OPINIONS

Για τη νίκη με 40.000 συν 11 αντί-Σιμόες

SUPERLEAGUE / ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ - ΑΕΚ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ - ΑΕΚ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Στο πιο κρίσιμο ματς της σεζόν, μέχρι το επόμενο, η ατυχία χτύπησε την πόρτα της ΑΕΚ. Η Ένωση θα παίξει με τον ΠΑΟΚ χωρίς τον Σιμόες, αλλά με 40.000 φιλάθλους στο πλευρό της και 11 "καμικάζι" που πιστεύουν ότι θα χτυπήσουν τον τίτλο.

Οι ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ, παρότι η χρονιά στην αρχή της έμοιαζε σμπαράλια, δεν το κρύβουν, το λένε ανοιχτά στις δηλώσεις τους ότι θέλουν και θα κυνηγήσουν το εφετινό πρωτάθλημα. Ο κορυφαίος παίκτης ομάδας, μάλιστα, με κατηγορηματικό τρόπο είπε δύο ημέρες πριν από το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ ότι αδιαφορεί για τις προβλέψεις.

" Οι προβλέψεις όλων με αφήνουν παγερά αδιάφορο! Αυτό που εγώ γνωρίζω και μπορώ να σου πω είναι ότι θα δώσουμε τα πάντα για την κατάκτηση του πρωταθλήματος και ειλικρινά πιστεύω ότι έχουμε όλες τις δυνατότητες για να το κατακτήσουμε". Τάδε έφη Μάρκο Λιβάγια στις 27/9.

Από τα λόγια, όμως, μέχρι την πράξη η απόσταση είναι μεγάλη. Η ΑΕΚ υποδέχεται την Κυριακή (29/9) τον πρωταθλητή ΠΑΟΚ και καλώς ή κακώς για να αποδείξει ότι μπορεί να παραμείνει σε τροχιά τίτλου πρέπει να νικήσει μία ομάδα που τα τελευταία χρόνια της έχει κάνει ζημιές, ειδικότερα στους τελικούς του Κυπέλλου. Μία ενδεχόμενη νίκη κόντρα στους ασπρόμαυρους αλλάζει όλο το μομέντουμ. Γιατί;

Από τότε που ανέλαβε ο Κωστένογλου είναι ξεκάθαρο ότι η ΑΕΚ τα παίζει όλα για όλα στα παιχνίδια της με την ψυχολογία στην κορυφή. Έτσι θα μπει και την Κυριακή το βράδυ. Αν της βγει τότε θα κάνει καιρό να γκελάρει. Και την 8η αγωνιστική θα πάει στο Καραϊσκάκη για ένα ακόμα ματς αποδείξεων. Νικώντας τον ΠΑΟΚ, λοιπόν, ο "Κωστέ" και οι παίκτες του θα βάλουν φαρδιά πλατιά την υπογραφή τους σε αυτό που πιστεύουν. Ότι διεκδικούν το πρωτάθλημα στα ίσα και η περίοδος Καρντόσο δεν ήταν μία κακή παρένθεση, αλλά δώρο Θεού που τους αφύπνισε τη σωστή στιγμή.

ΧΩΡΙΣ ΣΙΜΟΕΣ, ΑΛΛΑ ΜΕ ΤΟΝ ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΧΗΓΟ

Και επειδή ΑΕΚ χωρίς Ζάναξ, δεν είναι ΑΕΚ ήρθε ο τραυματισμός του Αντρέ Σιμόες. Ο υπαρχηγός της Ένωσης, αυτή τη στιγμή, είναι ο καλύτερος παίκτης της ομάδας, μαζί με τον Λιβάγια. Η απουσία του είναι μεγάλη. Ο Πορτογάλος καταπίνει άπειρα χιλιόμετρα, μαζεύει τη μεσαία γραμμή και παρασέρνει τον όποιο παρτενέρ του ν' ανεβάζει κι εκείνος την απόδοσή του.

Αυτή τη φορά, όλα δείχνουν ότι ο Κρστίτσιτς θα είναι ο έμπειρος στο κέντρο και ο Γαλανόπουλος στο πλάι του. Ειδικότερα για τον "Γαλανό", αυτό το ματς είναι ευκαιρία. Μεγάλη στιγμή για ν' αποδείξει και εκείνος ότι δεν είναι πλέον ο... πιτσιρικάς, αλλά ο επόμενος ηγέτης, ο ιδανικός αντί-Σιμόες πού ξέρει πολύ καλά τι σημαίνει για την ΑΕΚ να νικήσει τον ΠΑΟΚ μπροστά σε 40.000 φιλάθλους που στο επόμενο εντός θα είναι 50.000 γιατί θα πιστέψουν 100% την ομάδα.

ΠΑΙΖΕΙ ΜΠΑΛΑ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΕΧΕΙ

Οι 18 μήνες χωρίς νίκη σε ντέρμπι, γενικά, και οι τρεις χαμένοι τελικοί από τον ΠΑΟΚ δεν είναι μικρό πράγμα. Μόλις πριν από μερικές εβδομάδες οι οπαδοί της ΑΕΚ έφυγαν από το πέταλο και πήγαν να "δικάσουν" τους ποδοσφαιριστές. Εκείνο το βράδυ μετά από το παιχνίδι με την Ξάνθη ή που θα διέλυε τη φετινή σεζόν ή που θα την άλλαζε. Ο Δημήτρης Μελισσανίδης έδιωξε αυτούς που θεώρησε υπεύθυνους για το κατάντημα, έφερε τον Κωστένογλου, το μυαλό των παικτών γύρισε και από τότε η ομάδα μετράει μόνο νίκες.

Φτάσαμε στο σημείο που εκεί που όλα έμοιαζαν χαμένα, ο κόσμος να κινητοποιηθεί σε τρομερό βαθμό. Ταξίδια στα εκτός και 40.000 να περιμένουν να περάσουν οι μέρες για το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ. Και οι φίλαθλοι θα παίξουν μπάλα αύριο. Είναι μία στιγμή που η ΑΕΚ μοιάζει πιο ενωμένη και από τις μαύρες χρονιές του υποβιβασμού και της συσπείρωσης για τη μεγάλη επιστροφή.

Όσοι θα είναι αύριο στο γήπεδο πρέπει να αποδείξουν έμπρακτα την αγάπη τους για την ΑΕΚ. Με φωνή και όχι περιστατικά που συνέβησαν στο παρελθόν και έκαναν κακό στην ομάδα. Μπορεί οι νομοθεσίες ν' αλλάξαν όμως αυτό δεν σημαίνει τίποτα απολύτως. Οι ποδοσφαιριστές για να πετύχουν αυτό που έχουν στο μυαλό τους θέλουν κόσμο, όχι μόνο με τον ΠΑΟΚ και τον Ολυμπιακό. Θέλουν στήριξη εντός, εκτός, στο... διάστημα. Όπου κι αν παίζουν τέλος πάντων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ