ΑΡΗΣ

Οι μεταγραφές έχουν ανεβάσει επίπεδο τον Άρη

Μαντσίνι και Καμαρά πανηγυρίζουν το 0-1 του Άρη επί του ΠΑΟΚ | 28 Νοεμβρίου 2021
Μαντσίνι και Καμαρά πανηγυρίζουν το 0-1 του Άρη επί του ΠΑΟΚ | 28 Νοεμβρίου 2021 EUROKINISSI

Ο Τσάρλυ γράφει για τον πιο ώριμο και πλήρης φετινό Άρη, που πήρε το διπλό, που είχε πετάξει πέρυσι μέσα από τα χέρια του. Ανώτερη η ομάδα του Μάντζιου, διέλυσε τον ΠΑΟΚ στο πρώτο ημίχρονο και διαχειρίστηκε σωστά τα δεδομένα στην επανάληψη.

Ο Άρης πέτυχε μία απόλυτα δίκαιη νίκη επί του ΠΑΟΚ με 1-0 σε ένα επεισοδιακό παιχνίδι και μπορεί να δει με μεγαλύτερη αισιοδοξία το μέλλον του. Αφήνει πίσω του την βαριά ήττα από τον ΠΑΣ, που μοιάζει σαν ατύχημα, καθώς το αποτέλεσμα και η εικόνα του παιχνιδιού δεν είχε σχέση, ούτε με ότι προερχόταν πριν από το συγκεκριμένο παιχνίδι, ούτε με ότι ακολούθησε.

Ο φετινός Άρης, είναι πιο έτοιμος

Σε ένα μεγάλο βαθμό, το πλάνο που ακολούθησε ο Άκης Μάντζιος, η στρατηγική του έμοιαζε, με αυτήν του περσινού παιχνιδιού στην Τούμπα για την κανονική περίοδο. Όταν ο Άρης, είχε προηγηθεί με 0-2 και στο τέλος έχασε την νίκη μέσα από τα χέρια του. Αποτέλεσμα που είχε πληγώσει πολύ την ομάδα και τον προπονητή της, καθώς ο Άρης, είχε την ευκαιρία, να πάρει και πέρυσι, το διπλό μέσα στην Τούμπα. Φέτος όμως ήταν φανερό, πως ο Άρης, ήταν πολύ πιο έτοιμος.

Το γράφει συχνά ο Θέμης Καίσαρης, με την βοήθεια της OPTA, το φωνάζει όμως και η εικόνα της ομάδας στο γήπεδο. Το -6, το γεγονός πως το φετινό πρωτάθλημα είναι πιο ανταγωνιστικό, από το περσινό δεν έχει βοηθήσει να αναδειχτεί όσο θα έπρεπε, η αλήθεια όμως είναι πως ο φετινός Άρης, είναι καλύτερος σε όλα τα σημεία από τον περσινό. Έχει καλύτερες λύσεις στο κέντρο άμυνας, στον άξονα, αλλά και στην επίθεση.

Η διαφορά με πέρυσι

Πέρυσι το πρώτο ημίχρονο ήταν ίδιο με το φετινό. Η διαφορά όμως, ήταν στην διαχείριση, όταν δεν άντεχαν οι δυνάμεις των παικτών του Άρη, να κερδίζουν το 70% των μονομαχιών ψηλά, να φεύγουν συνέχεια στην αντεπίθεση και έπρεπε να διαχειριστούν τον αγώνα σε πιο χαμηλά μέτρα.

Σε αυτήν την συνθήκη, ο περσινός Άρης, ήταν γεμάτος άγχος, τα έκανε σαλάτα και πέταξε μέσα από τα χέρια του, την ευκαιρία, για να πετύχει ένα τεράστιο διπλό. Φέτος δέχτηκε μόλις μία πραγματική ευκαιρία, με την κεφαλιά του Κούρτιτς στο 67' και στην συνέχεια έσβησε εντελώς το παιχνίδι και πήγε με το 0-1, μέχρι το σημείο που το επέτρεψαν οι οπαδοί του ΠΑΟΚ.

Το αρχικό πλάνο, που χτύπησε τα αργά πόδια του ΠΑΟΚ

Το αρχικό πλάνο του Άκη Μάντζιου, έδειξε τη διαφορά έντασης, ενέργειας και ταχύτητας που έχουν οι δύο ομάδες. Ο τεχνικός του Άρη, παρουσίασε την ομάδα του, με τρία κεντρικά χαφ, χρησιμοποιώντας τον Εντιαγέ, πιο ψηλά από τους Σάσα, Τζέκο και επιθετική τριάδα τον πολύ ικανό στα παιχνίδια χώρου Μαντσίνι, τον Ματέο Γκαρσία και τον Καμαρά. Στην πράξη, ο Άρης στην κάθε κερδισμένη μπάλα, έκανε επίθεση, με όλους τους μεσοεπιθετικούς ποδοσφαιριστές του.

Ήταν ξεκάθαρη η πρόθεση, για να αξιοποιήσει τη δυνατότητα, για να φτιάξει μπλόκο στον άξονα που προσφέρει η τριάδα, των Σάσα, Τζέκο, Εντιαγέ. Μετά από κάθε κερδισμένη μονομαχία, που ήταν πολλές, όποιος μάζευε την μπάλα, είχε εντολή να φεύγει κάθετα, με σκοπό να αξιοποιήσει και τις δυνατότητες της ομάδας, σε αυτό το στιλ ποδοσφαίρου αλλά και τα αργά πόδια των παικτών του Λουτσέσκου.

Ένα μικρό πάρτι, στο πρώτο ημίχρονο

Με αυτόν τον ξεκάθαρο τρόπο, ο Άρης, έκτισε ένα μικρό πάρτι στο πρώτο μέρος, κάτι που με την ίδια φιλοσοφία, είχε πετύχει και πέρυσι στο ίδιο γήπεδο. Στο 17' κλέψιμο του Ματέο Γκαρσία, έφερε μεταβίβαση στον Καμαρά, που είχε βγει όπως συνηθίζει λίγο πλάγια για να ανοίξει χώρο και η εκτέλεση του, έφυγε λίγο άουτ. Στο 31' λεπτό, ο Σούντγκρεν, πάσαρε στον Εντιαγέ, που άδειασε πολύ εύκολα τον Μιχαϊλίδη, αλλά η εκτέλεση του, πήγε ψηλά. Στο 38' νέο κλέψιμο μπάλας, αντεπίθεση Καμαρά από τα δεξιά, σέντρα στον Ματέο Γκαρσία, που από την καρδιά της περιοχής, έπιασε κεφαλιά που από σύμπτωση, κατέληξε στον ώμο του Πασχαλάκη και χάθηκε, ένα σίγουρο γκολ.

Τρία λεπτά αργότερα, η πίεση στον άξονα, λειτούργησε για ακόμα μία φορά, ο Σάσα έκλεψε την μπάλα, την μάζεψε ο Εντιαγέ, που έτρεξε κάθετα το μισό γήπεδο, χωρίς να βρει αντίσταση, πάσαρε στο τρέξιμο του Μαντσίνι και ο εξτρέμ, που ο Μάντζιος τον έχει σαν κρυφό όπλο, σε παιχνίδια χώρου, δικαίωσε τον προπονητή του και έκανε το 0-1. Θα ήταν ακραίο, με την μορφή που είχε πάρει το παιχνίδι, να μην είχε βρει προβάδισμα, ο Άρης στο πρώτο ημίχρονο, που χτυπούσε συνέχεια, όπως είχε σχεδιάσει.

Οι μεταγραφές, έχουν ανεβάσει το επίπεδο, σε όλους τους χώρους

Το πρώτο ημίχρονο, σε έναν βαθμό, έμοιαζε με το αντίστοιχο περσινό. Η διαφορά ήταν στον τρόπο που διαχειρίστηκε το δεύτερο ημίχρονο, στον τρόπο που λειτούργησε, στο διάστημα, που δεν μπορούσε να παίξει στην ίδια έντασή, που δεν ήταν σε θέση να φτιάχνει παντού παγίδες και να φεύγει στην αντεπίθεση. Θυμίζω, πως στο περσινό παιχνίδι, ο Μάνος στο 78' είχε χάσει μεγάλη ευκαιρία για να κάνει το 0-3 και στα τελευταία λεπτά, ο Άρης, δεν μπόρεσε να διαχειριστεί διαφορά δύο τερμάτων. Φέτος αποδείχθηκε πως τα πράγματα, είναι τελείως διαφορετικά.

Έγινε ξεκάθαρο στο πρώτο ημίχρονο πως οι προσθήκες των Εντιαγέ, Καμαρά, κάνουν πολύ πιο γρήγορο τον Άρη, του επιτρέπουν να παίζει στο καλό του διάστημα σε ένταση και ρυθμό, που είναι δύσκολα αντιμετωπίσιμος για μία αργή ομάδα όπως ο ΠΑΟΚ. Στο δεύτερο ημίχρονο, έγινε κατανοητό πως οι προσθήκες των Μπράμπετς, Φαμπιάνο, έχουν δώσει αμυντική στιβαρότητα στον Άρη.

Έχασε μέτρα στο δεύτερο ημίχρονο, δέχτηκε όμως μόλις μία ευκαιρία

Το δεύτερο ημίχρονο ήταν διαφορετικό. Δεν υπήρχε η ίδια ένταση, ο Άρης έχασε μέτρα και με την προσθήκη του Ελ Καντουρί, ο ΠΑΟΚ, κυκλοφόρησε καλύτερα την μπάλα. Δεν υπήρχε η δυνατότητα να την περάσει σωστά στην αντίπαλη περιοχή και όσες φορές, προσπάθησε να γεμίσει και να επιτεθεί με σέντρες, η άμυνα του Άρη, είχε απάντηση. Στην πίεση του, ο ΠΑΟΚ δημιούργησε, την ευκαιρία με την κεφαλιά του Κούρτιτς, στο 67', μετά από ωραία ενέργεια του Ζίφκοβιτς.

Έμεινε με την ευκαιρία του Κούρτιτς

Σε εκείνο το σημείο, θα περίμενε κανείς, η πίεση να συνεχιστεί και να περάσει δύσκολες στιγμές, στην συνέχεια η άμυνα του Άρη. Ή ευκαιρία του Κούρτιτς, έμελλε να είναι η πρώτη κλασική ευκαιρία σε ροή αγώνα του ΠΑΟΚ, είχε προηγηθεί και η εκτέλεση φάουλ του Σλοβένου στο πρώτο ημίχρονο.

Οι παίκτες του Άκη Μάντζιου έβγαζαν εύκολα τις άμυνες και μόλις έγιναν οι αλλαγές και πέρασαν φρέσκα πόδια στο γήπεδο, διαχειρίστηκαν πολύ εύκολα το παιχνίδι και πέτυχαν μία πραγματικά σπουδαία νίκη. Ο Άρης άξιζε και πέρυσι, να φύγει με το διπλό από την Τούμπα. Η σύγκριση, όμως των δύο παιχνιδιών, δείχνει πόσο πιο ώριμος και πιο πλήρης, είναι την φετινή σεζόν.

Ο Άκης Μάντζιος, σίγουρα θα ένιωσε πίεση, μετά το αποτέλεσμα της προηγούμενης αγωνιστικής, όπως όμως όλες τις φορές που έχει βρεθεί με την πλάτη στον τοίχο, η ομάδα του αντέδρασε. Γεγονός που δεν είναι τυχαίο, καθώς κάνει μία εξαιρετική δουλειά, στον πάγκο του Άρη.

Δείτε την Game Nightγια το μεγάλο ντέρμπι ΠΑΟΚ - Άρης και τους αγώνες Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού:

TAGS ΑΡΗΣ ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ