OPINIONS

Κερνάει ξύδι ο Ρονάλντο

Κερνάει ξύδι ο Ρονάλντο

Ο Κώστας Βαϊμάκης αναλαμβάνει τον ρόλο του συνηγόρου υπεράσπισης του Κριστιάνο Ρονάλντο απαντώντας στον εισαγγελέα Δημήτρη Κωνσταντινίδη, ρωτώντας πού είναι γραμμένο ότι ένας άντρας που βγάζει τα φρύδια του, απαγορεύεται να έχει μεγάλα "φρύδια";

Διάβαζα το άρθρο του φίλου μου του Δημήτρη Κωνσταντινίδη μετά τον τελικό του Τσου-Λου διάβασα και αρκετά από τα σχόλια κάτω από το άρθρο, άλλα γεμάτα χιούμορ, άλλα ειρωνικά, άλλα πολωτικά ή γεμάτα χολή, άλλα μπλέκουν τον Μέσι και τον Ζλάταν και άλλα - με έναν μοναδικό και ελληνικό τρόπο - τον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό.

Με λίγα λόγια για να κάνω μια περίληψη του άρθρου αυτού, ο Κριστιάνο είναι ένας κάγκουρας, εξαφανισμένος για 118', που έπρεπε να αφήσει να χτυπήσει το πέναλτι ο Σέρχιο Ράμος, που πανηγύρισε σαν κονιόρδος, που εξαφανίζεται στα μεγάλα ματς και παραλίγο θα βλέπαμε πάλι τη φάτσα του κλαψιάρη αν δεν έσωζε την παρτίδα η Ρεάλ στο 93'. Σωστά; Όχι. Λάθος.

Δεν έχω καμία διάθεση να γίνω ο δικηγόρος του Κριστιάνο αλλά κάποια πράγματα με γαργαλάνε να γράψω κι εγώ δυο σκέψεις. Ναι, ο Κριστιάνο είναι λίγο γραφικούλης, metrosexual όσο δεν πάει άλλο, επιδειξίας, αλαζόνας, νάρκισσος και όλα αυτά που λατρέυουμε να μισούμε.

Είναι όμως και παιχταράς - ο καλύτερος του κόσμου αυτή την εποχή, είναι ηγέτης σε Ρεάλ και Εθνική Πορτογαλίας, γυμνάζεται σαν σκύλος όλη μέρα για να είναι αυτός που είναι, κάνει παλαβά πράγματα με τη μπάλα ή και χωρίς τη μπάλα όταν σπριντάρει κι έχει και συγκλονιστική γκόμενα (άσχετο, αλλά ήθελα να το πω!).

Ο μάγκας ο Έλληνας βλέπει έναν Κριστιάνο να κλαίει στον τελικό του 2004 και επί 10 χρόνια χλευάζει και κοροϊδεύει ανελέητα. Σ' αυτά τα 10 χρόνια, την ώρα που οι Έλληνες θριαμβευτές του Euro εξαργυρώνουν την επιτυχία με αρπαχτές σε ομάδες του εξωτερικού, μοντέλες, μπουζούκια και φραπέδες στη λιακάδα, ο κλαψιάρης Πορτογάλος δουλεύει χωρίς ανάσα, πάει στη Μάντσεστερ όπου παίρνει Τσάμπιονς Λιγκ, πάει στη Ρεάλ όπου παίρνει Τσάμπιονς Λιγκ, παίρνει πρωταθλήματα και κύπελλα, πετυχαίνει παραπάνω από ένα γκολ ανά παιχνίδι με τη Ρεάλ, παίρνει την Εθνική του από το χέρι και με προσωπικό σόου την πάει Βραζιλία, βελτιώνει ακόμα και τις ελάχιστες αδυναμίες του και έχει γκόμενα και την Ιρίνα μέσα σε όλα αυτά (σόρι, δεν κρατήθηκα πάλι...).

Ο λούζερ που νικάει

Είναι λούζερ λένε και κρύβεται στα μεγάλα ματς. Βέβαια στο Τσάμπιονς Λιγκ που πήρε με τη Μάντσεστερ στα πέναλτι αυτός έχει βάλει το γκολ στην κανονική διάρκεια, στα μπαράζ με τη Σουηδία ξεβρακώνει όλη την αντίπαλη άμυνα, κόντρα στη Μπαρτσελόνα μέχρι πρότινος σκόραρε ανελλιπώς, έβαλε 17 γκολ σε 11 παιχνίδια Τσάμπιονς Λιγκ (ρεκόρ που θα κάνει χρόνια να σπάσει ενδεχομένως), έφτασε τη Ρεάλ μόνος του μέχρι τα φετινά ημιτελικά όπου εκεί ανέλαβε δράση ο Σέρχιο Ράμος και έχει δίπλα του και την Ιρίνα Σάικ - ποιος λούζερ θα είχε δίπλα του αυτή τη γυναίκα;

Τώρα, αν στον τελικό ήταν άφαντος, έχει δικαίωμα κι αυτός να μην είναι καλός μια που ερχόταν από τραυματισμό που θα μπορούσε να του στερήσει ακόμα και τη συμμετοχή του εκεί. Να τον κατηγορήσουμε που δεν άφησε τον Ράμος να χτυπήσει το πέναλτι; Μα ποιος έχει την ευκαιρία να κάνει 17 τα γκολ του, να γράψει ιστορία και γυρνά την πλάτη στην ιστορία;

  • Ας τον κρίνουμε για το ζελέ του όσο θέλουμε, ας αφήσουμε στην άκρη την μελό πλευρά της ζωής του και τα δύσκολα παιδικά χρόνια για να μην το κάνουμε ταινία με τον Βασιλάκη Καϊλα, ας στηλιτεύουμε τα δάκρυά του μετά από κάθε αποτυχία ξεχνώντας τις επιτυχίες.
  • Ας τον μισούμε, ας τον γλεντάμε, ας τον ειρωνευόμαστε, ας μας κακοφαίνονται όλα πάνω του, ακόμα και οι πανηγυρισμοί του, που μάθαμε ότι έγιναν κατόπιν σχεδίου για τις ανάγκες ταινίας. Ας μας στέλνει ένα χαρτί που να λέει ποιους πανηγυρισμούς εγκρίνουμε και ποιους όχι, τι να φοράει, αν πρέπει να βγάζει τα φρύδια του ή όχι, αν είναι καλό να αποτριχώνεται ή τον θέλουμε βαρβατίλα, αν του επιτρέπουμε να φοράει το 7 και να είναι ο CR7 ή θέλουμε να φοράει το πιο ερωτικό 69 στην πλάτη.
  • Ας του βρούμε και καμιά άλλη κοπέλα, λιγότερο σουρλουλού από την Ιρίνα, για σπίτι, που να μαγειρεύει και κανα μουσακά, διότι αυτή όλο ξεβράκωτη κυκλοφορεί και κάνει φωτογραφίσεις. Ας τον λέμε "φούσκα", "κατασκεύασμα των ΜΜΕ", "γελοίο", "καραγκιόζη", "αρχικάγκουρα". Σίγουρα θα τα λεχει ακούσει πολλές φορές όλα αυτά (εξαιρείται το "κάγκουρας") και θα έχει γελάσει με την ψυχή του.

Και αφού κοπάσουν τα γέλια, θα πάει στο γυμναστήριο, μετά θα κάνει την ειδική προπόνηση που μπορεί να τον κάνει ένα δέκατο πιο γρήγορο, θα βάλει ένα κάρο γκολ, θα πάρει ένα κάρο λεφτά από τη Ρεάλ και τους χορηγούς, θα πάρει το κορίτσι και θα χαθεί στο ηλιοβασίλεμα. Διότι φίλε αναγνώστη, πουθενά δεν γράφει ότι ένας άντρας που βγάζει τα φρύδια του, απαγορεύεται να έχει κάτι "φρύδια" νααααα με το συμπάθειο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ