OPINIONS

Να αγαπιούνται μεταξύ τους και τα υπόλοιπα θα έρθουν

SUPERLEAGUE / ΑΕΚ - ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ:  ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΑΕΚ - ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Μπορεί η ΑΕΚ να μην νίκησε τον Παναιτωλικό -όπως έπρεπε- και να παρουσίασε τα γνωστά προβλήματα, ωστόσο μία κίνηση στο ματς έδειξε από πού πρέπει ν' αρχίσει η ανοικοδόμηση του ποδοσφαιρικού συνόλου.

Νίκησε η ΑΕΚ στο πρώτο της παιχνίδι για το 2020 και εδώ που τα λέμε, έτσι όπως έχει διαμορφωθεί η κατάσταση τη φετινή σεζόν, αυτό είναι το ζητούμενο: Να παίρνει τα ματς κόντρα σε οποιονδήποτε αντίπαλο με κάθε τρόπο. Τρίποντο στο τρίποντο και η ομάδα θα είναι ήρεμη για να βαδίζει προς τους στόχους οι οποίοι της έχουν απομείνει...

Εύλογα θα πει κανείς μέχρι πότε θα πρέπει να αγχώνεται ο κόσμος και το σύνολο για να φτάνει στις νίκες; Η απάντηση θα ξεκαθαριστεί από τις αποφάσεις που θα πάρουν οι αρμόδιοι για να ενισχύσουν το σύνολο στις καίριες θέσεις που απαιτείται ένεση ποιότητας. Το κύριο πρόβλημα της ΑΕΚ, πάντως, είναι ξεκάθαρα η άμυνά της.

Ασχέτως με το ποιος αγωνίζεται οι κιτρινόμαυροι έχουν θέματα. Δηλαδή θέλει κόπο να είσαι η ΑΕΚ και να καταφέρνει να σου βάλει γκολ και ο Παναιτωλικός με την χειρότερη επίθεση στο πρωτάθλημα. Είναι ζήτημα της νοοτροπίας που έχει "παντρευτεί" η ομάδα εφέτος. Το επιθετικό σκέλος που ήταν επίσης προβληματικό στο πρώτο μέρος, δυστυχώς ή ευτυχώς με παίκτες όπως ο Ολιβέιρα, ο Λιβάγια, ο Βέρντε και ο Μάνταλος λύσεις επιθετικά θα βρίσκει. Τι να το κάνεις όμως όταν πίσω υπάρχει... τρικυμία. Το πρόβλημα των αμυντικών αποσταθεροποιεί και τους επιθετικούς.

ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΑΝΕΙ ΜΙΑ ΓΡΟΘΙΑ

Καταλαβαίνουμε με αυτά που λέει και κάνει ο Μάσιμο Καρέρα ότι πρωταρχικός του στόχος είναι να ελαττώσει τις παθογένειες. Και παθογένεια λόγω του κακού χτισίματος του καλοκαιριού αποτελεί και το μη δέσιμο των ποδοσφαιριστών στις μεταξύ τους σχέσεις.

Υπήρξαν κρούσματα στο παρελθόν που έδειξαν ότι δεν νιώθουν ομάδα. Ας τα προσπεράσουμε όμως, γιατί αυτό που έκαναν ο Λιβάγια με τον Βέρντε ήταν πολύ σημαντικό και αποτελεί εφαλτήριο για new start. Ο Ιταλός έγινε πατέρας, ο Κροάτης ήθελε να κάνει χατ-τρικ και το συναίσθημα επικράτησε.

Ο "bad boy" συμπεριφέρθηκε εξαιρετικά και η παραχώρησή του πρέπει να μείνει στην ιστορία. Εάν γινόταν σε κάποιο πιο μεγάλο πρωτάθλημα, πιο διαδεδομένο στον κόσμο, για παράδειγμα στην Αγγλία, τώρα θα ήταν πρώτο θέμα. Ο Μάρκο θυσίασε το ενδεχόμενο να βάλει τρία γκολ σ' ένα ματς για να μπορέσει ο συμπαίκτης του ν' αφιερώσει πιθανό τέρμα στο νεογέννητο παιδί του.

Η ρίζα της επιτυχίας για μία ομάδα για να κάνει βήματα προόδου είναι να υπάρχει αρμονία μεταξύ των ποδοσφαιριστών. Τέτοιες κινήσεις αναμφισβήτητα τη φέρνουν. Τώρα, θα περιμένουμε να δούμε αν στην πράξη ο Καρέρα θα καταφέρει να τους κάνει οικογένεια και κυνηγούς των νικών μέχρι το τελευταίο σφύριγμα.

Ο ΒΕΡΝΤΕ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ

Ο Ντέλετιτς και ο Αλμπάνης δεν ήταν κακοί. Προσπάθησαν να δείξουν πράγματα. Ο Βέρντε, όμως, ήταν ο ποδοσφαιριστής που άλλαξε την εικόνα της ομάδας σ' ένα δύσκολο για εκείνο σημείο. Ο Ιταλός είναι ο καλύτερος εξτρέμ της Ένωσης και πρέπει να παίζει.

Σεβαστό πως ο Καρέρα δεν τον χρησιμοποίησε επειδή έχασε προπονήσεις, αλλά δεν τον είδαμε να παίζει και στα προηγούμενα ματς. Ο Ναπολιτάνος είναι από τους λίγους στο σύνολο που μπορούν διασπάσουν τις κλειστές άμυνες του ελληνικού πρωταθλήματος. Με τον Παναιτωλικό μπήκε μέσα και έκανε ό,τι ήθελε. Δεδομένη η ποιότητα και η συμβολή του Λιβάγια, όμως για τον Κροάτη ξέρουμε λίγο πολύ τι μπορεί να κάνει. Και στην κακή του μέρα, δηλαδή, θα αρκούν μερικές κινήσεις για να κάνει τη διαφορά, το ίδιο ισχύει και με τον Ολιβέιρα. Απλά, γι' αυτούς τους δύο επιβάλλεται να υπάρχουν και παίκτες που θα δημιουργούν συνθήκες για να γίνει το προαναφερθέν δίδυμο επικίνδυνο.

ΟΙ ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ ΕΧΟΥΝ ΑΡΓΗΣΕΙ

Πάμε και στο κομμάτι που θέλετε να διαβάσετε. Τις μεταγραφές. Έχουν καθυστερήσει! Τι παραπάνω να πούμε; Η ΑΕΚ έπρεπε ήδη να έχει κάνει τη μία, τουλάχιστον, από τις τρεις κινήσεις που φαίνεται ότι χρειάζεται. Αν στη διοίκηση περιμένουν να βρουν τους ποδοσφαιριστές που δεν θα είναι μίας χρήσης, αλλά θα συμβάλουν καταλυτικά στην αλλαγή νοοτροπίας γενικότερα για τα επόμενα χρόνια, τότε καλά κάνουν και τους περιμένουν. Εάν όχι, υπάρχει πρόβλημα.

Υ.Γ. Εξαιρετικά έπραξε ο Καρέρα που χρησιμοποίησε παιδιά τα οποία δεν έχουν χρόνο συμμετοχής. Έτσι όπως είναι η ΑΕΚ τους χρειάζεται όλους σε εγρήγορση. Επίσης, σημαντικό ήταν που ο Ιταλός στη συνέντευξή του έδωσε συγχαρητήρια στους ποδοσφαιριστές αυτούς και δικαιολόγησε κιόλας ότι από τη μια στιγμή στην άλλη δεν είναι εύκολο να πετάς... φωτιές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ