ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Στο επίκεντρο έρευνας ο φάκελος αδειοδότησης της Μουσκρόν επί Πιεμπονγκσάντ

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΔΩΝΗ ΜΕ ΠΑΙΡΟΤΖ ΠΙΕΓΚΜΠΟΝΣΑΝΤ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI)
Πιεμπονγκσάντ EUROKINISSI SPORTS

Η Εισαγγελία των Βρυξελλών ερευνά την άδεια συμμετοχής της Μουσκρόν για το πρωτάθλημα, η οποία περιλαμβάνει την εγγυητική επιστολή του Παϊρότζ Πιεμπονγκσάντ.

Οι έρευνες που διεξάγουν οι βελγικές αρχές στη Μουσκρόν για τη σκιώδη ανάμειξη του Πίνι Ζάχαβι, την παραποίηση του φακέλου για την αδειοδότηση και για τη διοχέτευση παράνομων κεφαλαίων, έχουν αφήσει ισχυρό αντίκτυπο στο βελγικό ποδόσφαιρο.

Αρκετές ομάδες της δεύτερης κατηγορίας της χώρας αποφάσισαν να συντονίσουν τις αντιδράσεις τους και να κυνηγήσουν την υπόθεση. Την πληροφορία επιβεβαίωσε ο πρόεδρος της Βέστερλο, Χερμάν Βιγιάντς: " Εμείς παρακολουθούμε την έρευνα και θέλουμε να παρέμβουμε. Θα συναντηθώ με άλλους ομολόγους μου και θα συζητήσουμε για το ζήτημα. Φαίνεται ότι η Μουσκρόν πήρε παράνομα άδεια συμμετοχής στο πρωτάθλημα και θα ζητήσουμε την επανεξέτασή της".

Στο μεταξύ, ο πρόεδρος της βελγικής ομοσπονδίας ποδοσφαίρου, Ζεράρ Λινάρ, αναφέρθηκε στον έλεγχο των αρχών στην Επιτροπή Αδειοδότησης για παράνομη έγκριση του φακέλου της Μουσκρόν. Ο Βέλγος παράγοντας έδειξε να μην ανησυχεί: " Δεν είμαι μέλος της επιτροπής, αλλά είναι έντιμοι άνθρωποι, τους εμπιστεύομαι".

Είναι σαφές ότι η έρευνα των αρχών αγγίζει ευθέως τον Παϊρότζ Πιεμπονγκσάντ, αφού αυτός παρουσιάζεται ως ο ιδιοκτήτης της Μουσκρόν στο φάκελο της αδειοδότησης. Η Εισαγγελία των Βρυξελλών έχει εστιάσει στο περιεχόμενο του φακέλου για να διαπιστώσει παρανομίες και παρατυπίες, στις οποίες εμπλέκεται άμεσα ο Ταϊλανδός. Άλλωστε, ο Πιεμπονγκσάντ είχε παράσχει εγγυητική 2 εκατομμυρίων ευρώ για τη συμμετοχή της Μουσκρόν στο πρωτάθλημα, όπως έχει ομολογήσει ο πρόεδρος της Πατρίκ Ντεκλέρκ.

Η Εισαγγελία προσπαθεί να διαπιστώσει εάν πρόκειται για "μαύρο χρήμα" και διερευνά την προέλευση του ποσού. Εφόσον βρει συνδέσεις με τον Πίνι Ζάχαβι, θα είναι το πιο ακλόνητο στοιχείο στη δικογραφία που σχηματίζεται.Μέχρι στιγμής, ούτε ο Ζάχαβι, αλλά ούτε και ο Πιεμπονγκσάντ, για τον οποίο ο Γιάννης Αλαφούζος έχει ανακοινώσει συμφωνία μεταβίβασης του 50% των μετοχών του, έχουν κληθεί από τον Εισαγγελέα για να καταθέσουν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ