OPINIONS

Τη βρίσκω με το ρίσκο

Τη βρίσκω με το ρίσκο
INTIME SPORTS

Δεν υπάρχει πιο ενδιαφέρουσα αλλά ταυτόχρονα και πιο τζογαδόρικη μεταγραφική κίνηση στην Ευρώπη αυτό τον Ιανουάριο, απ’ αυτήν του Κώστα Μήτρογλου στη Φούλαμ. Ο Κώστας Βαϊμάκης αναλύει τη μεταγραφή του Μητρογκολ

Τώρα που έκλεισε το ντιλ και ο Μήτρογλου είναι πλέον κάτοικος Αγγλίας κι αφού χωνέψουμε το τεράστιο - για τα ελληνικά δεδομένα αλλά και για Έλληνα παίκτη - ποσό της μεταγραφής αλλά και το ετήσιο συμβόλαιο του παίκτη, καλό είναι να δούμε τι γίνεται από δω και πέρα.

Με μια ψύχραιμη αντιμετώπιση των πραγμάτων, όλο αυτό που έγινε, το πολύ μεγάλο για τα ελληνικά δεδομένα, το πολύ σημαντικό για τον παίκτη και πολύ κερδοφόρο για τον Ολυμπιακό, είναι μια μεγάλη ζαριά που έριξαν ταυτόχρονα τρεις παίκτες: η Φούλαμ, ο Μήτρογλου και ο Ολυμπιακός.

Παίκτης πρώτος, Φούλαμ: η αγλική ομάδα, που βρίσκεται στα χαμηλά της Πρέμιερ, που πήρε ένα σωρό παίκτες το καλοκαίρι και άλλαξε προπονητή πριν λίγο καιρό, επένδυσε ουσιαστικά όλο το χειμερινό μεταγραφικό της μπάτζετ στον Μήτρογλου, βασιζόμενη στα όσα τον είδε να κάνει από το ξεκίνημα της χρονιάς μέχρι τον Δεκέμβρη που τραυματίστηκε. Θα τα καταφέρει να σωθεί;

Μήτρογλου Up & Down

Ένας Θεός ξέρει, αυτό που ξέρω εγώ είναι ότι ο Μήτρογλου στον Ολυμπιακό είχε άλλα χαφ να τον «ταΐζουν» απ’ αυτά που έχει η Φούλαμ, είχε έναν εξαιρετικό παίκτη και κυρίως συμπαίκτη ονόματι Σαβιόλα και είχε την πολυτέλεια στον Ολυμπιακό να παίζει η ομάδα του ποδόσφαιρο κατοχής και να παίρνει πολλές φορές τη μπάλα στα πόδια του κυρίως στο ελληνικό πρωτάθλημα, όπου σκόραρε και τα περισσότερα γκολ του. Φυσικά μέτρησε το γεγονός ότι σκόραρε με συνέπεια στο Champions League αλλά και με την Εθνική στα μπαράζ με τη Ρουμανία, σε ματς δηλαδή που ο Ολυμπιακός ή η Εθνική δεν έπαιζαν με αντιπάλους του χεριού τους, αλλά το ερώτημα παραμένει: θα τροφοδοτηθεί σωστά ο Μήτρογλου, για να μπορέσει να βάλει τόσα γκολ, ώστε να μείνει η Φούλαμ στην κατηγορία;

Παίκτης δεύτερος, ο Κώστας Μήτρογλου : στα μάτια των περισσότερων από εμάς, ταίριαζε καλύτερα στη Μπουντεσλίγκα, λόγω στυλ αλλά και «προϋπηρεσίας» στη Γερμανία όπου ζούσε πριν τον πάρει ο Ολυμπιακός, λόγω γερμανικών που είναι ουσιαστικά η πρώτη του γλώσσα κλπ. Η καλή η πρόταση όμως ήρθε από Αγγλία και όχι από Γερμανία. Και ήρθε από ομάδα που μάχεται για να σωθεί κι όχι από ομάδα που μάχεται για να μπει στην τετράδα. Με άλλα λόγια ούτε η Ντόρτμουντ έκανε κίνηση τον χειμώνα, ούτε η Λίβερπουλ ή κάποια άλλα απ’ αυτές που είχαν ακουστεί, ούτε η Ίντερ που επίσης «έπαιζε» από Ιταλία.

Ο Μήτρογλου, 5η πιο ακριβή μεταγραφή στον κόσμο!

Ο παίκτης θα μπορούσε να περιμένει μέχρι το καλοκαίρι και το Μουντιάλ να έρθουν ενδεχομένως κι άλλες προτάσεις, αλλά επέλεξε να κεφαλοποιήσει την φοβερή χρονιά που έκανε ως τώρα πηγαίνοντας στη Φούλαμ. Και ερωτώ: τι θα γίνει αν τελικά η Φούλαμ υποβιβαστεί; Αν παίξει ο ίδιος καλά αλλά η ομάδα όχι; Αν αργήσει να προσαρμοστεί ή δεν προσαρμοστεί καθόλου στο αγγλικό στυλ παιχνιδιού; Αν - χτύπα ξύλο - τραυματιστεί; Και απαντώ: του χρόνου θα παίζει στην Champiomship ή θα προσπαθήσει να πάει δανεικός κάπου αλλού για να μην παίζει στην δεύτερη τη τάξει κατηγορία. Αν φυσικά βοηθήσει την ομάδα του να σωθεί, θα λατρευτεί στο Λονδίνο σαν θεός και θα τον παρακολουθούν στενά ακόμα περισσότερες μεγάλες ομάδες από το Νησί.

Τα γκολ που "εκτόξευσαν" τον Μήτρογλου

Παίκτης τρίτος, ο Ολυμπιακός: μην βιαστείτε να πείτε ότι ο Ολυμπιακός έκανε την πιο safe επιλογή, ότι σε αντίθεση με Φούλαμ και Μήτρογλου δεν πήρε κανένα ρίσκο κι απλά τσέπωσε 15 εκατομμύρια. Ας κάνουμε μια υπόθεση εργασίας κι ας πούμε ότι αποκλείεται μαρς από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, ότι αποκλείεται από το κύπελλο (δεν είναι και απίθανο μετά το 0-0 του πρώτου ματς) κι ότι ο Βαλντέζ που ήρθε ως αντι-Μήτρογλου, δεν καταφέρνει να ξεφύγει από τους μέσους όρους της καριέρας του. που είναι ένα γκολ ανά τρία ή τέσσερα ματς, άρα δεν παραμένει και μετά το καλοκαίρι. Πέρα από τη γκρίνια των φίλων του Ολυμπιακού, που θα φωνάζουν στο γήπεδο ή θα λένε ότι ο Πρόεδρος ξεπούλησε και έβαλε τάδε λεφτά στην τσέπη του φέτος, θα πρέπει η ομάδα να ψάψει με προσοχή και αρκετά χρήματα τον επόμενο αξιόπιστο επιθετικό, πράγμα που δεν το λες και το ευκολότερο του κόσμου.

Τρεις παίκτες, μια καλή ζαριά. Μένει να δούμε αν θα έρθουν εξάρες και θα κερδίσουν όλοι τους, ή ασόδυο και θα τραβάνε όλοι τα μαλλιά τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ