STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Άρης και ΠΑΟΚ δεν νίκησαν, αλλά ανακουφίστηκαν

Άρης και ΠΑΟΚ δεν νίκησαν, αλλά ανακουφίστηκαν
INTIME

Ο Τσάρλυ αναλύει το πρώτο ντέρμπι της σεζόν μεταξύ σε Άρη και ΠΑΟΚ, στο οποίο μπορεί ουδείς εκ των δύο να νίκησε, όμως και οι δύο πήραν βαθιά ανάσα στο φινάλε.

Το πρώτο ντέρμπι της χρονιάς, το ντέρμπι της Θεσσαλονίκης δεν ανέδειξε νικητή. Αν σκεφτούμε όμως τις συνθήκες που πήγαν οι δύο ομάδες στο ντέρμπι, τότε μπορούμε να πούμε ότι το τέλος του παιχνιδιού δίνει και στους δύο το δικαίωμα να σκάσουν κάποια δειλά χαμόγελα.

Ο Άρης μετά την ήττα στο Αγρίνιο και την απόλυση Μπούργος πήγε στο ντέρμπι με υπηρεσιακό προπονητή. Ο Τερζής παρουσίασε ένα πιο ορθολογικό 4-2-3-1. Υπήρξαν χώροι που ο Άρης κυριάρχησε και στο τέλος του παιχνιδιού μπορούν να έχουν την ικανοποίηση, πως υπήρξε βελτίωση και πως ο Τερζής πήρε αποφάσεις που βοήθησαν και σουλούπωσαν την ομάδα.

Ο ΠΑΟΚ σε μια περίοδο που προσπαθεί να χτίσει μία καινούργια ομάδα κρατά πως έβγαλε αήττητος ένα εκτός έδρας ντέρμπι και είδε τον Κοτάρσκι να κάνει ένα πολύ καλό παιχνίδι στο Βικελίδης. Με λίγα λόγια κανένας δεν κέρδισε αλλά και οι δύο ομάδες πέτυχαν μικρές νίκες, που θα τις βοηθήσουν να δουλέψουν για να χτίσουν το μέλλον τους.

Ο Άρης άξιζε να βρει γκολ από την κυριαρχία του Εμπακατά

Ασφαλώς ο Άρης έφθασε πολύ πιο κοντά στην νίκη και είχε την μεγάλη ευκαιρία με το χαμένο πέναλτι του Γκρέι. Ο Άρης άξιζε να βρει γκολ από την κυριαρχία του Εμπακατά. Ο Εμπακατά έκανε δύσκολη τη ζωή του Τσαούση, που τον οδήγησε σε λάθη μαζί με τον Μαντσίνι. Έπαιζαν ανάμεσα στον αριστερό μπακ του ΠΑΟΚ και στον Κουλιεράκη.

Από αυτήν την επικράτηση στην συγκεκριμένη πλευρά ο Άρης άξιζε να βρει ένα γκολ. Το πλησίασε αλλά ο Γκρέι δεν πέταγε στο 53ο λεπτό στα σκουπίδια το κερδισμένο πέναλτι του Εμπακατά από τον Κουλιεράκη.

Ο Κοτάρσκι έσωσε τους Κουλιεράκη και Τσαούση

Ο νεαρός στόπερ του ΠΑΟΚ μαζί με τον Τσαούση αντιμετώπισαν αρκετά προβλήματα και θα μπορούσαν να είναι οι μοιραίοι της αναμέτρησης και η αιτία για να πάρει το ντέρμπι ο Άρης. Ο Κοτάρσκι όμως κατάφερε και χάρισε τον πρώτο δικό του βαθμό στον ΠΑΟΚ.

Δεν είχε πείσει ως τώρα ο νεαρός Κροάτης τερματοφύλακας. Είχε ευθύνη τόσο στο πρώτο γκολ που είχε δεχθεί με την Λέφσκι και στο τέρμα που δέχθηκε την περασμένη εβδομάδα από τον Ατρόμητο σε δύο φάσεις που με την έξοδο που έκανε, άφησε άδεια την εστία του και έκανε εύκολη την εκτέλεση για τον αντίπαλο. Στο Βικελίδης όμως έκανε την πρώτη του μεγάλη εμφάνιση σαν παίκτης του ΠΑΟΚ.

Δικαιώθηκε για την επιλογή του Μαζικού πάνω στον Νάρεϊ

Ο Τερζής κατέβασε την ομάδα με ένα πιο δεμένο 4-2-3-1. Πήρε την απόφαση να χρησιμοποιήσει στα άκρα της άμυνας το δίδυμο Μαζικού - Εμπακατά και δικαιώθηκε. Ο Μαζικού τα πήγε περίφημα με τον Νάρεϊ και ο Εμπακατά κυριάρχησε στην πλευρά. Κέρδος για τον Άρη το γεμάτο παιχνίδι του Μανού Γκαρθία.

Κρίμα που δεν υπάρχει πίσω του μία στέρεα βάση. Ο Άρης στο δίδυμο του άξονα έχει να χρησιμοποιήσει πολλούς Αφρικανούς ποδοσφαιριστές, που διαθέτουν δύναμη, αλλά δεν μπορούν να υποστηρίξουν το δημιουργικό παιχνίδι του Γκαρθία.

Άξιζε ένα τέρμα ο Άρης

Ο Ισπανός μεσοεπιθετικός, ειδικά στο δεύτερο μέρος, ανέβηκε πολύ και βοήθησε στο να κερδίσει μέτρα και κατοχή η ομάδα του. Ο στόχος του Άρη στο πρώτο μέρος, ήταν να αποκτήσει μέσα στο παιχνίδι, συνοχή και αυτοπεποίθηση.

Στο ξεκίνημα άφησε την κατοχή και την μπάλα στον ΠΑΟΚ προσπάθησε μέσα από αυτήν την λογική να αποκτήσει ηρεμία και ισορροπία στις γραμμές του. Όσο κυλούσε ο χρόνος και έβλεπε πως ο ΠΑΟΚ είναι ακίνδυνος κέρδισε αυτοπεποίθηση και προσπάθησε να κερδίσει το παιχνίδι.

Στο διάστημα από το 45ο λεπτό μέχρι το 70ο ο Άρης κυριάρχησε με τους Εμπακατά, Μαντσίνι, Μανού Γκαρθία. κέρδισε μάχες και χώρους που του επέτρεπαν να πάρει τον έλεγχο, όμως δεν κατάφερε να πετύχει το ένα τέρμα που άξιζε.

Ο Βιεϊρίνια έκλεισε την πόρτα

Στο τελευταίο κομμάτι του αγώνα ο Λουτσεσκου επιστράτευσε την εμπειρία των Καντουρί, Μπίσεσβαρ, Βιεϊρίνια, Ολιβέιρα και πήρε από όλους αυτά που χρειαζόταν για να κρατήσει το 0-0. Ο Βιεϊρίνια παίζοντας για ένα μισάωρο κατάφερε να κλείσει την πόρτα που είχαν βρει οι παίκτες του Άρη στα αριστερά.

Ο Μπίσεσβαρ υπήρχε περισσότερο στο παιχνίδι από τον Ντάντας και μαζί με τους Καντουρί και Ολιβέιρα κατάφεραν να επανακτήσουν την κατοχή και να μην μπει στο τελευταίο κομμάτι του παιχνιδιού ο ΠΑΟΚ μέσα στην περιοχή του.

Ταβάνι το 0-0

Ο ΠΑΟΚ είχε μία καλή στιγμή στην φάση που προηγήθηκε από το πέναλτι που κέρδισε ο Εμπακατά. Από μία πολύ όμορφη σέντρα του Ζίβκοβιτς, ο Τόμας έκανε την προβολή αλλά ο Κουέστα ήταν σε ετοιμότητα.

Συνολικά πάντως ήταν φανερό πως έπαιξε για να πάρει το 0-0 αυτό το αποτέλεσμα έμοιαζε σαν ταβάνι και είναι θετικό για τη νέα ομάδα που προσπαθεί να δημιουργήσει ο Λουτσέσκου, που κατάφερε και έφυγε αήττητη από το Βικελίδης.

Δεν ρίσκαρε για να κερδίσει

Ο Τερζής έπρεπε να μαζέψει το χάος που παρουσιάστηκε στο Βικελίδης και σε γενικές γραμμές τα κατάφερε. Η εικόνα που είχε ο αγώνας έδινε τη δυνατότητα να ρισκάρει περισσότερο. Ο Άρης για να πάρει τη νίκη δεν έγινε, καθώς υπήρχε πάντα στο μυαλό να μη γίνει κανένα λάθος και χαθεί το παιχνίδι.

Δεν θα μπορούσε να αντέξει ο οργανισμός του Άρη να χάσει στο Βικελίδης από τον ΠΑΟΚ και για αυτόν τον λόγο όλα έγιναν μέσα σε ένα ασφαλές πλαίσιο.

Την ίδια λογική ακολούθησε και ο Λουτσέσκου που είδε τον αντίπαλο του στο πρώτο μισό του δευτέρου ημιχρόνου να κυριαρχεί και έκανε τις αλλαγές για να μαζέψει την κατάσταση, να διορθώσει τα προβλήματα που είχαν δημιουργηθεί και να πάρει την ισοπαλία.

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΑΡΗΣ ΑΡΗΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΑΟΚ ΠΑΟΚ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ