OPINIONS

Μοιάζει αδύνατη η συμβίωση Δώνη-ΠΑΟΚ

Μοιάζει αδύνατη η συμβίωση Δώνη-ΠΑΟΚ
INTIME SPORTS

Ο Κώστας Πετρωτός γράφει για το ζήτημα που πρέπει να λύσει ο Σαββίδης άμεσα αν θέλει να μη χαθεί εντελώς η χρονιά για τον ΠΑΟΚ.

Ένα μεγάλο ερώτημα γέννησε ο χθεσινός αποκλεισμός του ΠΑΟΚ από τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας. Αν η μίζερη και προβληματική εικόνα που παρουσίασε ο "Δικέφαλος" στην Τρίπολη μπορεί να αναστραφεί χωρίς ηλεκτροσόκ.

Με απλά λόγια, αν ο ΠΑΟΚ μπορεί να αισθάνεται σίγουρος ότι ελέγχει την υπόθεση πρωτιά στα πλέι οφ με τον Γιώργο Δώνη στον πάγκο του. Πριν οδηγηθούμε σε συμπεράσματα ας αναλύσουμε τα δεδομένα:

-Αγωνιστικά δεν υπάρχει βελτίωση παρά τις προσθήκες του Γενάρη, κυρίως, όμως, το παιχνίδι της ομάδας είναι προβλέψιμο και άρα εύκολα αντιμετωπίσιμο από τους αντιπάλους. Ο "Δικέφαλος" ποντάρει μόνο στην ατομική ποιότητα συγκεκριμένων παικτών και όχι στην εικόνα του ως σύνολο.

-Ο Αστέρας έχει αποκτήσει ψυχολογικό αβαντάζ έναντι του ΠΑΟΚ το οποίο μπορεί να καλύψει ακόμη και το χάντικαπ των δύο βαθμών.

-Μεγάλη μερίδα οπαδών του ΠΑΟΚ δεν θέλει ούτε να βλέπει το Δώνη και μία μικρή βόλτα στο διαδίκτυο μπορεί να πείσει τον καθένα. Πώς μπορεί να σταθεί πλέον χωρίς πρόβλημα στον πάγκο του ΠΑΟΚ;

-Μετά το παιχνίδι με τον Αστέρα εγείρονται ερωτηματικά κατά πόσο και οι παίκτες στηρίζουν τον προπονητή τους. Η εικόνα της απονευρωμένης ομάδας, όπως την είδαμε στην Τρίπολη, φανερώνει μία έλλειψη διάθεσης πολλών παικτών να παίξουν για τον προπονητή τους. Και μιλάμε για το ματς της χρονιάς όπως το είχαν βαφτίσει στον ΠΑΟΚ εδώ και τρεις μήνες.

-Φυσικά, είναι δεδομένος και ο προβληματισμός της διοίκησης για το κατά πόσο μπορεί ο Έλληνας τεχνικός να κουμαντάρει έναν ΠΑΟΚ με απαιτήσεις. Αν δεν ίσχυε κάτι τέτοιο θα υπήρχε έντονη διάθεση στήριξης από χθες κιόλας. Αντίθετα, ο μόνος που μίλησε ήταν ο Δώνης και ο Ιτάνζ λόγω των συμβατικών υποχρεώσεων με την τηλεόραση.

Πλέον, ο Ιβάν Σαββίδης καλείται να δώσει το στίγμα του. Αν θεωρεί ότι η έξοδος στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ είναι ο στόχος που δεν πρέπει με τίποτα να χαθεί γιατί έχει αποφασίσει να τα… χώσει το καλοκαίρι για να κάνει μία ομάδα που θα διεκδικήσει είσοδο στους ομίλους, τότε είναι υποχρεωμένος να πάρει άμεσα αποφάσεις.

Είτε να βάλει ένα τέλος στην αμφισβήτηση του Δώνη, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν θα γίνει καμία αλλαγή μέχρι το καλοκαίρι, είτε να αντικαταστήσει άμεσα τον Έλληνα τεχνικό, έστω και με προσωρινό τεχνικό που θα βγάλει τη χρονιά.

Υπάρχει ενδεχόμενο να πάει και σε επιλογή μόνιμου προπονητή, όμως για να συμβεί αυτό, πρέπει ήδη να έχει αρχίσει την προεργασία εδώ και μέρες, κάτι που δεν μπορεί να αποκλειστεί.

Σε καμία περίπτωση, πάντως, δεν γίνεται να επαναληφθούν σκηνές σαν κι αυτές που εκτυλίχθηκαν τα ξημερώματα στο αεροδρόμιο "Μακεδονία", με το θερμό επεισόδιο Βρύζα-οπαδών.

Και μπορεί ο Σαββίδης να αφήνει την εντύπωση ότι δεν θέλει να φαίνεται πώς άγεται και φέρεται από τον κόσμο, αλλά και το να συντηρείται αυτή η άρρωστη κατάσταση μόνο καλό δεν κάνει στον ΠΑΟΚ.

Λύση, λοιπόν, εδώ και τώρα και αυτή μπορεί να έρθει μόνο από μία ηχηρή παρέμβαση Σαββίδη

Υ.Γ. Η έντονη αμφισβήτηση και οι βολές σε βάρος του Δώνη δεν μπορούν να καλύψουν τις ευθύνες των παικτών. Αυτών που σε καμία πρόκληση στη φετινή σεζόν δεν ανταποκρίθηκαν. Κι αυτό θα προσμετρηθεί στην τελική αξιολόγησή τους, ακόμη κι αν καταφέρουν να πετύχουν το στόχο των πλέι οφ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ