ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Ο Παναθηναϊκός φώναξε πως είναι ικανός να πάρει το πρωτάθλημα

Οι παίκτες του Παναθηναϊκού πανηγυρίζουν το γκολ του Αϊτόρ στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα
Οι παίκτες του Παναθηναϊκού πανηγυρίζουν το γκολ του Αϊτόρ στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα INTIME

Ο Παναθηναϊκός του Γιοβάνοβιτς έχει προοδεύσει τόσο πολύ που έφθασε στο σημείο να κερδίσει τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα χωρίς να είναι καλός, επιβεβαιώνοντας πως είναι ικανός να κατακτήσει το πρωτάθλημα. Γράφει ο Τσάρλυ.

Όταν κερδίζεις με ανατροπή στην Τούμπα, χωρίς να παίξεις καλά, σημαίνει πως έχεις φθάσει στο επίπεδο που χρειάζεται για να μπορείς να κατακτήσεις και το πρωτάθλημα. Η ομάδα του Γιοβάνοβιτς πήγε στην Θεσσαλονίκη σαν φαβορί, έφυγε με το διπλό, παίζοντας μόνο για 28 λεπτά όπως μπορούσε.

Ο Παναθηναϊκός πέρασε και από την Τούμπα και φωνάζει πως είναι έτοιμος να αξιοποιήσει την ευκαιρία που του δίνεται για να κατακτήσει το φετινό πρωτάθλημα. Μετά από πέντε συνεχόμενες νίκες, το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ ήταν ένας αγώνας απόδειξης προς τον ίδιο του τον εαυτό.

Έπρεπε να δικαιολογήσει τον τίτλο του φαβορί στην Τούμπα

Το 5/5 ήταν σημαντικό, όμως οι τέσσερις νίκες ήταν στην Λεωφόρο και μιλάμε για μία ομάδα που εδώ και μία δεκαετία έχει ξεχάσει πως είναι να κάνει πρωταθλητισμό.

Έχει χρόνια να πάει ο Παναθηναϊκός στην Τούμπα έχοντας δημιουργήσει την αίσθηση πως είναι φαβορί. Ήταν η πρώτη φορά μετά από καιρό που ξεκινούσε το συγκεκριμένο παιχνίδι από την αφετηρία του ισχυρού, σε μία έδρα που τα τελευταία χρόνια βασανιζόταν αρκετά και έπρεπε να αποδείξει πως μπορεί να στηρίξει αυτήν τη νέα πραγματικότητα.

Όπλο του ότι δουλεύει καλύτερα απ' όλους

Αυτό ακριβώς συνέβη την Κυριακή (2/10). Μετά από πολλά χρόνια η ομάδα του Γιοβάνοβιτς είχε δημιουργήσει προσδοκίες και στην Τούμπα έπρεπε να αποδείξει πως αυτό το βάρος μπορεί να το σηκώσει.

Είναι πολύ σημαντικό για τη συνέχεια που κατάφερε να κερδίσει αυτό το παιχνίδι. Φώναξε πως στο φετινό πρωτάθλημα μία μεγάλη ομάδα από τα παλιά επέστρεψε και είναι κάτι παραπάνω από διεκδικήτρια του τίτλου, είναι το φαβορί για την κατάκτησή του.

Έγινε το φαβορί, γιατί από την ημέρα που την ανέλαβε ο Γιοβάνοβιτς δουλεύει καλύτερα απ' όλους, επειδή διαχειρίστηκε πιο ψύχραιμα και πιο μεθοδικά τη μεταγραφική περίοδο και επειδή έμαθε να κερδίζει και χωρίς να παίζει καλά.

Διπλό ανατροπής στην Τούμπα, χωρίς να παίξει καλά

Δεν είναι απλό αυτό που έκανε το βράδυ της Κυριακής. Πέτυχε διπλό με ανατροπή στην Τούμπα, δίχως να παίξει καλά. Ο Παναθηναϊκός μετρά 6/6 και ακόμη έχει πολύ σημαντικά περιθώρια βελτίωσης.

Προσέξτε, όταν μία ομάδα είναι οργανωμένη, δουλεύει καλά στην καθημερινότητά της και κάνει συγκεκριμένα πράγματα στο γήπεδο, είναι και σίγουρο πως η βελτίωση θα έρθει.

Δεν πήγαν καλά οι Μάγκνουσον, Σένκεφελντ

Ο Γιοβάνοβιτς στην Τούμπα αποφάσισε να επαναφέρει το βασικό του αμυντικό δίδυμο. Οι Μάγκνουσον, Σένκεφελντ είναι ένα αμυντικό δίδυμο που δεδομένα ανεβάζει πολύ το επίπεδο του Παναθηναϊκό.

Στην Τούμπα όμως, δεν ήταν καλά. Έχασαν προσωπικές μονομαχίες, υπήρξαν στιγμές που δεν πήγαν έγκαιρα στις φάσεις, είχαν λανθασμένες τοποθετήσεις.

Είναι δεδομένο πως πολύ σύντομα το συγκεκριμένο κεντρικό δίδυμο θα είναι το όπλο του Παναθηναϊκού. Ο Σένκεφελντ είναι τα τελευταία χρόνια ηγέτης της άμυνας και ο Μάγκνουσον ήταν ο πόθος του Γιοβάνοβιτς το καλοκαίρι και αποκτήθηκε γιατί έχει όλα τα προσόντα να ανεβάσει το επίπεδο που αγωνίζεται η τελευταία γραμμή άμυνας του Παναθηναϊκού.

Σημαντική η απουσία του Παλάσιος

Η απουσία του Παλάσιος στοίχησε σε τρεξίματα στη μία από τις δύο πλευρές. Δηλαδή έχανε παίκτη τόσο στην πίεση ψηλά, όσο και στο παιχνίδι χώρου που έπρεπε να χτυπήσει μόνο με τους Αίτόρ, Σπόραρ.

Η επιλογή του Γιοβάνοβιτς να χρησιμοποιήσει στο πρώτο μέρος τον Μπερνάρ, πάνω στην αδύναμη αμυντικά πλευρά του ΠΑΟΚ, ήταν ένα μεγάλο πρόβλημα. Ο Βραζιλιάνος, έμοιαζε σαν να μην είχε ρόλο στο παιχνίδι. Δεν μπορούσε να πάει στην πίεση, έμενε πιο πίσω, δεν μπορούσε να ακολουθήσει τον Βιεϊρίνια, ούτε να δώσει βοήθειες στον Σάντσες, στο μαρκάρισμα του Ζίβκοβιτς.

Στην πράξη στη συγκεκριμένη πλευρά, δηλαδή ανάμεσα στο δίδυμο Νάσμπεργκ - Βιεϊρίνια, ο Παναθηναϊκός, έπρεπε να ασκήσει την πίεσή του.

Αντί να συμβεί αυτό η απουσία του Παλάσιος και η επιλογή του Γιοβάνοβιτς να χρησιμοποιήσει παίκτη με διαφορετικά χαρακτηριστικά, όπως ο Μπερνάρ, που αυτήν τη στιγμή δεν παίζει με την ταχύτητά του, αλλά μόνο με την ικανότητά του στην μικρή πάσα, είχε καταστροφικά αποτελέσματα.

Ο ΠΑΟΚ από τη συγκεκριμένη πλευρά πήρε επιθετικότητα, αυτοπεποίθηση και κατάφερε να ανοίξει το σκορ.

Η διόρθωση που αποδείχτηκε αρκετή για την ανατροπή

Όλα άλλαξαν με τη διόρθωση του Γιοβάνοβιτς στο δεύτερο ημίχρονο που έφερε τον Αιτόρ πάνω στην αδύναμη αμυντικά πλευρά του ΠΑΟΚ.

Είναι σε εντυπωσιακή κατάσταση ο Ισπανός, η παρουσία του στην πλευρά σταμάτησε κάθε επιθετικότητα του Βιεϊρίνια και δημιούργησε έναν χώρο για να χτυπήσει ο Παναθηναϊκός.

Έπαιξε ρόλο και το γεγονός πως οι παίκτες του Γιοβάνοβιτς είναι πιο καλά γυμνασμένοι, έχουν περισσότερα τρεξίματα και από τη στιγμή που σταμάτησε η αιμορραγία στη δεξιά του πλευρά έχτισε την αντεπίθεσή του. Αποδείχτηκε πως δεν χρειαζόταν να έχει πολλούς τρόπους επίθεσης.

Το καλό διάστημα του Παναθηναϊκού

Είχε μπει στο παιχνίδι και περισσότερο ο Χουανκάρ, καθώς ο Μπερνάρ κινούταν εσωτερικά, κάτι που τον βοήθησε στο να έχει χώρους για ανεβάσματα και το γεγονός αυτό άρχισε να φέρνει τον Παναθηναϊκό όλο και περισσότερο μέσα στην περιοχή του ΠΑΟΚ.

Μία απίστευτη μεγάλη μεταβίβαση του Πέρεθ έφερε τον Αϊτόρ να χτυπά ανάμεσα στους Νάσμπεργκ - Βιεϊρίνια, να περάσει και τον Κοτάρσκι και να φθάσει στην ισοφάριση. Από τη στιγμή που ο Παναθηναϊκός ισοφάρισε μέχρι και το 68ο λεπτό πατούσε πολύ καλύτερα στο γήπεδο.

Οι μεσοεπιθετικοί του ΠΑΟΚ έδειχναν πως είχαν δυνάμεις για ένα ημίχρονο. Ο Ολιβέιρα έφυγε με θλάση και στον πάγκο φορ να τον αντικαταστήσει δεν υπήρχε, γεγονός που έδωσε μέτρα και αυτοπεποίθηση στον Παναθηναϊκό.

Όταν βλέπεις πως ο αντίπαλός σου χάνει τον Ολιβέιρα και βάζει τον Μπίσεσβαρ, ασφαλώς και καταλαβαίνεις πως έχεις μεγάλη ευκαιρία να παίξεις για τη νίκη.

Οι στόπερ είχαν ελεύθερα μέτρα, ο Παναθηναϊκός πατούσε πιο καλά και πέτυχε το δεύτερο τέρμα με το πέναλτι που παραχώρησε ο Κοτάρσκι στον Σπόραρ.

Το διάστημα ανάμεσα στο 45ο και στο 68ο λεπτό ήταν και το μοναδικό που ο Παναθηναϊκός ήταν αυτός που έπρεπε για να κερδίσει στην Τούμπα, κι αποδείχτηκε πως ήταν αρκετό για να τα καταφέρει.

Δεν διαχειρίστηκε καλά το τελευταίο κομμάτι του αγώνα

Δεν ήταν καλός στο πρώτο ημίχρονο, δεν πήρε καλό βαθμό στο τελευταίο κομμάτι του αγώνα που έπρεπε να διαχειριστεί το αποτέλεσμα.

Ο ΠΑΟΚ είχε μία αδύναμη ενδεκάδα στο γήπεδο, όμως οι παίκτες του Παναθηναϊκού και κατοχή μπάλας παραχώρησαν και μέτρα έδωσαν, όπως και πολλές στημένες μπάλες.

Επίσης, οι αμυντικοί του είχαν λανθασμένες εκτιμήσεις, μία από αυτές θα μπορούσε να στοιχήσει σοβαρά αν ο VAR δεν κοιτούσε σχολαστικά τη φάση του Κωνσταντέλια.

Στο τέλος κράτησε το πολύτιμο 1-2, καταφέρνοντας να κερδίσει δεύτερο συνεχόμενο ντέρμπι, έχοντας μείνει πίσω στο σκορ.

Ο Παναθηναϊκός του Γιοβάνοβιτς έχει προοδεύσει τόσο πολύ που έφθασε στο σημείο να κερδίσει στην Τούμπα χωρίς να είναι καλός.

Όταν μία ομάδα μπορεί να το καταφέρει αυτό, τότε ασφαλώς και βρίσκεται στο επίπεδο που χρειάζεται για να κατακτήσει στο τέλος το πρωτάθλημα.

Δείτε την Game Night για τον θρίαμβο του Παναθηναϊκού στην Τούμπα

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ