OPINIONS

ΠΑΟΚ με φορ και δεκάρι, έτοιμος για κούπα

ΠΑΟΚ με φορ και δεκάρι, έτοιμος για κούπα
MOTIONTEAM

Ο Κώστας Πετρωτός γράφει για τον γεμάτο λύσεις ΠΑΟΚ που πείθει ότι φέτος, με Πρίγιοβιτς, fit Μπίσεσβαρ και Ενρίκε να καλύπτει το κενό που άφησε ο Ροντριγκες μπορεί να δώσει πραγματική χαρά στον κόσμο του που γεμίζει ξανά την Τούμπα.

Γεμάτο από όλες τις απόψεις ήταν το παιχνίδι της Τούμπας. Φτάσαμε στο τέλος του να ασχολούμαστε ακόμη και με τον Ιρλανδό αθλητή του ΜΜΑ (Μακ Γκρέγκορ) και τον πανηγυρισμό του Ενρίκε που παρέπεμπε σ’ αυτόν.

Ο κόσμος που γέμισε μετά από καιρό την Τούμπα είδε θέαμα, ένα παιχνίδι με ενδιαφέρον μέχρι το φινάλε και κυρίως (αφού μιλάμε για οπαδούς του ΠΑΟΚ) μία ομάδα με υψηλές προδιαγραφές. Με ποιότητα (την οποία ενισχύει η έλευση Ενρίκε και Πρίγιοβιτς) σε όλες τις γραμμές της, πνεύμα νικητή (έκανε την πρώτη ανατροπή της στο πρωτάθλημα και μάλιστα με ισοφάριση του Μανιά στο ενδιάμεσο) και έναν προπονητή από τον πάγκο που αρχίζει να αποδεικνύει ότι πέρα από το στήσιμο της ενδεκάδας είναι ικανός και στο κοουτσάρισμα.

Από μόνο του το "12 στα 13" σημαίνει πολλά για τον ΠΑΟΚ γιατί δεν ήταν συνηθισμένος τα προηγούμενα χρόνια σ’ αυτό. Και μόνο που αρχίζουν και γίνονται συγκρίσεις με ομάδες του παρελθόντος που είχαν κατακτήσει τίτλους είναι ένα πρώτο "παράσημο" για τον Ίβιτς και τους παίκτες του. Το πιο σημαντικό, όμως, είναι τα μηνύματα που στέλνουν γα τη συνέχεια: Ότι αυτός ο ΠΑΟΚ μπορεί να κατακτήσει τίτλους και να φέρει μεγάλες ευρωπαϊκές διακρίσεις. "Πλέον έχουμε φορ αφού ο Κλάους έχει εξαφανιστεί εδώ και καιρό και δεκάρι, γιατί να μην ελπίζουμε;" σχολίαζε μία παρέα ΠΑΟΚτσήδων αποχωρώντας από το γήπεδο και δεν είχε άδικο.

ΠΑΟΚ με φορ και δεκάρι, έτοιμος για κούπα

Ο ΠΑΟΚ κόντρα στον Αστέρα, πέρα από τους τρεις βαθμούς, βρήκε και ένα σοβαρό πειστήριο να αισθάνεται ότι είναι "γεμάτος" στην επίθεση. Καλύπτει το κενό του Ροντρίγκες με τον εκρηκτικό και διψασμένο για ποδόσφαιρο Πέντρο Ενρίκε, αρχίζει να παίρνει γκολ από τον φορ του (πόσο είχε λείψει από την Τούμπα φάση σαν κι αυτή του δεύτερου τέρματος με τη σέντρα του Μάτος και την κεφαλιά του Πρίγιοβιτς, ο οποίος έδωσε και την πάσα στον Ενρίκε για το 3-2, ας μην το ξεχνάμε) και έχει πλέον και… fit δεκάρι. Αν ακολουθούσαν και οι συμπαίκτες του (και κυρίως ο Λέοβατς) τα κέφια του Ντιέγκο Μπίσεσβαρ στο πρώτο ημίχρονο, πιθανόν τώρα αυτός να ήταν το πρώτο θέμα συζήτησης και όχι οι δύο νεοαποκτηθέντες που ήρθαν από τον πάγκο και σκόραραν.

Ο Σουριναμέζος, πλέον, δείχνει να πατά πολύ γερά στα πόδια του, περνά τις κάθετες τη μία μετά την άλλη και δίνει στον ΠΑΟΚ αυτό που κάθε χρόνο αποτελούσε θέμα συζήτησης, αλλά τελικά δεν το έβρισκε.

ΤΑ ΛΑΘΗ ΤΗΣ ΑΜΥΝΑΣ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΤΗ... ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΑ

Ο ΠΑΟΚ μοιάζει να έχει όλα όσα χρειάζεται για να είναι κυρίαρχος δεύτερος στο ελληνικό πρωτάθλημα (εκτός αν ο Ολυμπιακός εμφανίσει αυτοκτονικές τάσεις στη συνέχεια και χάσει διαδοχικά και απρόσμενα βαθμούς), να πάει μέχρι το τέλος στη διοργάνωση του Κυπέλλου και να παίξει στα ίσα την Σάλκε (αν και είναι αλήθεια ότι η προσεχής αντίπαλός του στους "32" του Europa League φανέρωσε πολύ ποιοτικά στοιχεία κόντρα στη Μπάγερν).

Το αν θα το καταφέρει θα κριθεί στις λεπτομέρειες. Και αυτές είναι κυρίως δύο: Το εύκολο γκολ μπροστά και το δύσκολο γκολ στα μετόπισθεν). Αν Πρίγιοβιτς και Ενρίκε δίνουν σταθερά αυτά που προσέφεραν κόντρα στον Αστέρα, ο ΠΑΟΚ μάλλον θα βρει λύση στο θέμα των χαμένων ευκαιριών που τον ταλάνισε από την αρχή της περιόδου. Όσον αφορά στα μετόπισθεν, είναι προφανές ότι το πρόβλημα για να λυθεί απαιτεί πολύ καλή συνεργασία όλων των… εμπλεκομένων (Γλύκος και η τετράδα της άμυνας) και να ξεπεράσει το αμυντικό ντεφορμάρισμά του ο Μάτος.

ΠΑΟΚ με φορ και δεκάρι, έτοιμος για κούπα

Μπορεί να ακούγεται κάπως, αλλά ο Βραζιλιάνος πρώτος σκόρερ της ομάδας δεν είναι στην καλύτερη φόρμα του αν κρίνει κανείς συνολικά την απόδοση του. Το ότι μπορεί και καλύπτει το ντεφορμάρισμα προκύπτει από την ποιότητά του που ξεχειλίζει, όμως ας μην ξεχνάμε ότι είναι μπακ. Και η πρώτη δουλειά του είναι να μην αφήνει εκτεθειμένη την πλευρά του που τελευταία, συμβαίνει κάποιες φορές.

Καταλυτική στην κατάληξη που θα έχει η σεζόν, είναι και η συμβολή που θα έχει ο Βλάνταν Ίβιτς με τη διαχείριση που θα κάνει στο έμψυχο δυναμικό του. Αν καταφέρει να μέσα από το μοίρασμα του χρόνου που θα κάνει να διατηρεί την χημεία της ομάδας και αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά η κόπωση, τότε κάθε οπαδός του ΠΑΟΚ δικαιούται να πιστεύει ότι θα βγάλει το καλοκαίρι γεμάτος χαμόγελα.

Υ.Γ. Το έχουμε αναφέρει ξανά για τον Σάχοβ. Τακτικά είναι ο πιο συνεπής παίκτης του ΠΑΟΚ και στην κίνηση που κάνει ως κρυφός φορ ίσως ο καλύτερος στο ελληνικό πρωτάθλημα. Αν μπορεί να είναι και εύστοχος όπως κόντρα στον Αστέρα, τότε θα πάρει δικαιωματικά τη θέση του μεταξύ των πιο κομβικών παικτών στη σεζόν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Σούπερ Πρίγιοβιτς και Ενρίκε για τον ΠΑΟΚ, 3-2 τον Αστέρα
Στα αποδυτήρια ο Σαββίδης
Ο πανηγυρισμός του Πέντρο Ενρίκε και ο McGregor
Πέντρο Ενρίκε: "Ποτέ ναζισμός, μόνο ποδόσφαιρο, μόνο ΠΑΟΚ"
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ