EUROLEAGUE

Είσαι... αρρώστια!

Είσαι... αρρώστια!
STOLISVAGGELIS

Η Νίκη Μπάκουλη γράφει για την επιστροφή του Νίκου Παππά, στο ενεργό ρόστερ του Παναθηναϊκού -και στα καλά παιχνίδια-, αλλά και για τη συνέπεια της παρέας του από την αρχή έως το τέλος.

ΟΚ, η Ζάλγκιρις δεν είναι η πιο δυνατή ομάδα που κυκλοφορεί εκεί έξω. Δηλαδή, δεν θα λέγατε ακριβώς μεγάλο τον βαθμό δυσκολίας της. Δεν είναι όμως, ανίκανη. Πράγμα που σημαίνει πως αν ο Παναθηναϊκός της το επέτρεπε, θα μπορούσε να απειλήσει. Αλλά... δεν είχε αυτή τη δυνατότητα. Δεν κατάφερε σε κανένα σημείο να εκδηλώσει τις συνήθειες της (αυτά που είναι ευρέως γνωστά ως plays) και δεν το έκανε αραιά και πού, αλλά στο μεγαλύτερο διάστημα. Κάτι που το λες και καλό. Δεν ήταν το μόνο.

Πριν περάσω σε αυτό που στο... χωριό μου περιγράφουν ως "hint" του ματς, θα ήθελα να σταθώ λίγο στην επιθετική άμυνα των "πρασίνων", χάριν της οποίας έλεγξαν το ματς. Διέλυσαν ό,τι είχαν ετοιμάσει οι Λιθουανοί, οι οποίοι κυρίως επιδιώκουν να περνούν την μπάλα στα χέρια των ψηλών. Και επειδή δεν μπορούσαν να το κάνουν αυτό, έκαναν... χίλιες ντρίμπλες σε κάθε επίθεση. Και άρα σουτ στα τελευταία δευτερόλεπτα (που ήταν τα κοινώς λεγόμενα "σκοτωμένα") ή τρίποντα που δεν ήταν υπό καλές προϋποθέσεις.

Στην άλλη άκρη, ο ΠΑΟ είχε τον Διαμαντίδη να διδάσκει τη νεολαία της Ζάλγκιρις (αυτούς που εκπαιδεύει ο Σαρούνας Γιασικεβίτσιους, για να γίνουν τα next best things των Λιθουανών, ως οργανωτές) πώς γίνεται σωστά η δουλειά. Ακουμπούσε την μπάλα όπου έπρεπε (είτε μέσα, στους ψηλούς, είτε στους ελεύθερους σουτέρ) και έκανε ευκολότερη τη ζωή όλων. Επίσης, υπήρχαν και εξαιρετικοί αιφνιδιασμοί, που ήταν συνέπεια της εξαιρετικής άμυνας που λέγαμε. Εν ολίγοις, η Ζάλγκιρις... έλιωσε στην πίεση που της άσκησαν οι παίκτες του Ιβάνοβιτς. Ακόμα και όταν έριξαν τόνους οι τελευταίοι (ας πούμε, στην αρχή της β' περιόδου και σε αυτήν της τέταρτης), οι πρωταθλητές Λιθουανίας πάλι δεν βρήκαν τον τρόπο να αφήσουν την μπάλα στο καλάθι.

Ο Παναθηναϊκός λοιπόν, έζησε ένα βράδυ που απήλαυσε τους πάντες να προσφέρουν κάτι -και όλους να διαβάζουν αυτά που έδινε η άμυνα των αντιπάλων (π.χ. όταν ήταν ο Σονγκάιλα στο παρκέ, τον "σημάδευαν" στο low post). Σε αυτό λοιπόν, το βράδυ που έπαιξαν όλοι και έξι τελείωσαν διψήφιοι, ο Νίκος Παππάς ήταν ο MVP. Το ranking του (23) είναι καρίρ χάι -στη Euroleague. Για την ακρίβεια, το ισοφάρισε, διότι εκεί... είχε φτάσει στις 11/1 του 2013, όταν ο ΠΑΟ επισκέφτηκε τον Ερυθρό Αστέρα. Τότε που έκανε ρεκόρ καριέρας στο σκοράρισμα (24π.).

Ας επιστρέψουμε όμως, στο ματς με τη Ζάλγκιρις: πρόσφερε 14π., με 4/6 διπ., 0/1 τριπ., 6/6 βολές, 3 ριμπάουντ, 2 λάθη, 3 ασίστ και οκτώ κερδισμένα φάουλ, σε 19.12''. Ήταν το πιο... οικονομικό παιχνίδι, μακράν του δεύτερου. Και όλα αυτά, ενώ απουσίασε για μια εβδομάδα, λόγω ίωσης. Που αμφισβητήθηκε -θα ακούσατε τις φήμες περί τσακωμού με τον Ιβάνοβιτς και... παρκαρίσματος στην άκρη του πάγκου. Δεν μίλησε. Αυτά που έκανε, ήταν η καλύτερη απάντηση.

Κέρδος ήταν και οι παραστάσεις που κέρδισαν οι Χαραλαμπόπουλος και Διαμαντάκος. Ειδικά ο τελευταίος θα χρειαστεί, αν επιβεβαιωθεί πως ο Λουκάς Μαυροκεφαλίδης έπαθε την 4η θλάση για την τρέχουσα περίοδο (αποχώρησε, πιάνοντας τον προσαγωγό και πήγε στο ημίχρονο στο νοσοκομείο).

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ