OPINIONS

Κωδικό όνομα πλέι-οφ, για τον ΠΑΟ

Κωδικό όνομα πλέι-οφ, για τον ΠΑΟ
INTIME SPORTS

Προφανώς τα σενάρια με τον Γιαννακόπουλο πρόεδρο και τους Κινέζους επενδυτές στον Παναθηναϊκό εξάπτουν την "πράσινη" φαντασία. Ωστόσο, ο Κώστας Βαϊμάκης θυμίζει ότι σε αγωνιστικό επίπεδο, ο ΠΑΟ πρέπει να έχει πάντοτε στο μυαλό του τα πλέι-οφ και το πως θα επικρατήσει στη μάχη για το Τσάμπιονς Λιγκ

Mε ή χωρίς Γιαννακόπουλο και Κινέζους, οι παίκτες του Παναθηναϊκού έχουν μια και μοναδική «υποχρέωση» σε κάθε αγώνα.

Aν τελικά μπει στην ΠΑΕ ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος, μαζί με τους υποψήφιους επενδυτές που έχει από κοντά, πολλά πράγματα θα αλλάξουν προς το καλύτερο για την ΠΑΕ, όπως συμβαίνει σε κάθε προβληματική και χρεωμένη εταιρεία στην οποία μπαίνει ζεστό χρήμα.

Θα κλείσουν μαύρες τρύπες και θα γίνουν πολύ άσπρες και καθόλου τρύπες, θα πληρωθούν χρέη σε πρώην και νυν παίκτες, θα πάψει να ζει η ομάδα με την αγωνία της επόμενης μέρας και με τον τρόμο της αδειοδότησης και φυσικά θα ενισχυθεί με παίκτες ποιοτικούς.

Ο στόχος φαντάζομαι ότι για φέτος θα είναι να καταφέρει η ομάδα να βγει πρώτη στα play-offs της Σούπερ Λίγκας, ώστε να διεκδικήσει την πρόκριση στους ομίλους μέσω της διαδικασίας στα άλλα play-offs, αυτά του Τσάμπιονς Λιγκ.

Ο βασικός στόχος και κωδικός

Αν τελικά δεν μπει στην ΠΑΕ ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος, τα πράγματα θα μείνουν ως έχουν στο οικονομικό σκέλος προς το παρόν, αλλά με την προοπτική να βελτιωθούν το καλοκαίρι: ένα πλασάρισμα στην πεντάδα στην κανονική περίοδο θα εξασφαλίσει στον Παναθηναϊκό την ευρωπαϊκή συμμετοχή, με την προϋπόθεση βέβαια ότι αυτή τη φορά θα πάρει την αδειοδότηση.

Fosum International: Από την Κίνα στον Παναθηναϊκό

Κι από εκεί και πέρα, κανείς δεν μπορεί να απαγορεύσει στον Παναθηναϊκό να ονειρεύεται την πρώτη θέση στα ελληνικά play-offs και την ζαριά των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ, μια που πέρα από τον Ολυμπιακό που τρέχει με μια άλλη ταχύτητα, καμία άλλη ομάδα δεν δείχνει αχτύπητη - ούτε καν ο ΠΑΟΚ κι ας λέει άλλα η βαθμολογική του θέση.

Όπως καταλαβαίνουμε όλοι, η κωδική φράση είναι «play-offs»: αν οι - υπάρχοντες - παίκτες του Παναθηναϊκού έχουν συνειδητοποιήσει πόσο σημαντική είναι η πεντάδα (διότι είμαι σίγουρος πως ο Αναστασίου το έχει καταλάβει καλά), θα έχουν την ευκαιρία να δώσουν μια βαθιά ανάσα στα ταμεία και το πρεστίζ της ομάδας και κατ’ επέκτασιν στις τσέπες και το πρεστίζ το δικό τους: η ευρωπαϊκή συμμετοχή του Παναθηναϊκού την επόμενη χρονιά, θα φέρει χρήματα - αρκετά ή πολλά, ανάλογα με τη διοργάνωση.

Θα φέρει παράλληλα και «δειγματισμό» των νέων και ταλαντούχων παικτών στους απανταχού σκάουτς. Επιπλέον, θα είναι μια πρώτης τάξης απόδειξη για τους μεγαλύτερους που ήρθαν φέτος στην ομάδα ότι δεν λάθεψαν, δεν ήταν ο Παναθηναϊκός «επιλογή απελπισίας» αλλά συνειδητή και μυαλωμένη επιλογή, για να πάρουν χρόνο συμμετοχής, φανέλα βασικού και να κάνουν την περίφημη επανεκκίνηση.

Αυτό που πρέπει να σκέφτονται

Όλα αυτά είναι μακρινά σενάρια. Λιγότερο μακρινό αλλά σενάριο ακόμα, είναι το ιδιοκτησιακό κομμάτι, το οποίο θα ξεκαθαρίσει σε μερικές εβδομάδες.

Αν οι παίκτες αντί να έχουν στο μυαλό τους το κάθε ματς που έχουν να δώσουν, σκέφτονται Κινέζους λεφτάδες, Δημήτρη Πρόεδρο και μεγαλεία ανάλογα του μπάσκετ, τότε κινδυνεύουν να χάσουν τον προσανατολισμό και τη συγκέντρωση που δείχνουν, να μην έχει συνέχεια η βελτίωση που έχουν δείξει, να αρχίσουν να πετάνε βαθμούς δεξιά κι αριστερά και να τρέχουν πανικόβλητοι τις τελευταίες αγωνιστικές μπας και προλάβουν το τρένο των play-offs.

Χωρίς Φιγκερόα στη Ριζούπολη

Αν επίσης κάποιοι αρχίσουν να φοβούνται ότι η νέα κατάσταση θα φέρει νέους παίκτες που θα τους πάρουν τη θέση, επίσης το έχασαν το νόημα: δεν θα αλλάξει χειμωνιάτικα συθέμελα η ομάδα, αλλά θα γίνουν (αν γίνουν) λίγες και καλές προσθήκες με σκοπό να τη βελτιώσουν, μερεμέτια και όχι γκρέμισμα και ξαναχτίσιμο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ