OPINIONS

Παναθηναϊκός: Απαιτούνται σταράτες κουβέντες

Παναθηναϊκός: Απαιτούνται σταράτες κουβέντες

Ο Μπάμπης Τσιμπίδας σχολιάζει την εμπλοκή του Παϊρότζ Πιεμπονγκσάντ στο υπό δικαστική έρευνα δίκτυο του Πίνι Ζάχαβι και επισημαίνει ότι ο κόσμος αυτή την περίοδο δεν πιστεύει στην αξιοπιστία του Ταϊλανδού επιχειρηματία.

Ήταν στραβό το κλήμα, το 'φαγε και ο γάιδαρος... Για τον Παϊρότζ Πιεμπονγκσάντ αναφέρεται η παροιμία, αφού η δυσπιστία που επικρατούσε μεταξύ των φίλων του "τριφυλλιού" προς το πρόσωπό του, πλέον έχει μετατραπεί σε αγνόηση και απαξίωση. Μετά τις εξελίξεις στο Βέλγιο, είναι μετρημένοι αυτοί οι οποίοι εξακολουθούν να πιστεύουν ότι ο Ταϊλανδός θα αναμειχθεί στον Παναθηναϊκό, αφού θα έχει να ασχοληθεί με τις δικαστικές του περιπέτειες.

Εξαρχής, το επενδυτικό σχήμα που εμφανίστηκε με επικεφαλής τον Πιεμπονγκσάντ δεν έτυχε θερμής υποδοχής από τον κόσμο. Επειδή συγκρίθηκε με τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο, ο οποίος απολαμβάνει την καθολική αποδοχή και διότι το fund δημιούργησε γύρω του ένα πέπλο "ομίχλης" και κινήθηκε μυστικά. Οι οπαδοί του Παναθηναϊκού ουδέποτε έμαθαν τους επίδοξους επενδυτές της ΠΑΕ, ούτε τους λόγους που προτίθενται να επενδύσουν, ούτε ποιους στόχους έχουν.

Εδώ να κάνουμε μία παρένθεση. Ακόμα και ο πιο ρομαντικός φίλαθλος αντιλαμβάνεται ότι το ποδόσφαιρο έχει αλλάξει και ένας επιχειρηματίας ή ένα επιχειρηματικό σχήμα που θα αναμειχθεί σε ένα σύλλογο, θα επιδιώξει να έχει κέρδη. Είτε πρόκειται για χρήματα, είτε για άλλα οφέλη. Το ίδιο ισχύει για τον Παναθηναϊκό. Ο κόσμος δεν έχει την απαίτηση να παρουσιαστεί κάποιος ο οποίος θα πληρώνει μόνο από την αγάπη του για το "τριφύλλι".

Δεν είναι κακό η ενασχόληση με τον Παναθηναϊκό να συνδυαστεί με επιχειρηματικές δραστηριότητες στο Βοτανικό ή με την προώθηση του Athens Alive. Ή με οποιοδήποτε άλλο εγχείρημα, που θα εξυπηρετεί και τον επιχειρηματία. Ωστόσο, για τον Παϊρότζ Πιεμπονγκσάντ και τους συνεταίρους του δεν μάθαμε το παραμικρό. Ούτε καν τα ονόματα τους, με εξαίρεση τον Βίκτωρα Ρέστη, ο οποίος είναι γνωστός στο πανελλήνιο...

Η ΜΟΥΣΚΡΟΝ ΤΑ ΕΚΑΝΕ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ

Σαν να μην έφτανε η μυστικοπάθεια σε όλα τα επίπεδα, ήρθαν και τα νέα από το Βέλγιο για να χειροτερεύσουν την κατάσταση. Οι βελγικές αρχές ερευνούν τη Μουσκρόν που ανήκει στον Πιεμπονγκσάντ για εικονική μεταβίβαση μετοχών, διακίνηση αδήλωτων κεφαλαίων, παράνομο στοιχηματισμό και στήσιμο παιχνιδιών. Ο κύριος στόχος της έρευνας είναι ο Πίνι Ζάχαβι, καθώς και κοντινά του πρόσωπα, όπως ο Φάλι Ραμαντάνι και ο Παϊρότζ Πιεμπονγκσάντ...

Προσωρινή παύση για μία δεύτερη παρένθεση... Το (αυτοαναγορευμένο σε) ελληνικό περιβάλλον του Πιεμπονγκσάντ ισχυρίζεται ότι η έρευνα στοχεύει μόνο στον Ζάχαβι και όχι στον Πιεμπονγκσάντ. Λες και ο Πιεμπονγκσάντ δεν πήρε τις μετοχές του Ζάχαβι στη Μουσκρόν ή λες και δεν ήταν το ίδιο "περιβάλλον" που μέχρι πριν λίγες μέρες διαφήμιζε τη σχέση του Ζάχαβι και του Πιεμπονγκσάντ. Δηλαδή, οι δύο άνδρες είναι φίλοι, συνεργάζονται, είχαν συναλλαγή στη Μουσκρόν, αλλά ο Ζάχαβι τα έκανε όλα και ο Πιεμπονγκσάντ δεν πήρε μέρος πουθενά... Φυσικά, πρόκειται για απίστευτους ισχυρισμούς.

Ας επανέρθουμε στο θέμα μας. Είναι φανερό ότι ο Πιεμπονγκσάντ συμμετέχει σε ένα μανατζερικό δίκτυο που δρα στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο, ανακυκλώνει χρήματα μέσω μεταγραφών παικτών και προπονητών και έχει επιρροή σε αρκετές ομάδες σε διαφορετικές χώρες. Φυσικά, αυτή η πρακτική είναι διαδεδομένη στο σύγχρονο ποδόσφαιρο και τα σημάδια της είναι φανερά ακόμα και στα κορυφαία clubs.

ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΜΙΛΟΥΝ ΜΟΝΑ ΤΟΥΣ

Η ισοπέδωση είναι κακός σύμβουλος και είναι λάθος ο ισχυρισμός ότι ο Πιεμπονγκσάντ είναι ένας... άφραγκος που κοροϊδεύει. Ο Πιεμπονγκσάντ έχει μεγάλη οικονομική επιφάνεια, εξαιρετικές διασυνδέσεις, τεχνογνωσία και έχει να παρουσιάσει σημαντικές συμφωνίες, κυρίως στην Αγγλία. Βέβαια, αυτό δεν σημαίνει ότι είναι ο κατάλληλος για τον Παναθηναϊκό. Ειδικότερα με όσα κάνει ο Ταϊλανδός τα τελευταία χρόνια, που δείχνουν ότι επιζητεί περισσότερο το γρήγορο κέρδος και λιγότερο μία σταθερή και μακροχρόνια επένδυση.

Πλέον, είναι πιο αναγκαίο από ποτέ ο Αλαφούζος να τοποθετηθεί δημόσια για τις εξελίξεις. Ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ πρέπει να πει εάν ισχύει η συμφωνία του με τον Πιεμπονγκσάντ και ποιες εξηγήσεις του έχει δώσει ο Ταϊλανδός για όσα συμβαίνουν στη Μουσκρόν. Ακόμα και "δεν τρέχει τίποτα" να δηλώσει ο Πιεμπονγκσάντ, οι φίλοι του "τριφυλλιού" πρέπει να το ακούσουν. Η μυστικοπάθεια δεν βοήθησε την υπόθεση έως τώρα και επιβάλλεται να μην συνεχιστεί. Αντίθετα, είναι η ώρα για καθαρές και σταράτες κουβέντες.

Ο Παναθηναϊκός με τον Αλαφούζο στην ιδιοκτησία δεν έχει μέλλον. Ωστόσο, πάντα από το κακό υπάρχει το χειρότερο. Το ζητούμενο είναι η ΠΑΕ να αλλάξει χέρια, αλλά να έχει ευοίωνες προοπτικές, μία παράμετρο που - τουλάχιστον αυτή τη στιγμή - δεν την εκπληρώνει ο Ταϊλανδός. Αν συνυπολογίσουμε αυτά που έταξε το επενδυτικό σχήμα υπό τον Πιεμπονγκσάντ και αυτά που (δεν) έκανε, μπορούμε να καταλάβουμε πολλά. Αν προσθέσουμε και όσα συμβαίνουν στο Βέλγιο, τότε θα πειστούμε απόλυτα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ