ΠΑΟΚ

ΠΑΟΚ: Το μεγάλο διπλό δείχνει ότι ο Λουτσέσκου είναι η ασφάλεια και όχι το πρόβλημα του Δικεφάλου

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου στο Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ
Ο Ραζβάν Λουτσέσκου στο Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ INTIME

Ο ΠΑΟΚ άντεξε στο Καραϊσκάκης και το διπλό απέναντι στον Ολυμπιακό μπορεί να φέρει μεγαλύτερη εμπιστοσύνη στο φετινό πρότζεκτ της ομάδας και φυσικά κάνει πιο ισχυρό τον Ραζβάν Λουτσέσκου. Γράφει ο Τσάρλυ.

Το διπλό στο Καραϊσκάκης (1-2) ήταν μία τεράστια επιτυχία για τον Ραζβάν Λουτσέσκου. Όσοι νιώθουν από ΠΑΟΚ καταλαβαίνουν τι εννοώ.

Ποτέ ο Ρουμάνος τεχνικός δεν έχει αμφισβητηθεί τόσο πολύ, όσο το τελευταίο διάστημα.

Διάβαζα άρθρα από δημοσιογράφους που βρίσκονται κοντά στην ομάδα, που του χρέωναν πράγματα στα οποία δεν μπορούσε ο ίδιος να έχει ευθύνη.

Δέχτηκε κριτική για τα λάθη απειρίας που έφεραν την ισοφάριση στις καθυστερήσεις σε Ηράκλειο και Λειβαδιά, πως κοιμήθηκε όταν ο Γιοβάνοβιτς πέρασε τον Αϊτόρ στην πλευρά του Βιεϊρίνια, που έβαλε στο ίδιο παιχνίδι φορ τον Μπίσεσβαρ.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε πως πέρα από την κριτική που του ασκήθηκε στο γήπεδο, αποδοκιμάστηκε και από τη θύρα των επισήμων παρακαλώ.

Ο Λουτσέσκου είναι η ασφάλεια και όχι το πρόβλημα του ΠΑΟΚ

Είναι πραγματικότητα πως είχε δημιουργηθεί ένα πολύ δύσκολο περιβάλλον για τον Λουτσέσκου κι αυτή η νίκη βάζει τα πράγματα ξανά σε μία σειρά.

Ο Ρουμάνος τεχνικός έχει δείξει με το έργο του πως είναι η σταθερά της ομάδας και μπορεί να προσφέρει τη βεβαιότητα πως το ρόστερ θα το πάει στο ταβάνι του.

Το πρόβλημα στον ΠΑΟΚ είναι πως δεν έχει πιο αξιόπιστο μπακ από τον Βιεϊρίνια, δεν είχε παίκτη να βάλει στην θέση του Ολιβέιρα, όταν δεν μπορούσε να συνεχίσει ο Πορτογάλος. Παρότι ο ίδιος ζήτησε δεκάρι δεν αποκτήθηκε ποτέ τέτοιος ποδοσφαιριστής.

Ο ΠΑΟΚ έκανε μεγάλη νίκη στο Καραϊσκάκης, όμως είναι ξεκάθαρο πως το ρόστερ που έχει δημιουργηθεί δεν μπορεί να κάνει πρωταθλητισμό. Δεν γίνεται όμως, για αυτό να έχει ευθύνη ο Ραζβάν Λουτσέσκου.

Απέδειξε πως αυτό το νεανικό ρόστερ που έχει δημιουργηθεί ξέρει τον τρόπο να το δουλέψει, να δημιουργήσει συνθήκες, ώστε να φτιάξει την επόμενη μεγάλη ομάδα που θα οδηγήσει ξανά τον ΠΑΟΚ στην κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Ο Λουτσέσκου είναι η ασφάλεια του ΠΑΟΚ, η σίγουρη λύση και είναι τυχερές οι ομάδες που έχουν βρει τον προπονητή που μπορεί να εγγυηθεί την ομαλή λειτουργία και τη σωστή αξιοποίηση του δυναμικού.

Το διπλό σε μεγάλο βαθμό ήρθε από την ευκολία που λύγιζε η άμυνα του Ολυμπιακού

Ο ΠΑΟΚ πήγε στο Καραϊσκάκης δίχως να διαθέτει τα μεσοεπιθετικά όπλα του Ολυμπιακού. Είχε όμως, ένα μεγάλο πλεονέκτημα, ήταν ομάδα προπονητή.

Να είμαι ειλικρινής, παρότι γνώριζα την άσχημη κατάσταση που βρίσκεται ο Ολυμπιακός, θεωρούσα πως η απουσία του Ζίβκοβιτς ήταν απαγορευτική στο να μπορέσει ο ΠΑΟΚ να κερδίσει στο Καραϊσκάκης.

Δεν υπάρχει άλλος μεσοεπιθετικός στο ρόστερ με την ικανότητα στον μικρό χώρο του Ζίβκοβιτς. Σε μεγάλο βαθμό, η νίκη ήρθε επειδή η άμυνα του Ολυμπιακού κατάφερε να δεχτεί δύο τέρματα, χωρίς να χρειαστεί ο ΠΑΟΚ να κάνει πολλά πράγματα στην επίθεση.

Δύο αρχικά διαστήματα πίεσης σε κάθε ημίχρονο έφεραν δύο γκολ.

Λίγα λεπτά πίεσης ήταν αρκετά

Το πρώτο μάλιστα το έβαλε μόνος του ο Παπασταθόπουλος, που επέτρεψε στον ΠΑΟΚ με μία τελική να πετύχει δύο τέρματα.

Να είμαστε ειλικρινείς, τεράστια η νίκη, όμως ήρθε μέσα από τον φόβο που έβγαζε η τελευταία γραμμή άμυνας του Ολυμπιακού.

Ο ΠΑΟΚ στην έναρξη και των δύο ημιχρόνων μπήκε με φανερό στόχο να πάρει την μπάλα, να ανεβάσει τα δύο του μπακ και να απλώσει το παιχνίδι του, με τις μεταβιβάσεις των Ντάντας, Κούρτις, Καντουρί. Οκτώ λεπτά το έκανε στο πρώτο ημίχρονο και προηγήθηκε, 11 λεπτά στο δεύτερο και προηγήθηκε ξανά.

Δύο γκολ με ελάχιστη επιθετικότητα

Μεγαλύτερο πρόβλημα αντιμετώπισε στο τελευταίο κομμάτι του πρώτου ημιχρόνου, που οι παίκτες του Λουτσέσκου υπέφεραν στην πίεση του Ολυμπιακού και ήταν τυχεροί που πήγαν στο ημίχρονο με την ισοπαλία.

Με την εικόνα που πήγαν οι δύο ομάδες στα αποδυτήρια, η αίσθηση που είχε δημιουργηθεί ήταν πως ο Ολυμπιακός στο δεύτερο ημίχρονο θα βρει την άκρη να το καθαρίσει.

Ο Λουτσέσκου όμως, κατάφερε στα αποδυτήρια και έπεισε τους ποδοσφαιριστές του πως πρέπει να μπουν όπως και στο ξεκίνημα του αγώνα.

Στην κατοχή του ΠΑΟΚ, ο Ολυμπιακός δεν έβρισκε αντίδραση και όποτε έπρεπε να παίξει άμυνα. Ήταν φανερό ακόμα και στα πρόσωπά τους η έλλειψη αυτοπεποίθησης.

Αυτόν τον φόβο κατάφερε να τον αξιοποιήσει ο ΠΑΟΚ, πετυχαίνοντας με ελάχιστη επιθετικότητα δύο τέρματα στο Καραϊσκάκης, που αποδείχθηκαν αρκετά για να πάρει την νίκη.

Δεν έβγαλε μάτια ο ΠΑΟΚ, όπως μάτια δεν είχε βγάλει ούτε ο Παναθηναϊκός όταν πέρασε από την Τούμπα, όμως αυτές οι εκτός έδρας νίκες είναι σημαντικές.

Διπλό στο Καραϊσκάκης με νεανικό ρόστερ

Ειδικά στην προκειμένη περίπτωση που μιλάμε για μία ομάδα με ένα πολύ νεανικό ρόστερ και η νίκη στο Καραϊσκάκης ήρθε σε ένα παιχνίδι που οποιοδήποτε άλλο αποτέλεσμα θα άφηνε τον ΠΑΟΚ με διψήφια διαφορά από την πρώτη θέση.

Είναι σημαντικό για τον ΠΑΟΚ που κέρδισε στο Καραϊσκάκης, έχοντας βασικό τερματοφύλακα 22 ετών, βασικό στόπερ 18 ετών, βασικό αριστερό μπακ 22 ετών, βασικό δεξί μπακ 22 ετών, βασικό αμυντικό χαφ 21 ετών. Υπήρξαν στιγμές που ο ΠΑΟΚ δοκιμάστηκε, όμως αμυντικά άντεξε.

Ηγέτης μπροστά από την άμυνα

Είχε ηγέτη μπροστά από την τελευταία γραμμή άμυνας τον Ντάντας που με τις πολλές σίγουρες μεταβιβάσεις που έδωσε έξω από την περιοχή της ομάδας του κατάφερε και απορρόφησε την πίεση του Ολυμπιακού και δεν του επέτρεπε να χτίζει άμεσα την επόμενη επίθεση.

Αν δεν υπήρχε ο Πορτογάλος να κάνει αυτήν τη σημαντική δουλειά στα μέτρα που πήγε το παιχνίδι, οι ερυθρόλευκοι θα είχαν εύκολη ανάκτηση κατοχής και θα τον έπνιγαν τον ΠΑΟΚ.

Είναι σημαντικό όταν πιέζεσαι να μην κάνεις λάθος μεταβίβαση, ακριβώς όταν η μπάλα βγαίνει από την περιοχή σου και σε αυτό το κομμάτι ο Ντάντας έκανε σπουδαία δουλειά.

Δύο παλιές καραβάνες που άντεξαν να μείνουν στη μάχη για 90 λεπτά

Για τους νέους θα γραφτούν πολλά. Τα δύο τέρματα ήρθαν από δημιουργία των νεαρών μπακ που διαθέτει ο ΠΑΟΚ.

Στο δεύτερο η ενέργεια του Λύρατζη είχε θράσος στο να ανέβει τόσο ψηλά, ποιότητα στη μεταβίβαση που έκανε στον Νάρεί, αλλά και ψυχή με την ευκολία που πετάει από τη φάση τον Αγκιμπού.

Τα εύσημα όμως, τα αξίζουν και δύο παλιές καραβάνες. Οι Καντουρί και Ολιβέιρα δεν έχουν φάσεις που στιγμάτισαν το παιχνίδι, πέρα από το πέναλτι του Πορτογάλου επιθετικού, -που πήρε πίσω το VAR- όμως έδωσαν και κέρδισαν μάχες για 90 λεπτά σε μία εποχή που το σώμα τους, η ατομική κατάσταση που βρίσκονται, δεν έδειχνε πως μπορούσαν να βγάλουν ολόκληρο παιχνίδι.

Άντεξε η πλευρά των Τσαούση - Κουλιεράκη

Ο Ολυμπιακός είχε σχεδιάσει ένα παιχνίδι για να χτυπήσει στα αριστερά του ΠΑΟΚ. Στον χώρο δηλαδή που κάλυπταν ο Τσαούσης με τον Κουλειράκη.

Φόρτωσε τη συγκεκριμένη πλευρά με ποδοσφαιριστές, έχτισε με διαγώνιες πάσες τις επιθέσεις του, όμως δεν βρήκε ποτέ μία καλή ολοκληρωμένη ενέργεια από τους Ροντρίγκες - Βρουσάι.

Έμοιαζε σαν να πίστευε ο Μίτσελ πως το τρέξιμο του Ροντρίγκες θα του δώσει τη νίκη, χωρίς να δικαιωθεί από αυτήν την απόφαση.

Δεν αποκλείεται και αυτή η υπερφόρτωση της συγκεκριμένης πλευράς να κράτησε φρέσκο και με καθαρό μυαλό τον Λύρατζη, που δεν είχε πίεση στη δική του πλευρά και να του επέτρεψε στο 56ο λεπτό να δημιουργήσει τη φάση για τον Νάρεϊ.

Σε κάθε περίπτωση υπήρξε συγκεκριμένη στόχευσή από τον Μίτσελ, μία επιμονή να χτυπήσει από τη συγκεκριμένη πλευρά, η οποία δεν έφερε αποτέλεσμα.

Νίκη, ικανή να δώσει μεγαλύτερη εμπιστοσύνη στο φετινό πρότζεκτ

Ο ΠΑΟΚ άντεξε και πήρε μία πολύ μεγάλη νίκη, ικανή να φτιάξει τη ψυχολογία του και να πιστέψουν όσοι βρίσκονται κοντά στην ομάδα περισσότερο στο φετινό πρότζεκτ.

Είναι δεδομένο πως υπάρχουν σοβαρές ελλείψεις στο ρόστερ, ο Λουτσέκσου, δεν έχει εργαλεία ειδικά στο επιθετικό κομμάτι για να κάνει πραγματικό πρωταθλητισμό.

Υπάρχουν όμως, κάποιοι νέοι ποδοσφαιριστές με ταλέντο, που μόνο κερδισμένοι μπορούν να βγουν δουλεύοντας με τον Ρουμάνο τεχνικό.

Ο πρώτος στόχος του ΠΑΟΚ είναι να τους βελτιώσει, να δημιουργήσει ομάδα και στη συνέχεια, καλύπτοντας με προσθήκες κάποιες θέσεις που χρειάζεσαι μεγαλύτερη ποιότητα για να κάνεις πρωταθλητισμό, να δημιουργήσει την επόμενη ομάδα που θα φέρει στον ΠΑΟΚ τίτλους.

Το διπλό στο Καραϊσκάκης μπορεί να φέρει μεγαλύτερη εμπιστοσύνη στο πρότζεκτ και φυσικά κάνει πιο ισχυρό τον Λουτσέσκου.

Απαραίτητα και τα δύο, ώστε η φετινή χρονιά να μην πεταχτεί και να είναι αυτή που θα μπουν τα θεμέλια για τη δημιουργία μίας καινούριας ομάδας.

TAGS ΠΑΟΚ ΠΑΟΚ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ