ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ο εξαιρετικός Έσε ήταν Φορτούνης και Ροντινέι μαζί

Ο Σαντιάγκο Έσε
Ο Σαντιάγκο Έσε INTIME SPORTS

Ο Λάμπρος Μπαλάφας γράφει για τον εξαιρετικό Σαντιάγκο Έσε, ο οποίος κόντρα στον ΟΦΗ έδειξε ότι μπορεί να αποτελέσει ανάλογο βαρόμετρο των Φορτούνη και Ροντινέι.

Για να παρακολουθήσεις ένα παιχνίδι δημοσιογραφικά, οφείλεις πριν να έχεις μελετήσει τα δεδομένα. Αυτά τα... data που λέμε, σε βάζουν καλύτερα μέσα στο ματς, σε προϊδεάζουν για καταστάσεις και συστήματα, φτιάχνεις κι εσύ το δικό σου πλάνο, γίνεσαι κι εσύ προπονητής.

Η δική μου προετοιμασία για το ΟΦΗ – Ολυμπιακός, κατέληγε στο συμπέρασμα για μια ιδιαιτέρως δύσκολη αποστολή των ερυθρόλευκων. Από τη μία ο εξαιρετικός ΟΦΗ στην έδρα του με τις νίκες κόντρα σε Άρη, ΠΑΟΚ, ΑΕΚ, από την άλλη οι κομβικές απουσίες των Φορτούνη και Ροντινέι για τον Ολυμπιακό, παίκτες που έχουν “κουβαλήσει” την ομάδα τους στη σεζόν . Τελικά η θεωρία είχε μεγάλη απόσταση από τα όσα εκτυλίχθηκαν στο Θεόδωρος Βαρδινογιάννης, οι φιλοξενούμενοι το έκαναν εύκολο, πολύ εύκολο.

Εξουδετερώθηκε το πλάνο του Νταμπράουσκας

Για τους Κρητικούς ο Νταμπράουσκας σωστά πήγε με την λογική που τον οδήγησε στις επιτυχίες που προανέφερα, αλλά τίποτα δεν δούλεψε σωστά, ούτε η τακτική απέδωσε, ούτε τα πρόσωπα μπόρεσαν να βγάλουν στο χορτάρι κάτι άξιο λόγου. Άγχος, κακές επιλογές, έλλειψη ιδεών, ένας ΟΦΗ ακίνδυνος, ένα σύνολο που ερχόταν δεύτερο σε όσα κι αν προσπαθούσε.

Συμβαίνουν αυτά, αλλά ο Λιθουανός τεχνικός φάνηκε απογοητευμένος στο φινάλε, το περίμενε πολύ διαφορετικό, είχε βάλει παίκτες να εκτίσουν κάρτες μια εβδομάδα νωρίτερα, προκειμένου να είναι “καθαροί” με τον Ολυμπιακό, είχε στοχεύσει σε ένα ακόμη... σκαλπ μεγάλου του ελληνικού ποδοσφαίρου, αλλά έπεσε πάνω σε έναν αντίπαλο διαβασμένο και πανέτοιμο.

Το βαρόμετρο Έσε

Ο Μαρτίνεθ είχε το σωστό πλάνο, δικαιώθηκε στο ακέραιο, η ομάδα του κυριάρχησε, κέρδισε με τον τρόπο της, με το ποδόσφαιρό της. Τρεξίματα, αλληλοκαλύψεις, συνεργασίες, αποτελεσματικότητα και μάλιστα από νωρίς. Από τη στιγμή που στην πρώτη σοβαρή ευκαιρία πέτυχε το 0-1, άπαντες πίστεψαν περισσότερο, το βάρος έπεσε όλο πάνω στους γηπεδούχους.

Ο Ποντένσε έχει χάρισμα, είναι κλάση, τελειώνει ιδανικά τη φάση του 0-1, κάνει τους υπόλοιπους να καταλάβουν ότι δεν πρόκειται να μείνει τίποτα στην τύχη. Έσε και Καμαρά θεωρητικά είχαν αριθμητικό μειονέκτημα στον άξονα, ο αντίπαλος έπαιζε με 3 εκεί, αλλά έτρεξαν τόσο πολύ, που ένιωθες τον ΟΦΗ να παίζει με λιγότερους.

Ο Αργεντινός είναι τέρας φυσικής κατάστασης, αλλά παράλληλα έχει υψηλό δείκτη νοημοσύνης, διαβάζει ταχύτατα τις φάσεις, επεμβαίνει άμεσα, αυτό του δίνει πλεονέκτημα. Θα το θέσω όπως το αντιλαμβάνομαι: Ο Ολυμπιακός χωρίς Φορτούνη και Ροντινέι μπορεί να πρωταγωνιστήσει, έχει τις λύσεις, χωρίς Έσε δεν θα είναι το ίδιο. Στα μάτια μου είναι μεγάλο βαρόμετρο ο Αργεντινός, έχουμε και πρόσφατο το δείγμα της απουσίας του, στο ματς με τον Παναθηναϊκό, γι' αυτό το ένα ημίχρονο και κάτι που παίχθηκε.

Ο Μασούρας και η αντίδραση στην τιμωρία

Ένας ακόμη πρωταγωνιστής, όχι μόνο χθες, αλλά από την πρώτη στιγμή που φόρεσε την ερυθρόλευκη φανέλα, είναι ο Γιώργος Μασούρας. Δεν είναι ο φαντεζί, δεν είναι ο καλύτερος τεχνίτης, αλλά είναι ο παίκτης που παίζει βασικός και δίνει τρομερές λύσεις, με όλους τους προπονητές.

Τόσο στον Ολυμπιακό όσο και στην Εθνική ομάδα, οι πρώην και οι νυν, από αυτόν αρχίζουν την ενδεκάδα. Τυχαίο; O Mασούρας ήταν παντού στο Ηράκλειο, μέσα σε κάθε μάχη, επιδραστικός στις επικίνδυνες φάσεις, άμεσος στις επιστροφές του, τακτικά κάνει εξαιρετικό ματς, αν ήταν λίγο πιο ψύχραιμος σε κάποιες τελικές επιλογές, θα μπορούσε να είχε σκοράρει.

Οι ερυθρόλευκοι πέρασαν από την Κρήτη εμφατικά, έβγαλαν αντίδραση μόλις λίγα 24ωρα μετά την ανακοίνωση της ποινής για το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό. Έχει την αξία του αυτό για το σύνολο, αλλά και για τους παίκτες σαν μονάδες, θα μπορούσαν να δείξουν επηρεασμένοι. Για λόγους που οι ίδιοι δεν έχουν καμία ευθύνη, ο βαθμολογικός πίνακας τους φέρνει κάτω από αυτά που με κόπο και ιδρώτα έχουν κερδίσει.

Δείτε την Game Night:

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ