σημείο που οι φιλοξενούμενοι έχασαν τη δεύτερη συνεχόμενη μεγάλη ευκαιρία που τους παρουσιάστηκε με την απόκρουση του Αθανασιάδη στην κεφαλιά του Μπράμπετς, μετά από εκείνη που ο Γκρέι έστειλε την μπάλα στα πουλιά από το ύψος του πέναλτι, ο κόσμος κατάλαβε ότι κάτι δεν πηγαίνει καλά. Και τότε ακριβώς, το γήπεδο άρχισε να δονείται.

Από το σημείο εκείνο έως το τέλος του αγώνα μαζί με τους έντεκα που βρίσκονταν στον αγωνιστικό χώρο, μπάλα έπαιζαν και οι χιλιάδες στις εξέδρες.

Η ομάδα πήρε την ώθηση που της έλειπε και με τις αλλαγές που έκανε ο Αλμέιδα, αν και ομολογουμένως άργησε να τις πραγματοποιήσει, η Ένωση βγήκε στο ξέφωτο για να χτυπήσει τον Άρη των 10 παικτών και να βρει τα γκολ που θα της έδιναν την άνεση για να φύγει νικηφόρα και από αυτό το ματς.

Είναι κάπως οξύμωρο το γεγονός ότι ακόμα ο προπονητής διατηρεί ένα σχήμα το οποίο δεν του δίνει παιχνίδι από τον άξονα, αλλά ίσως η εξήγηση να δίνεται από το ότι ούτε ο Γκατσίνοβιτς, ούτε ασφαλώς και ο Ελίασον είναι απόλυτα έτοιμοι για να παίξουν περισσότερο από το χρόνο που τους δίνει, χρησιμοποιώντας τους ως αλλαγές.

Είναι όμως δεδομένο ότι με αυτούς τους δύο ξανά στην ενδεκάδα της, η ΑΕΚ θα βρει αυτή την πολύ όμορφη και επιβλητική εικόνα που παρουσίαζε προ της διακοπής του πρωταθλήματος για το Μουντιάλ. Μπήκαν στο γήπεδο κι από εκεί που ήταν μονότονη, φλύαρη και στερημένη ιδεών, άρχισε να πετάει φλόγες και να θυμίζει το σύνολο που θαυμάσαμε πριν από τη διακοπή του πρωταθλήματος.

Σίγουρα ένα επιπρόσθετο άγχος υπήρχε επειδή αυτό το ματς θα έδινε την ευκαιρία στην ΑΕΚ να βρεθεί για πρώτη φορά στην κορυφή του πρωταθλήματος έστω και για 24 ώρες.

Το κατάφερε και πλέον περιμένει τη Δευτέρα (30/01) τον Παναθηναϊκό για να διαπιστώσει αν θα εδραιωθεί εκεί. Σημασία μεγαλύτερη όμως για εκείνη θα έχει να κοιτάξει ποια πράγματα δεν πηγαίνουν και τόσο καλά στα τελευταία παιχνίδια της για να τα διορθώσει. η εκτός έδρας αναμέτρηση με τον Ατρόμητο απαιτεί μία πολύ καλύτερη η ΑΕΚ για να πάρει το διπλό στο Περιστέρι.

Οι δηλώσεις του Νίκλας Ελίασον στη Game Night:

TAGS ΑΕΚ ΑΕΚ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ