STOIXIMAN SUPER LEAGUE

ΠΑΟΚ - Άρης 0-1: Άλωσε την Τούμπα με Μαντσίνι, το ματς τελείωσε μετά από διακοπή 42 λεπτών, λόγω εισβολής οπαδών του Δικεφάλου

Ο Μαντσίνι πανηγυρίζει το γκολ του στο ΠΑΟΚ - Άρης για την 11η αγωνιστική της Super League Interwetten.
Ο Μαντσίνι πανηγυρίζει το γκολ του στο ΠΑΟΚ - Άρης INTIME SPORTS

Σε ένα ντέρμπι Θεσσαλονίκης που στιγματίστηκε από επεισόδια και διακοπή, ο Άρης πήρε το διπλό επικρατώντας 1-0 του ΠΑΟΚ στην Τούμπα για την 11η αγωνιστική της Super League Interwetten με τον Μαντσίνι να πετυχαίνει το νικητήριο γκολ στο 41ο λεπτό.

Το πρώτο ντέρμπι της χρονιάς ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και στον Άρη πήγε στους κίτρινους. Η ομάδα του Άκη Μάντζιου επικράτησε 1-0 του Δικεφάλου στην Τούμπα για την 11η αγωνιστική της Super League Interwetten. Ο Ντάνιελ Μαντσίνι ήταν εκείνος που έδωσε τη νίκη στους κίτρινους στο 41ο λεπτό. Φυσικά, το παιχνίδι στιγματίστηκε από την εισβολή οπαδών στον αγωνιστικό χώρο και διακοπή του αγώνα, με τον διαιτητή Ρόμπερτ Μάντεν να αποφασίζει τη συνέχεια του ματς έπειτα από 42 λεπτά διακοπής.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Στο αγωνιστικό κομμάτι, ο Άρης ήταν πιο επικίνδυνος στον αγωνιστικό χώρο πήρε δίκαια το προβάδισμα, ενώ ο ΠΑΟΚ δεν αξιοποίησε τις στιγμές όταν είχε την κατοχή της μπάλας και προσπαθούσε να πιέσει τους φιλοξενούμενους. Έτσι η ομάδα του Μάντζιου έφυγε από την Τούμπα με ένα μεγάλο διπλό.

Με αυτό το αποτέλεσμα, ο ΠΑΟΚ έμεινε στους 19 πόντους και πλέον βρίσκεται στο -10 από τον πρωτοπόρο Ολυμπιακό. Ο Άρης ανέβηκε στους 14 πόντους και πλησίασε στο -2 από την πρώτη εξάδα.

Δοκάρι ο ΠΑΟΚ που δυσκολευόταν στο πρώτο μέρος

Ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε με τον Σβιντέρσκι στην κορυφή της επίθεσης, ενώ ο Λουτσέσκου επέλεξε δίδυμο Σβαμπ - Κούρτιτς και πρόσθεσε τον Μουργκ στην τριάδα των μεσοεπιθετικών. Από την άλλη, στην ενδεκάδα του Άρη επέστρεψε ο Σούντγκρεν, με τον Μάντζιο να φτιάχνει τριάδα με Σάσα, Τζέγκο και Εντιαγέ. Την πρώτη στιγμή του παιχνιδιού είχαν οι φιλοξενούμενοι, όταν δεξί σουτ του Μαντσίνι απέκρουσε ο Πασχαλάκης.

Τα Expected Goals από την Opta σας δείχνουν τη συνολική απειλή κάθε ομάδας, τα γκολ που θα "έπρεπε" να πετύχει με βάση τις τελικές της. Όσο πιο μεγάλος είναι ο κύκλος, τόσο μεγαλύτερη είναι η ευκαιρία. Μπορείτε να επιλέξετε τον τρόπο επίθεσης και να δείτε ξεχωριστά τις τελικές κάθε ομάδας στην κανονική ροή, από στημένες φάσεις, κτλ.

Ο ΠΑΟΚ θέλησε να απαντήσει με δύο τελικές. Ένα σουτ του Κούρτιτς που απέκρουσε ο Κουέστα και σουτ του Σβιντέρσκι στην κίνηση, με τον τερματοφύλακα του Άρη να μπλοκάρει ξανά. Αυτές ήταν δύο από τρεις τελικές του ΠΑΟΚ σε ολόκληρο το πρώτο 45λεπτο. Η άλλη σημειώθηκε στο 20ο λεπτό. Ο Κούρτιτς εκτέλεσε φάουλ από τα δεξιά, ο Κουέστα έπεσε, άγγιξε λίγο την μπάλα και την έστειλε στο αριστερό δοκάρι. Ο Δικέφαλος ολοκλήρωσε το πρώτο μέρος με 0,18 xGoals.

Ο Άρης πατούσε καλύτερα και δίκαια μπήκε μπροστά στο σκορ

Ο Άρης πατούσε καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο στο πρώτος μέρος. Οι επιλογές του Μάντζιου στον άξονα είχαν νικήσει κατά κράτος αυτές του Λουτσέσκου. Οι κίτρινοι ήταν απειλητικοί ιδιαίτερα στην κόντρα επίθεση, βάζοντας σε κίνδυνο τον Αλέξανδρο Πασχαλάκη.

Στο 17ο λεπτό ο Γκαρσία έκλεψε από τον Ζίβκοβιτς, η μπάλα έφτασε στον Σάσα, ο οποίος τροφοδότησε τον Καμαρά. Ο επιθετικός του Άρη πλάσαρε με το δεξί και η μπάλα κατέληξε δίπλα από το δοκάρι του Πασχαλάκη. Στο 31ο λεπτό ο Εντιαγέ έκανε ένα σουτ αξιοποιώντας πάσα του Σούντγκρεν, αλλά ήταν άστοχος.

Ο Άρης προειδοποίησε στο 38ο λεπτό. Ο Καμαρά γέμισε από τα δεξιά στον Γκαρσία, που έπιασε μόνος του την κεφαλιά, με την μπάλα να χτυπάει στον δεξιό ώμο του εξερχόμενου Πασχαλάκη και να φεύγει κόρνερ. Οι φιλοξενούμενοι βρήκαν τον δρόμο προς τα δίχτυα στο 41'. Ο Σάσα έκλεψε από τον Σβιντέρσκι πίσω από τη σέντρα, έδωσε στον Εντιαγέ, ο οποίος έκανε μία ωραία κούρσα. Πάσαρε στον Μαντσίνι την κατάλληλη στιγμή, εκείνος βγήκε τετ α τετ και πλάσαρε για το 1-0 του Άρη.

Ανέβηκε ο ΠΑΟΚ στο δεύτερο μέρος, χωρίς αντίκρισμα όμως

Ο Λουτσέσκου προχώρησε σε αλλαγή στο δεύτερο ημίχρονο θέλοντας να κάνει πιο επιθετική την ομάδα του. Έτσι πέρασε τον Ομάρ Ελ Καντουρί στη θέση του Τόμας Μούργκ. Μετά την αλλαγή του Ρουμάνου προπονητή, ο Δικέφαλος πήρε την κατοχή και προσπαθούσε να δημιουργήσει συνθήκες στην περιοχή του Κουέστα. Στο 51ο λεπτό, ο Ζίβκοβιτς έκανε ωραία ενέργεια από δεξιά, έβγαλε τη σέντρα, ο κίπερ του Άρη άφησε την μπάλα, η οποία χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι και έφυγε πίσω από το τέρμα.

Ο Άρης από την άλλη έψαχνε να βρει λύσεις στην κόντρα επίθεση βρίσκοντας κενούς χώρους με γρήγορες μεταβάσεις. Στο 57' έπειτα από ένα κλέψιμο ο Γκάνεα έφυγε στην κόντρα, έδωσε στον Καμαρά που μπήκε περιοχή, δοκίμασε το φαλτσαριστό σουτ, αλλά η μπάλα έφυγε ψηλά άουτ.

Πατήστε στο "Πραγματικός σχηματισμός" για να δείτε που ήταν ο κεντρικός χώρος ενεργειών κάθε παίκτη.

Ο ΠΑΟΚ συνέχιζε να έχει μέτρα στο γήπεδο, με τον Λουτσέσκου να ρίχνει στον αγωνιστικό χώρο επίσης τους Άκπομ και Μιτρίτσα. Ωστόσο, οι κίτρινοι συνέχιζαν να κρατούν τους γηπεδούχους μακριά από την περιοχή τους. Ο Δικέφαλος είχε σπουδαία στιγμή στο 68ο λεπτό. Ο Ζίβκοβιτς έβγαλε τη σέντρα από τα δεξιά, ο Κούρτιτ έπιασε από τη μικρή περιοχή την σκαστή κεφαλιά, απέκρουσε εξ επαφής ο Κουέστα. Αυτή ήταν η δεύτερη τελική του Δικεφάλου εντός περιοχής.

Κράτησε το διπλό έως το φινάλε ο Άρης

Όσο κυλούσαν τα λεπτά ο ΠΑΟΚ γινόταν πιο πιεστικός. Η ομάδα του Μάντζιου γινόταν όλο και πιο παθητική στον αγωνιστικό χώρο, με την κατοχή του Δικεφάλου πριν από το 75ο λεπτό να ξεπερνάει το 70%. Ο Μάντζιος πέρασε στον αγωνιστικό χώρο τους Ματίγια και Μάνο, ώστε να φρεσκάρει την ομάδα του και να κρατήσει περισσότερη μπάλα.

Οι αλλαγές του προπονητή των κιτρίνων "βγήκε", καθώς έπαιρνε και εκείνος λίγο περισσότερο την κατοχή. Ο Άρης προσπαθούσε να αξιοποιήσει πολύτιμες στιγμές στο παιχνίδι, προκειμένου να "παγώσει" τον ρυθμό και να πάρει απαραίτητες ανάσες. Ενώ το παιχνίδι βρισκόταν στις καθυστερήσεις, οι οπαδοί εισέβαλαν στον αγωνιστικό χώρο, προκαλώντας τη διακοπή του ματς.

Έπειτα από 42 λεπτά και αφού καθαρίστηκε ο αγωνιστικός χώρος που θύμιζε πολεμικό τοπίο, συνεχίστηκε ο αγώνας και ο Άρης μπόρεσε να φύγει με το σπουδαίο διπλό από την Τούμπα.

Τα στατιστικά του αγώνα

Τα σημαντικά γεγονότα

Η βαθμολογία της Super League Interwetten

Μη χάσετε την Game Night στις 21:30 για το μεγάλο ντέρμπι ΠΑΟΚ - Άρης και τους αγώνες Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού.

S24 Bet - Το Στοίχημα επιστρέφει στο SPORT24

Το SPORT24 απέκτησε νέα ενότητα με έγκυρο και μοναδικό περιεχόμενο για το Στοίχημα! Προγνωστικά στοιχήματος, προτάσεις και αναλύσεις με την υπογραφή του SPORT24 και της έμπειρης ομάδας δημοσιογράφων του. Καθημερινό περιεχόμενο με προτάσεις για το στοίχημα σε ποδόσφαιρο και μπάσκετ στο S24 BET.

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΠΑΟΚ ΑΡΗΣ ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ