OPINIONS

Επιτέλους, ο τροχός γυρίζει για τον ΠΑΟΚ

Επιτέλους, ο τροχός γυρίζει για τον ΠΑΟΚ
Στοχ INTIME SPORTS

Ο Κώστας Πετρωτός γράφει για το ραντεβού του «Δικεφάλου» με τους κορυφαίους της Ευρώπης που του πέφτει στα χέρια σαν ώριμο φρούτο

Η τύχη του χαμογέλασε και ο ΠΑΟΚ δεν της λέει όχι. Κάπως έτσι μπορεί να εξηγήσει κανείς αυτό που συμβαίνει φέτος με το «Δικέφαλο». Οση κακοδαιμονία κουβαλούσε τα προηγούμενα χρόνια όταν προσπαθούσε να μπει στους ομίλους τουChampionsLeague, φαίνεται ότι άλλη τόση θετική ενέργεια συσσωρεύει φέτος.

Βρέθηκε στα πλέι οφ, έχοντας μεταπηδήσει από τους αδύναμους στους ισχυρούς… μετ’ επιστροφή για να πέσει πάνω στη Μέταλιστ και μία παλιά αμαρτία της και αυτή τη φορά δείχνει αποφασισμένος να μη χάσει τη μεγαλύτερη ευκαιρία της ιστορίας του.

Το απέδειξε χθες το βράδυ στην «VeltinsArena» κόντρα σε ένα σύνολο πολύ πάνω σε ποιότητα, χωρίς όμως την προσωπικότητα που χαρακτηρίζει τις μεγάλες ομάδες. Η Σάλκε ήταν καλύτερη ομάδα, στο πρώτο μέρος είχε ρίξει στα σχοινιά τον ΠΑΟΚ, και παρότι του ‘δωσε ένα δυνατό χτύπημα με τον Φαρφάν, δεν κατάφερε να τον βγάλει νοκ άουτ

Στο δεύτερο ημίχρονο οι παίκτες του Χουμπ Στέφενς ήταν αποφασισμένοι να πουλήσουν ακριβά το τομάρι τους. Διόρθωσαν τα λάθη τους, έκλεισαν τους διαδρόμους προς την εστία του Χακόμπο και όταν μία φορά οι αντίπαλοί τους τούς τρύπησαν ο Ισπανός ήταν εκεί για να πει ένα μεγαλοπρεπέστατο όχι.

Και ήρθε ο Στοχ, που άφησε τον κακό εαυτό του στα αποδυτήρια στην ανάπαυλα, να βάλει την πινελιά που έλειπε από το παζλ. Το πολυπόθητο γκολ που, για πολλούς, κάνει τον ΠΑΟΚ φαβορί πλέον έναντι των Γερμανών.

Έφτασε η αποστολή του ΠΑΟΚ

Κακά τα ψέματα, όσο κι αν όλοι οι φίλοι του ΠΑΟΚ γνωρίζουν μέσα τους ότι η Σάλκε είναι καλύτερη ομάδα με ποιοτικότερες μονάδες δύσκολα θα δεχθούν ότι αυτή τη φορά, ο ΠΑΟΚ δεν θα έχει τον πρώτο λόγο μέσα, στην άδεια έστω, Τούμπα κι ας δήλωσε ο Στέφενς στη συνέντευξη Τύπου ότι ο πρώην σύλλογός του παραμένει το φαβορί.

Βλέπουν τη βρύση με το δροσιστικό νερό τουChampionsLeagueμπροστά τους και δεν μπορούν να δεχθούν ότι δεν θα το γευτούν, θέλοντας όσο τίποτα άλλο να υλοποιήσουν μία επιθυμία που κουβαλούσαν μέσα τους εδώ και χρόνια.

Το μεγάλο ζητούμενο, λοιπόν, της ρεβάνς είναι πώς θα διαχειριστεί ο ΠΑΟΚ την μεγάλη πίεση που απορρέει από τη… λύσσα (τελικά ο Κατσουράνης βρήκε την πιο εύστοχη λέξη για να περιγράψει όλο αυτό που υπάρχει στον ψυχισμό κάθε μέλους της οικογένειας του ΠΑΟΚ) για πρόκριση στους ομίλους.

Υπό αυτή την έννοια, ίσως και να βοηθήσει τον ΠΑΟΚ το γεγονός ότι η Τούμπα δεν θα έχει οπαδούς, αλλά πώς μπορεί να το πει κανείς αυτό στον κόσμο που το πιο μεγάλο ευρωπαϊκό ραντεβού της ιστορίας της ομάδας του θα το παρακολουθήσει από την τηλεόραση;

Τα ξένα ΜΜΕ για την ισοπαλία του ΠΑΟΚ

Οδηγούμαστε , μοιραία λοιπόν, στο συμπέρασμα ότι η η πλέον σημαντική προετοιμασία για τη ρεβάνς με τη Σάλκε είναι στο ψυχολογικό κομμάτι. Καταρχήν, να μπορέσει να βγάλει χωρίς απώλειες το ματς πρωταθλήματος με τον Παναιτωλικό (κατά μία έννοια θα είναι και πρόβα τζενεράλε για την Τρίτη, αφού θα γίνει κεκλεισμένων των θυρών) και στη συνέχεια να παίξει με τη Σάλκε σα να μην έχει προηγηθεί τίποτα.

Δεν είναι εύκολη διαδικασία, στο παρελθόν έχει αποδειχθεί πώς ο ΠΑΟΚ δεν κατάφερε να την πετύχει στο βαθμό που θα ήθελε, αλλά αυτή τη φορά υπάρχει ο Στέφενς. Ο πολύπειρος τεχνικός έχει και την εμπειρία και το χαρακτήρα να αποτελέσει την ασπίδα προστασίας της ομάδας του και να την οδηγήσει στη ρεβάνς με ηρεμία, συγκέντρωση και καθαρό μυαλό όπως απαιτείται. Καλό είναι όμως, να μην τα περιμένουν όλα από τον Ολλανδό τεχνικό και ο καθένας να έχει την αυτοσυγκράτηση που απαιτείται για να διαχειριστεί τον ενθουσιασμό και τη δίψα του.

Και δύο λόγια πάνω σε αγωνιστικά ζητήματα:

-- Η επιλογή του τρίτου χαφ αποδείχθηκε πώς δεν ήταν κακή σκέψη, εφαρμόστηκε, όμως, σωστά όταν στο παιχνίδι μπήκε ο Κάτσε που με τα τρεξίματά του απελευθέρωσε τόσο τον Τζιόλη, όσο και τον Στοχ που σταμάτησε να ασχολείται με τους… μπελάδες του Λίνο και αφοσιώθηκε στα επιθετικά καθήκοντά του, με ευεργετικά, όπως όλοι είδαμε, αποτελέσματα για τον ΠΑΟΚ.

-- Ο περιορισμός του Ντράξλερ μπορεί να αποτελέσει το… μισό κλειδί της επιτυχίας για τον ΠΑΟΚ. Το άλλο μισό θα είναι να εκμεταλλευτεί σε μεγαλύτερο βαθμό ο ΠΑΟΚ (έχοντας πιο άγριες διαθέσεις στην επίθεση) τα τεράστια κενά στην άμυνα της Σάλκε. Ειδικά, ο Λούκας πρέπει να επιχειρήσει περισσότερες φορές το ένας εναντίον ενός με τον κάκιστο αμυντικά, Φουξ.

-- Και ακόμη, να λειτουργήσει το δίδυμο Κατσουράνη και Βίτορ, τόσο αποτελεσματικά όσο στο δεύτερο ημίχρονο, και ο Χακόμπο να βγάλει αυτή τη σιγουριά που εξέπεμπε χθες.

Τέλος, θα ήταν παράλειψη να μην αφιερώσω δύο γραμμές στους παίκτες που, προσωπικά, θεωρώ αποκαλύψεις μέχρι τώρα στο φετινό ΠΑΟΚ. Ο ένας είναι ο Λάζαρ που, επιτέλους, «δένει» τα προσόντα του με ωριμότητα και μεστωμένο ματς και ο δεύτερος ο Κίτσιου. Από το πουθενά έγινε δεξί μπακ (έβαλε το χεράκι του πέρυσι στα πλέι οφ ο Γεωργιάδης) και κέρδισε με το σπαθί του θέση βασικού και, έως τώρα, αναντικατάστατου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ