ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ

Λουτσέσκου και Ολιβέιρα υπέγραψαν την μεγάλη πρόκριση του ΠΑΟΚ

Ο Ολιβεϊρα πανηγυρίζει το 1-1 του ΠΑΟΚ επί του Ολυμπιακού | 27 Απριλίου 2022
Ο Ολιβεϊρα πανηγυρίζει το 1-1 του ΠΑΟΚ επί του Ολυμπιακού | 27 Απριλίου 2022 IN TIME SPORTS

Ο Τσάρλυ γράφει για τον Ραζβάν Λουτσέσκου και τον Ολιβέιρα που ήταν οι μεγάλοι πρωταγωνιστές του ΠΑΟΚ στην πρόκριση επί του Ολυμπιακού και στέκεται στα όσα έκανε ο Ρουμάνος τεχνικός και δεν απάντησε ποτέ ο Πέδρο Μαρτίνς.

Ο ηγέτης του ΠΑΟΚ είναι ο προπονητής του και φροντίζει να το δείχνει συνέχεια. Ο Μαρτίνς δεν απάντησε στην αλλαγή του Ραζβάν Λουτσέσκου που τελικά έκρινε και την πρόκριση της ομάδας της Θεσσαλονίκης επί του Ολυμπιακού στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας.

Ο ΠΑΟΚ μετά την ΑΕΚ, την Μίντιλαντ, την Γάνδη κατάφερε και πήρε ακόμη μία οριακή πρόκριση. Απέδειξε για ακόμα μία φορά πως ο Λουτσέσκου έχει δημιουργήσει μία πραγματικά πολύ σκληρή ομάδα. Ένα σύνολο που συνέχεια βελτιώνεται και δεν πεθαίνει εύκολα.

Δεν πέτυχε τυχαία όλες αυτές τις προκρίσεις και ούτε είναι εύκολο για μία ελληνική ομάδα να κοντράρει στο τέλος της σεζόν την Μαρσέιγ. Ο ΠΑΟΚ δουλεύει σωστά και έχει έναν προπονητή που βγάζει τον καλύτερο εαυτό των ποδοσφαιριστών του.

Το πλεονέκτημα του εκτός έδρας γκολ

Για να φτάσει στον τελικό αξιοποίησε την επιλογή της ΕΠΟ να διατηρήσει το εκτός έδρας γκολ. Έναν κανονισμό που έπρεπε να έχει αποσυρθεί πολλά χρόνια νωρίτερα. Δεν έχει λογική, ειδικά με την εξέλιξη που έχει το άθλημα, να δίνεται πλεονέκτημα στο ίδιο αποτέλεσμα. Όμως με αυτόν τον κανονισμό έπαιξαν οι ομάδες, αυτή ήταν η πραγματικότητα.

Ο ΠΑΟΚ έχοντας πάρει το 0-0 στο πρώτο παιχνίδι ήξερε πως ένα δικό του τέρμα θα πλήγωνε πολύ τον Ολυμπιακό πολύ απλά γιατί αυτήν την εποχή είναι δύσκολο για την ομάδα του Μαρτίνς να πετύχει σε παιχνίδι υψηλού ανταγωνισμού δύο τέρματα. Θα μπορούσε να έχει πετύχει το χρυσό γκολ στην κανονική διάρκεια του παιχνιδιού, στο δεύτερο ημίχρονο είχε πολλούς χώρους και ελεύθερα μέτρα, όμως οι παίκτες του Λουτσέσκου δεν έκαναν ποτέ την σωστή επιλογή.

Ο Ολιβέιρα έκανε αυτό που δεν μπορούσε κανένας άλλος

Βρήκαν το γκολ ουσιαστικά από την ικανότητα, από την κλάση του Ολιβέιρα να κάνει κάτι που δεν μπορεί κανένας από τους υπόλοιπους επιθετικούς του. Να κρατήσει μία φάση ζωντανή στην αντίπαλη περιοχή. Δεν ήταν απλό αυτό που έκανε στο γκολ του ΠΑΟΚ. Χρειαζόταν μεγάλη ποιότητα και κλάση, ώστε μία δύσκολη σέντρα του Σβαμπ, να την μετατρέψει σε μισό γκολ για τον παρτενέρ του. Για να έρθει όμως αυτό το γκολ είχε βοηθήσει λίγο νωρίτερα και ο Λουτσέσκου. Ο ηγέτης του ΠΑΟΚ είναι ο προπονητής του και φροντίζει να το δείχνει συνέχεια.

Αυτήν την αλλαγή δεν θα την έκανε ένας συνηθισμένος προπονητής

Την κρίσιμη στιγμή όταν όλα έγιναν πολύ δύσκολα, μετά το γκολ του Ελ Αραμπί, πήρε την απόφαση να κάνει κάτι που δεν συνηθίζει, κάτι που δεν του αρέσει να παίξει ταυτόχρονα με δύο επιθετικούς. Πέρα από το γεγονός πως επέλεξε να παίξει με δύο επιθετικούς για να κυνηγήσει το γκολ πήρε και την απόφαση να βγάλει από το γήπεδο τον πιο δραστήριο ποδοσφαιριστή του σε εκείνο το διάστημα. Να κάνει αλλαγή στην αλλαγή τον Σουάρες, παρότι έπαιζε καλά και ήταν μέσα στο παιχνίδι.

Ο Ρουμάνος προπονητής όμως εκείνη την στιγμή ήθελε στο γήπεδο τους ποδοσφαιριστές που αν βρεθούν σε θέση τελικής απόφασης έχουν την κλάση την προσωπικότητα να κάνουν την σωστή επιλογή. Δεν ήθελε να κυνηγήσει ένα τόσο μεγάλο γκολ χωρίς τον Κούρτιτς και τον Ζίβκοβιτς στο γήπεδο.

Με τις συνθήκες που είχαν δημιουργηθεί, είτε έπρεπε να βγάλει έναν από τους δύο, είτε να κάνει ξανά αλλαγή στην αλλαγή επέλεξε το δεύτερο. Για να μπορέσει να τους έχει μέσα και να παίξει ταυτόχρονα με δύο φορ έπρεπε να πάρει μία απόφαση που δύσκολα θα έπαιρνε άλλος συνάδελφος του. Να βγάλει δεύτερο παίκτη, είχε προηγηθεί ο τραυματίας Μιτρίτσα που έχει μπει σαν αλλαγή.

Το έκανε καθώς έφερε στο δίδυμο Παπασταθόπουλο, Σισέ, δύο φορ και την πρώτη φορά που η μπάλα πήγε στον Ολιβέιρα μέσα στην περιοχή αυτός λειτούργησε σαν μεγάλος φορ, έχασε και ο Παπασταθόπουλος τον Τσόλακ και τον έβγαλε με την μπάλα σε κενό τέρμα.

Δεν απάντησε ο Μαρτίνς στον δεύτερο φορ

Ήταν ένα τέρμα που δικαίωσε την επιλογή του Λουτσέσκου να κλείσει το παιχνίδι με Κούρτιτς, Σβαμπ δίδυμο στον άξονα, τους Τέιλορ, Ζίβκοβιτς ως εξτρέμ και επιθετικό δίδυμο τους Τσόλακ, Ολιβέιρα. Ο Μαρτίνς δεν απάντησε σε αυτήν την απόφαση. Δεν έκανε κάποια αλλαγή που θα έκανε πιο εύκολη την αντιμετώπιση των δύο φορ του ΠΑΟΚ και είδε την επιλογή του Λουτσέσκου να δικαιώνεται.

Η αλήθεια είναι πως ο ΠΑΟΚ προκρίθηκε με δύο ισοπαλίες, όμως πέρασε η καλύτερη ομάδα. Αυτήν την εποχή ο Λουτσέσκου, έχει σε καλύτερη κατάσταση τους ποδοσφαιριστές του. Σε ένα σημείο φάνηκε και σε αυτά τα δύο παιχνίδια. Ο χρόνος έμοιαζε και στους δύο αγώνες, να είναι με το μέρος του ΠΑΟΚ.

Πήρε ξανά αποφάσεις που δεν του βγήκαν

Ο Πέδρο Μαρτίνς είναι ντεφορμέ και στον σημερινό ημιτελικό πήρε αποφάσεις που δεν του βγήκαν και δεν έμοιαζαν να είναι και δίκαιες με βάση όσα του είχαν δείξει οι ποδοσφαιριστές του, το προηγούμενο διάστημα.

Δεν ένιωσε η άμυνα του ΠΑΟΚ τον Τικίνιο

Προτίμησε ξανά τον Τικίνιο από τον Ελ Αραμπί στην κορυφή της επίθεσης. Ο Βραζιλιάνος φορ δεν είχε κάνει τίποτα στο δεύτερο ημίχρονο στην Λεωφόρο. Δεν είχε βγει η απόφαση να ξεκινήσει στην Τούμπα και είχε μόνο μία ενέργεια σε 75 λεπτά όταν λίγο πριν αντικατασταθεί βγήκε στην πλάτη της άμυνας από δεξιά και πάσαρε στον Μασούρα.

Ο Ελ Αραμπί, με το που μπήκε, έδειξε πως αυτός είναι ο καλός φορ του Ολυμπιακού. Ο παίκτης που πήρε το πέναλτι, το εκτέλεσε και θα μπορούσε να έχει φέρει την πρόκριση στον Ολυμπιακό. Είναι πιθανό, αν αυτός είχε ξεκινήσει, να είχε μεγαλύτερη συμμετοχή στο παιχνίδι από τον Τικίνιο.

Για 61 λεπτά, έπαιζε χωρίς επιτελικό χαφ

Παρότι ο Μαντί Καμαρά, δεν είχε γεμάτο παιχνίδι και δεν έβγαζε ενέργεια στην Τούμπα τον ξεκίνησε και στην ρεβάνς. Τον χρησιμοποίησε σαν επιτελικό χαφ παρότι δεν έχει αυτήν την εποχή την ένταση να προσφέρει και η ομάδα φωνάζει πως χρειάζεται βοήθειες από κάποιον δημιουργό. Μία θέση που ο Μαρτίνς την έχει αφαιρέσει το τελευταίο διάστημα, από την ομάδα του.

Ο Ολυμπιακός το τελευταίο διάστημα έχει πρόβλημα δημιουργίας και ο Μαρτίνς δεν έχει φροντίσει να περάσει κάποιον από τους διαθέσιμους επιτελικούς χαφ μέσα στην ομάδα. Μέχρι να κουραστούν οι δύο ομάδες και να πάμε σε ένα ροκ παιχνίδι ο Ολυμπιακός είχε μία μεγάλη στιγμή. Την ευκαιρία στο 41ο λεπτό με τον Μασούρα που την σταμάτησε ο Πασχαλάκης. Θα μπορούσε να γίνει το 1-0, αλλά το πρόβλημα στην δημιουργία υπήρχε για ακόμη ένα παιχνίδι.

Μονοδιάστατη ανάπτυξη

Βλέπαμε μία ομάδα που έψαχνε να βρει τρόπο να απειλήσει, να παίζει μονόπατα, αποκλειστικά με ταχύτητα από την δεξιά πλευρά και με μεγάλη πάσα στο τρέξιμο του Μασούρα. Όσο πέρναγε ο χρόνος ήταν πιο εύκολο να σκοράρει ο ΠΑΟΚ και ο Ολυμπιακός,γκολ θα μπορούσε να βρει μόνο από κάποιο μεγάλο λάθος όπως και έγινε.

Στο τέλος πέρασε η ομάδα, που αυτήν την εποχή είναι σε καλύτερη κατάσταση. Η ομάδα, που ο προπονητής της παίρνει το ταβάνι από το ρόστερ του. Ο πετυχημένος Μαρτίνς, αυτήν την εποχή δεν το κάνει, ο Λουτσέσκου τα καταφέρνει.

Την πρόκριση την έκρινε η επιστροφή του Ολιβέιρα

Αυτή η πρόκριση δεν θα ερχόταν ποτέ αν δεν επέστρεφε από τον τραυματισμό του ο Ολιβέιρα. Το είχα αναφέρει και μετά το τέλος του πρώτου παιχνιδιού αλλά και στο κείμενο πριν το παιχνίδι.

Πως θα είναι σημαντικό να μπορέσει ο Ολιβέιρα να αγωνιστεί περισσότερο από τα 11 λεπτά που έπαιξε στην Τούμπα. Χρειαζόταν η επίθεση του ΠΑΟΚ έναν επιθετικό που θα μπορέσει να κρατήσει τις μπάλες μέσα στην περιοχή ζωντανές.

Όσα έκανε με το που μπήκε στο γήπεδο δείχνουν και πόσο διαφορετική θα ήταν η φετινή χρονιά για τον ΠΑΟΚ αν δεν είχε τραυματιστεί ο Πορτογάλος επιθετικός.

Επέστρεψε πάντως και χάρισε μία τεράστια πρόκριση στον ΠΑΟΚ. Αυτός ήταν που έκανε την ενέργεια που δεν μπορούσε να κάνει κανείς από τους επιθετικούς που έχουν βρεθεί στο ρόστερ του φετινού ΠΑΟΚ και έφερε την πρόκριση στην ομάδα του Λουτσέσκου.

Ο Ρουμάνος γνωρίζει καλά πως αν τον είχε υγιή θα ήταν τα πράγματα διαφορετικά και για το ελληνικό πρωτάθλημα. Γνωρίζει επίσης πως κατάφερε κάτι σπουδαίο, να κλείσει μέσα σε ένα χρόνο την μεγάλη ψαλίδα που χώριζε την ομάδα του από τον Ολυμπιακό και να μπορεί να χτίσει από την ίδια αφετηρία την ομάδα που θα διεκδικήσει το πρωτάθλημα την επόμενη σεζόν.

Στην Game Night της Τετάρτης, ο Παντελής Βλαχόπουλος μαζί με τους Παντελή Διαμαντόπουλο, Θέμη Καίσαρη, Σπύρο Καβαλιεράτο και Τσάρλυ ανέλυσαν τη μεγάλη πρόκριση του ΠΑΟΚ επί του Ολυμπιακού, την επιστροφή του Παναθηναϊκού σε τελικό, ενώ ο απεσταλμένος του SPORT24, Χάρης Σταύρου μετέφερε όλες τις εξελίξεις μετά την τεράστια νίκη του Ολυμπιακού επί της Μονακό.

TAGS ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ ΠΑΟΚ ΠΑΟΚ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ