ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ο Ολυμπιακός βελτιώθηκε με τις στοχευμένες αλλαγές και στο τέλος κέρδισε ξανά

Ο Ματιέ Βαλμπουενά πανηγυρίζει στην αναμέτρηση του Ολυμπιακού με την Φενέρ
Ο Ματιέ Βαλμπουενά πανηγυρίζει στην αναμέτρηση του Ολυμπιακού με την Φενέρ EUROKINISSI SPORTS

Ο Ολυμπιακός είχε ένα κακό πρώτο ημίχρονο. Ο Μαρτίνς διόρθωσε τα πράγματα στην επανάληψη, με την είσοδο του Μπουχαλάκη και την έξοδο του Ονιεκούρου και άλλαξε την εικόνα του αγώνα. Το γήπεδο έδειξε, πως αξίζει περισσότερες ευκαιρίες ο Λόπες σε σχέση με τον Ονιεκούρου. Οι ερυθρόλευκοι θα πρέπει όμως να βελτιωθούν για να διεκδικήσουν την ευρωπαϊκή υπέρβαση.

Ο Ολυμπιακός πήρε στο τέλος μία μεγάλη νίκη επί της Φενέρ, εξασφάλισε τον μίνιμουμ στόχο, που ήταν η δεύτερη θέση και την τελευταία αγωνιστική θα παίξει τις πιθανότητες του για την πρώτη θέση και την απευθείας πρόκριση στους "16" του Europa League.

Πολύ κακό πρώτο ημίχρονο

Η ομάδα του Μαρτίνς δεν βγάζει την φλόγα που είχε στα καλά της παιχνίδια τα δύο προηγούμενα χρόνια. Δεν παύει όμως να είναι μία σοβαρή ομάδα που ξέρει πώς να διαχειρίζεται τα παιχνίδια, αλλά και να βελτιώνεται μέσα σε αυτά.

Ο Ολυμπιακός είχε ένα προβληματικό πρώτο ημίχρονο. Δεν μπορούσε να πάρει την κατοχή της μπάλας, είχε μόλις 41% στο πρώτο 45λεπτο. Είχε μεγάλη δυσκολία στις μεταβιβάσεις, ειδικά από τον άξονα, αφού έπαιζε με παίκτη λιγότερο καθώς για ακόμα μία φορά ο Ονιεκούρου ήταν εκτός αγώνα.

Ο Ονιεκούρου πετύχαινε μόνο αντίπαλους

Είναι να απορεί κανείς με την υπομονή του Πορτογάλου τεχνικού. Καταλαβαίνω την ανάγκη που υπάρχει στο πλάνο να δώσει πράγματα στην ανάπτυξη ένας παίκτης που παίζει ψηλά και μπορεί να ξεκινά επιθέσεις από τα πλάγια και να βγάζει ταχύτητα. Ο Ονιεκούρου, όμως, δεν προσφέρει το παραμικρό. Είχε ένα απίθανο ρεκόρ στο πρώτο μέρος με μόλις 16,7% εύστοχες μεταβιβάσεις. Με λίγα λόγια του ήταν αδύνατον να δώσει την μπάλα σε πόδια συμπαίκτη του.

Ο Ολυμπιακός στο πρώτο μέρος είχε μία συνολικά προβληματική εμφάνιση. Είχε παραχωρήσει την κατοχή στην Φενέρ, δεν έβγαζε κλεψίματα οπότε δεν μπορούσε να χτυπήσει στην αντεπίθεση, δεν είχε σίγουρες σωστές πάσες και έχανε γρήγορα την κατοχή από έναν αντίπαλο, που δεν έβγαζε ιδιαίτερη ένταση. Ο κύριος λόγος που δεν έχανε στο ημίχρονο ήταν επειδή ο αντίπαλος του δεν ήταν κάτι του σπουδαίο, δεν είχε ιδέες και δουλεμένες επιθετικές επιλογές.

Χρειαζόταν φυσικά βελτίωση ώστε ο Ολυμπιακός πρώτα να ελέγξει το παιχνίδι, να το πάει στα δικά του μέτρα και στην συνέχεια να καταφέρει να το κερδίσει.

Οι στοχευμένες αλλαγές στο ημίχρονο και η βελτίωση

Αυτό ακριβώς συνέβη. Ο Μάρτινς στο ημίχρονο έκανε δύο στοχευμένες αλλαγές. Το γήπεδο φώναζε πως χρειάζεται πιο σίγουρη μεταβίβαση από τους κεντρικούς χαφ και πως πρέπει να βγει από το παιχνίδι ο Ονικεκούρου.

Ο Μαρτίνς έκανε το προφανές και δικαιώθηκε από τους παίκτες που μπήκαν. Ο Μπουχαλάκης βοήθησε στο να κυκλοφορήσει σωστά η μπάλα, πέρασε 33 πάσες με ποσοστό ευστοχίας 90,9%.

Από την άλλη ο Λόπες είχε ένα πολύ πιο γεμάτο παιχνίδι από το φάντασμα, τον Ονιεκούρου. Είχε 25 πάσες, έναντι μόνο 6 που προσπάθησε να περάσει ο Νιγηριανός. Το πιο σημαντικό από όλα όμως, ήταν πως έπαιξε στα μεσοδιαστήματα.

Οι ευκαιρίες στον Ονιεκούρου, δεν έχει βρει ρυθμό ο Λόπες

Ο Λόπες έμπαινε πιο εσωτερικά, άλλαζε πλευρές, ζητούσε την μπάλα και βοηθούσε στο ανέβασμα των Λαλά, Ρέαμπτσουκ. Δεν έκανε κάτι το εξαιρετικό, όμως ήταν μέσα στο παιχνίδι και ο Ολυμπιακός, κέρδισε παίκτη στην δημιουργία.

Εδώ θέλω να σημειώσω πως ο Μαρτίνς είναι καλός, χρυσός, κανένας που έχει σκοπό να μιλήσει σοβαρά για ποδόσφαιρο δεν μπορεί να αμφισβητήσει πως έχει βοηθήσει πολύ τον Ολυμπιακό όμως, όπως η πλειοψηφία των προπονητών, έχει και αυτός τις εμμονές του.

Μια από αυτές είναι πως εύκολα προσφέρει ευκαιρίες στον Ονικεκούρου, ενώ δεν συμβαίνει το ίδιο με τον Λόπες. Ο Πορτογάλος δεν μπήκε καλά στον Ολυμπιακό, όμως η αλήθεια είναι πως δεν έχει πάρει και χρόνο για να μπορέσει να βρει πατήματα και να κριθεί δίκαια. Είναι δανεικός με οψιόν και στην περίπτωση που ο Ολυμπιακός είχε λύσει το πρόβλημα του στον χώρο που αγωνίζεται, θα καταλάβαινα να μην ασχοληθεί ο προπονητής του τόσο πολύ με αυτόν.

Πρώτα απ' όλα είναι η ομάδα και οι δανεικοί, αν δεν βρουν ρυθμό και δεν είναι απαραίτητοι, δεν είναι υποχρεωτικό να μπουν σε αυτήν, όμως εδώ τα πράγματα είναι τελείως διαφορετικά.

Ο Ροντρίγκες που θα μπορούσε να είναι μία λύση αξιόπιστη στα φετινά θέλω του Μαρτίνς, έχει παίξει μισό ημίχρονο και ο Ονικεκούρου, οπότε παίζει, χαίρεται ο αντίπαλος. Για έναν περίεργο λόγο όμως, ο Νιγηριανός έχει πάρει συνολικά 837 λεπτά σε όλες τις διοργανώσεις, ενώ ο Λόπες μόλις 235 λεπτά.

Στο τελευταίο παιχνίδι που είχε αγωνιστεί, στο Αγρίνιο ήταν αξιοπρεπέστατος, είχε μία εικόνα που έδειχνε να ανεβαίνει και πως αξίζει να πάρει ευκαιρίες κι όμως εξαφανίστηκε. Τουναντίον ο Ονιεκούρου, παίζει το ένα παιχνίδι μετά το άλλο, παρότι είναι μόνιμα μία απογοήτευση.

Το γήπεδο έδειξε ξεκάθαρα το δρόμο που πρέπει να ακολουθήσει ο προπονητής του Ολυμπιακού και για τις δύο περιπτώσεις.

Πήρε την κατοχή, κέρδισε μέτρα και έψαξε το γκολ με ανεβάσματα των ακραίων μπακ

Οι ερυθρόλευκοι δεν έκαναν κάτι το εξαιρετικό στην επανάληψη. Διάβασαν σωστά το παιχνίδι, πήραν την κατοχή της μπάλας, ο Μαρτίνς όσο περνούσε η ώρα έβαζε και παραπάνω δημιουργούς στο γήπεδο και το παιχνίδι το έκλεισε με τους Βαλμπουενά, Λόπες, Ακιμπού, πίσω από τον φορ.

Η παρουσία τους, σε συνδυασμό με την κερδισμένη κατοχή και τα κερδισμένα μέτρα, έφερε καλή κυκλοφορία, η μπάλα ακουμπούσε πιο συχνά στα μεσοδιαστήματα, γεγονός που έφερνε ανεβάσματα των Ρέαμπτσουκ και Λαλά. Οι δύο μπακ του Ολυμπιακού ήταν οι καλύτεροι ποδοσφαιριστές του.

Τρίτη και φαρμακερή

Στο τελευταίο κομμάτι του αγώνα, τρία ανεβάσματα του Ρέαμπτσουκ και τρεις πραγματικά ποιοτικές σέντρες, έφεραν νίκησαν την άμυνα της Φενέρ και έφεραν τρείς καλές στιγμές, ο Ελ Αραμπί και ο Λαλά, δεν εκτέλεσαν σωστά, ο Τικίνιο στο 90o λεπτό έστειλε την μπάλα στα δίχτυα και έδωσε μία μεγάλη και δίκαιη νίκη στον Ολυμπιακό.

Οι ερυθρόλευκοι κατάφεραν να βελτιωθούν μέσα στο παιχνίδι και να αλλάξουν τα δεδομένα του αγώνα. Έφεραν το παιχνίδι τούμπα και έχτισαν έναν διαφορετικό αγώνα, που στο τελευταίο κομμάτι του είχαν εξασφαλίσει το μηδέν, ανέβαζαν ψηλά τα μπακ και γέμιζαν την αντίπαλη περιοχή.

Χρειάζεται βελτίωση

Αυτή η πραγματικότητα έφερε την νίκη και οδήγησε τον Ολυμπιακό στη συνέχεια της διοργάνωσης. Πρώτος στόχος να πάει στους 16 του Europa, είτε μέσο της πρώτης θέσης, είτε μέσα από αγώνα νοκ άουτ, με κάποιον τρίτο του Champions League.

Χρειάζεται, πάντως, βελτίωση για να μπορέσει ο φετινός Ολυμπιακός να πάει ένα βήμα πιο ψηλά από ό,τι τα προηγούμενα χρόνια. Για ακόμα μία φορά, όμως, η ομάδα του Μαρτίνς θα είναι στην μάχη και θα κυνηγήσει το όνειρο της.

Δείτε ξανά την Game night για τις ευρωπαϊκές μάχες Ολυμπιακού, ΠΑΟΚ στο ποδόσφαιρο και του Παναθηναϊκού στο μπάσκετ

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ EUROPA LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ