ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ολυμπιακός: Ποιος Χάλαντ 2.0; Όλη η Ευρώπη χάζεψε με τα λιοντάρια του θρύλου

Ολυμπιακός: Ποιος Χάλαντ 2.0; Όλη η Ευρώπη χάζεψε με τα λιοντάρια του θρύλου
Ο Χρήστος Μουζακίτης πανηγυρίζει την κατάκτηση του Youth League με την Κ19 του Ολυμπιακού EUROKINISSI SPORTS

Οι πιτσιρικάδες του Ολυμπιακού δεν κατάλαβαν τίποτα ούτε από Μίλαν, ούτε από Καμάρντα. Σήκωσαν το Champions League των μικρών πανάξια κι έκαναν όλη την Ελλάδα περήφανη και την Ευρώπη να κοιτάζει με ανοιχτό το στόμα. Γράφει ο Μάνος Ναβροζίδης.

Ένας Ολυμπιακός να τον πιεις στο ποτήρι, μια ομαδάρα που θύμισε Ελλάδα στο Euro 2004 (τραβηγμένος χαρακτηρισμός, αλλά πολλά τα κοινά που είδαμε).

Απόλυτη προσήλωση στο στόχο, κανένας φόβος για τον αντίπαλο από την αρχή έως το τέλος του Youth League. Το οποίο οι ερυθρόλευκοι κατέκτησαν!

Ναι, το Champions League των μικρών το σήκωσε ελληνική ομάδα, Ελληνόπουλα από τα σπλάχνα ενός μεγάλου κλαμπ. Απίστευτο; Εντελώς όμως αληθινό.

Ξέρετε τι καλό έκαναν τα παιδιά του Συλαϊδόπουλου στο ελληνικό ποδόσφαιρο; Δύσκολο να αναλογιστεί κανείς το μέγεθος της συγκεκριμένης επιτυχίας.

Αλλάζει το στάτους του Έλληνα παίκτη σε αυτές τις ηλικίες. Μπορεί η επιτυχία να είναι συλλογική, αλλά οι Πρωταθλητές Ευρώπης πλέον, έτσι να τους λέμε, έκαναν μεγάλο καλό σε όλους τους συναθλητές τους που αγωνίζονται σε μια χώρα στην οποία ο όρος "Έλληνας παίκτης" έχει υποβαθμιστεί και οι σκάουτ με τα δυσκολίας έρχονται στην πατρίδα μας για να δουν αναπτυξιακό ποδόσφαιρο. Ιδού…

Στα μάτια, στα ίσα…

Η κούπα έρχεται στην Ελλάδα γιατί ο Ολυμπιακός είχε πάει 100% διαβασμένος στα ματς που έδωσε στη συγκεκριμένη διοργάνωση.

Και το πιο βασικό είναι πως έπαιξε όλα τα παιχνίδια στα ίσα. Μηδέν φόβος από τους παίκτες των ερυθρολεύκων κόντρα σε ομάδες όπως η Ίντερ, η Μπάγερν και η Μίλαν.

Μιλάμε για κλαμπ που επενδύουν ατελείωτα χρήματα στο αναπτυξιακό. Και τα χρήματα, λοιπόν, κερδίζονται αρκεί να έχεις πάθος και πίστη.

Ο Συλαϊδόπουλος και ο Μαυρογεννίδης έχουν κάνει εξαιρετική δουλειά. Ένωσαν ένα κράμα ποδοσφαιριστών από διάφορες ηλικίες φτιάχνοντας ένα σύνολο ενωμένο, δηλαδή χτυπάει ο ένας πονάει ο δίπλα, αυτό είναι η επιτομή του Πρωταθλητή Ευρώπης Ολυμπιακού.

Στάθηκε απέναντι τους ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα της Ευρώπης, ο Καμάρντα που κοστίζει πάνω από 10.000.000 ευρώ, θεωρείται η νέα και μάλιστα εξελιγμένη έκδοση του Έρλινγκ Χάλαντ και πέρασε απαρατήρητος διότι υπήρχε πλάνο πώς να τον αναχαιτίσουν.

Η δουλειά πίσω από τις κάμερες

Θα πρέπει σε αυτό το σημείο να αναφέρουμε πως πρωταγωνιστές είναι οι παίκτες και το τεχνικό επιτελείο σαφώς.

Ωστόσο, μερίδιο στην επιτυχία έχουν και οι άνθρωποι που εργάζονται για τον Ολυμπιακό σε ολόκληρη την Ελλάδα για να εντοπίζουν τους νεαρούς παίκτες.

Στην Ελλάδα μπορεί η έννοια του σκάουτινγκ να έχει υποτιμηθεί αλλά στο Λιμάνι βασίζονται αρκετά σε αυτό και δικαιώνονται, όχι μόνο για τις εγχώριες επιτυχίες, αφού πλέον υπάρχει γιγάντιο αντίκρισμα και σε πανευρωπαϊκό επίπεδο.

Οι υποδομές για να πετύχουν χρειάζονται οργάνωση. Ο Ολυμπιακός την έχει και έφερε μια τεράστια επιτυχία στην Ελλάδα. Δεδομένα δεν θα παίξουν όλοι σε υψηλό επίπεδο, αλλά θα μείνουν για πάντα στην ιστορία…

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ