OPINIONS

Το μεγάλο καλό που έκανε ο Χιμένεθ στην ΑΕΚ

Το μεγάλο καλό που έκανε ο Χιμένεθ στην ΑΕΚ
EUROKINISSI SPORTS

Ο Κώστας Τσίλης γράφει τη συμμετοχή του Χιμένεθ στην αλλαγή εικόνας της ΑΕΚ, το πιο σημαντικό που έχει πετύχει μέχρι στιγμής, αλλά κι αυτό που πρέπει να προσέξει ενόψει της συνέχειας.

Με μια πρόχειρη ματιά, για να καταφέρει η ΑΕΚ να πετύχει 12 γκολ, όσα δηλαδή πέτυχε στα δυο τελευταία ματς και με απόσταση τεσσάρων ημερών, χρειάστηκε στον πρώτο γύρο να παίξει περίπου δυο μήνες μπάλα και εννέα ματς. Επίσης τρια παιχνίδια συνεχόμενα στο πρωτάθλημα χωρίς να δεχθεί γκολ, όπως έχει κάνει τώρα, δεν είχε ξανά ποτέ στη φετινή σεζόν. Πολύ περισσότερο πέντε συνεχόμενα με μηδέν παθητικό, αν προσθέσει κανείς και τα ματς του Κυπέλλου.

Βεβαίως η ΑΕΚ δεν σκότωσε κανένα θηρίο ούτε στο σημερινό (05/02) ματς, ούτε σ’ αυτό του Κυπέλλου. Μάλιστα η Βέροια όπως εμφανίστηκε σ' αυτό το παιχνίδι με την ΑΕΚ και ο Λεβαδειακός με την εικόνα που έδειξε στο Κύπελλο, παίζει να είναι αυτή την στιγμή και οι ομάδες που βρίσκονται στη χειρότερη αγωνιστική κατάσταση. Από την άλλη, μην ξεχνάτε πως η Βέροια μόλις την προηγούμενη εβδομάδα ζόρισε πολύ τον Ολυμπιακό, ενώ ο Λεβαδειακός, επίσης μόλις την προηγούμενη εβδομάδα, πήρε λευκή ισοπαλία από τον Παναθηναϊκό και μάλιστα στην Λεωφόρο.

Η ΑΕΚ ΠΛΗΡΩΣΕ ΤΑ ΛΑΘΗ ΤΗΣ

Έτσι κι αλλιώς όμως, για την ΑΕΚ δεν έχει σημασία ο αντίπαλος, αλλά ο ίδιος της ο εαυτός. Αυτό ήταν που είχε σημασία και που μετρούσε καταλυτικά (και αρνητικά) από την αρχή της σεζόν. Αφήστε τα ντέρμπι που έχει δώσει. Η ΑΕΚ είχε αφήσει συνολικά δέκα βαθμούς, σε ματς στο ΟΑΚΑ, με αντιπάλους που δεν ήταν ούτε ο Ολυμπιακός, ούτε ο Παναθηναϊκός, ούτε ο ΠΑΟΚ. Και μάλιστα με τον τρόπο που τους είχε αφήσει, ήταν ξεκάθαρο πως δεν ήταν θέμα αντιπάλου, αλλά θέμα δικών της εσωτερικών… δαιμόνων, που δεν μπορούσε να κάνει καλά.

Η ΑΕΚ πλήρωνε στο… ακέραιο τα λάθη και τις κακοτεχνίες και τις αγωνιστικές παθογένειες που κουβαλά από το καλοκαίρι. Κάτι που, εκτός από στραβά αποτελέσματα, ακύρωνε και ότι καλό είχε αυτό το ρόστερ. Διότι μεταξύ μας, δεν είχε μόνο ελλείψεις και κενά, ούτε παίκτες που δεν βγήκαν (όπως ο Αλμέιδα), αυτό το ρόστερ της ΑΕΚ. Είχε και κάποιους ποιοτικούς παίκτες, που όμως δεν έβγαζαν τίποτα απ’ αυτή την ποιότητα μέσα στο γήπεδο.

Αυτό είναι και το μεγάλο καλό που έχει κάνει στην ΑΕΚ ο Χιμένεθ. Ο Μανόλο έχει καταφέρει να βγάλει (τα όποια) καλά έχει αυτό το ρόστερ της ΑΕΚ. Προφανώς και δεν είναι τυχαίο το γεγονός πως ο Χριστοδουλόπουλος επί Χιμένεθ έκανε το καλύτερο και κυρίως το πιο παραγωγικό του παιχνίδι. Που ήταν και μια συνέχεια του καλού ματς που είχε κάνει στην Ξάνθη. Ούτε είναι τυχαίο πως ο Μάνταλος έχει πετύχει επί Χιμένεθ, όσα γκολ δεν είχε πετύχει σ’ ολόκληρο το φετινό πρωτάθλημα. Και μάλιστα αυτό απέναντι στην Βέροια, παίζοντας στα άκρα. Εκεί που αποδεδειγμένα ζορίζεται. Ούτε επίσης είναι τυχαίο, πως ακόμα και ο Αϊντάρεβιτς που μέχρι τώρα ήταν παραφωνία, άρχισε να δίνει τον τόνο του στο παιχνίδι της ΑΕΚ.

Ο ΧΙΜΕΝΕΘ ΞΑΝΑΕΨΗΣΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Και όλα αυτά ήρθαν μόλις τέσσερις μέρες μετά από ένα ματς, που ακόμα δυο παίκτες, ο Βάργκας και ο Μπακασέτας, είχαν κάνει το καλύτερο φετινό τους παιχνίδι. Φυσικά ο Χιμένεθ μαγικό ραβδάκι δεν έχει. Ούτε έχει κάνει εντυπωσιακές προπονητικές αλχημείες. Τα βασικά ως προς την αγωνιστική νοοτροπία, τα βασικά ως προς την λειτουργία της ομάδας, τα βασικά (ίσως και λίγο περισσότερα) ως προς την ψυχολογία και την στήριξη των ποδοσφαιριστών του. Και το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό.

Προφανώς και έχει δίκιο ο Μανόλο όταν λέει πως ακόμα η ΑΕΚ δεν έχει πετύχει τίποτα. Ακριβώς έτσι είναι. Έχει δρόμο για να αποκτήσει σταθερότητα, έχει πολύ περισσότερο δρόμο, για να πετύχει τους στόχους που της έχουν απομείνει. Όμως ήδη έχει πετύχει κάτι, που δεν είναι καθόλου αμελητέο. Ειδικώς για την φετινή ΑΕΚ και γενικώς. Έχει ξαναψήσει τον κόσμο με την ομάδα. Και πιστέψτε με, δεν ήταν καθόλου εύκολο πράγμα. Βεβαίως από την άλλη μεριά, είναι δεδομένο πως αυτό συνιστά και μια τεράστια ευθύνη. Διότι ο κόσμος αρχίζει και βλέπει, αρχίζει και έχει ξανά, την ΑΕΚ του. Πρέπει και ο Μανόλο και οι παίκτες, να κάνουν ότι πρέπει, για να μην του την ξαναπάρουν πίσω.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Ασταμάτητη η ΑΕΚ, 6-0 (και) τη Βέροια
Χιμένεθ: "Οι παίκτες το διασκεδάζουν"
Χριστοδουλόπουλος: "MVP ήταν η ΑΕΚ"
Μελισσανίδης: "Έτσι θέλουμε την ΑΕΚ"
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ