OPINIONS

Μεταδόσεις... "κεκλεισμένων των θυρών"

Μεταδόσεις... "κεκλεισμένων των θυρών"

Έχω μια απορία. Γιατί οι αρμοδιότητες του ΕΣΡ να περιορίζονται στα πρόστιμα; Να μπορεί να επιβάλλει και άλλου είδους ποινές. Όπως συμβαίνει και στο ποδόσφαιρο. Μικρά επεισόδια; Πρόστιμο. Μεγάλα επεισόδια; Κεκλεισμένων των θυρών.

Να γίνεται το ίδιο και στα κανάλια. Κρίνεται μία μετάδοση ενός ποδοσφαιρικού αγώνα σαν κακή και απαράδεκτη;

Το αμέσως επόμενο ματς θα μεταδίδεται χωρίς εκφωνητές. Σκέτη η εικόνα και ο ήχος από τις εξέδρες. Μια χαρά. Σάμπως δηλαδή όταν πας στο γήπεδο έχεις κανένα να σου λέει τι γίνεται; Ποιος έχει τη μπάλα και σε ποιον τη δίνει; Ό,τι βλέπουνε τα ματάκια σου. Κι αν σου ξεφύγει κάτι, ρωτάς το διπλανό σου.

Τι προσφέρουνε δηλαδή αυτοί που μεταδίδουν, εκτός από πονοκέφαλο; Τίποτα. Για το πριν και το μετά μιλάνε κατά κανόνα. Ότι "ο Μαϊστόροβιτς της Κέρκυρας έχει και γερμανικό διαβατήριο". Και τι με νοιάζει εμένα; Ληξιαρχείο είμαι; Ότι "ο Παρασκευαϊδης και στο Λεβαδειακό έχει παίξει σέντερ μπακ". Ούτε ο Τζέραρντ να ήτανε, που έχει παίξει μέχρι και δεξί μπακ. Ότι "ο Γιάντσης έφυγε από τον Ηρακλή με προσφυγή για πέντε χιλιάδες Ευρώ". Δεν είμαι εφοριακός για να με ενδιαφέρει.

Ότι ο Σισέ πέρσι στα ματς με τον Άρη δεν σκόραρε. Ότι ο Καραγκούνης, αντίθετα, έχει βάλει στον Άρη συνολικά πέντε γκολ. Κι ας μην έπαιζε. Αφού ψάξαμε και το βρήκαμε, να πάει ο κόπος χαμένος και να μην το πούμε; Μέχρι κι ότι η Θεσσαλονίκη απέχει από το Τροντχάιμ, που θα παίξει ο Άρης, επτά χιλιάδες χιλιόμετρα μάθαμε. Όπως και για μια ακόμα φορά σε ποιες ομάδες έχει παίξει ο Μπουμσόνγκ. Αν δηλαδή μεταδίδει κάποιος συναυλία του Νταλάρα, θα πρέπει να πει σε ποια μαγαζιά έχει εμφανισθεί;

Ο Φίλιππος ο Συρίγος όταν έκανε μετάδοση, επειδή τότε κάπνιζε, το μόνο που είχε μπροστά του ήτανε τα τσιγάρα κι ο αναπτήρας. Τίποτα άλλο. Αν ξέρεις το αντικείμενο, έχεις άποψη και δεν φοβάσαι να την πεις, δεν έχεις κανένα λόγο να λες πότε έχει γενέθλια ο κάθε ποδοσφαιριστής κι ότι ο Μενδρινός παίζει για πρώτη φορά στην καριέρα του κόντρα στον Παναθηναϊκό.

Μιλάς για το παιχνίδι. Αν δεν μπορείς να μιλήσεις για το παιχνίδι μιάμιση ώρα στον αέρα, πράγματι συνιστά πρόβλημα. Λιγότερο γι' αυτούς που μιλάνε και πολύ μεγαλύτερο γι' αυτούς που ακούνε. Άσε αυτή την παγκόσμια πατέντα με τους δύο ρεπόρτερ στους πάγκους. Να πούνε τι; Ότι ο Βαλβέρδε είναι ανήσυχος, συνεχώς όρθιος και δίνει εντολές; Τι θέλανε να κάνει δηλαδή; Ν' αράξει στον πάγκο και να πιει κανέναν αργιλέ ή κανέναν μπάφο;


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ