OPINIONS

Και τον Ιμπαγάσα δώρο

Και τον Ιμπαγάσα δώρο

Ο Μίτσελ μίλησε για έξι με οκτώ μεταγραφές κι ο Κώστας Καίσαρης ψάχνει μια προς μια τις θέσεις στην ενδεκάδα του Ολυμπιακού. Ποια κενά υπάρχουν και σε ποιες θέσεις θα γίνουν οι προσθήκες.

Ο Ολυμπιακός δεν έχει οπαδούς στην Ισπανία, αλλά εύλογο ήταν να δώσει ο Μίτσελ συνέντευξη στη "Μάρκα". Επειδή κατ' αρχήν μετράει ο ίδιος σαν μέγεθος. Δεν είναι ο Φάμπρι. Τη "βασίλισσα" Ρεάλ έχει υπηρετήσει σαν ποδοσφαιριστής. Κατά δεύτερο λόγο όλοι οι ξένοι που δουλεύουν στο ελληνικό ποδόσφαιρο, είτε σαν προπονητές, είτε σαν παίκτες, αρέσκονται να δίνουν συνεντεύξεις στα ΜΜΕ της πατρίδας τους. Κι ο λόγος είναι απλός: έχουν εμπιστοσύνη σ' αυτόν που μιλάνε. Τον ξέρουνε και τους ξέρει.

Ούτε ένα μήνα δεν έχει ο Μίτσελ στην Ελλάδα. Πως είναι δυνατόν να έχει εμπιστοσύνη στον Έλληνα δημοσιογράφο; Πάμε τώρα, λοιπόν, στο δια ταύτα: Ο κόουτς είπε στη "Μάρκα" ότι πήγε από τώρα στον Ολυμπιακό κι όχι το καλοκαίρι για να ετοιμάσει την ομάδα της επόμενης σεζόν. Στην οποία θεωρεί πως χρειάζονται να προστεθούν στο ρόστερ έξι με οκτώ ποδοσφαιριστές.

Κι αμέσως τα πληκτρολόγια πήραν φωτιά: ότι ήδη ο Ολυμπιακός έχει πάρει Μπόατεγκ και Σαλίνο. Ήδη και πριν ακόμα προκύψει ο Μίτσελ έχουν αποκτηθεί Ολαϊτάν-Ντε Βιτσέντι, όπως και ο Σάμαρης. Εγώ λοιπόν θα το πάω ανάποδα. Δεν θα αρχίσω να μετράω πόσες μεταγραφές έχει κάνει ήδη ο Ολυμπιακός για τη νέα σεζόν και κατά συνέπεια πόσες μένουνε ακόμα για να φτάσει τις έξι με οκτώ που είπε ο Μίτσελ. Ο κόουτς με το καλημέρα στην κυριολεξία έδειξε ποιους γουστάρει και ποιους δεν γουστάρει: Μοντέστο και Ντιακιτέ ήταν εκτός αποστολής ακόμα και για το ματς στα Γιάννενα για το κύπελλο.

Να δούμε, λοιπόν, για ποιες θέσεις προορίζονται αυτές οι έξι με οκτώ μεταγραφές. Γκολκήπερ: ο Κάρολ έχει μεγαλώσει κι ο Μέγκιερι ακόμα ξαναβλέπει σε βίντεο το γκολ του Καραγκούνη και του Δημούτσου με τον Ατρόμητο. Δεξί μπακ παίζει τώρα ο Παπάζογλου και ήδη έχει αποκτηθεί ο Σαλίνο της Μπράγκα για καλύτερος. Σίγουρα μετά την εμφάνιση το Χολέμπας με τη Λεβάντε (κι όταν μάλιστα είχε προηγηθεί κι αυτή με τον Παναθηναϊκό) θα αποκτηθεί ποδοσφαιριστής και στα αριστερά.

Στα στόπερ ο Ολυμπιακός είναι γεμάτος. Επιστρέφοντας μάλιστα ο Αβραάμ θα περισσεύει ο Κοντρέρας. Με Μανωλά-Σιόβα δηλαδή και τον Παπάζογλου, τετράδα με τέσσερις Έλληνες κεντρικούς αμυντικούς.Στα χαφ ο Μίτσελ εμπιστεύεται τρεις ποδοσφαιριστές: Φέισα, Μανιάτη και Μασάντο. Μόνο ο Μανιάτης, όμως, είναι σίγουρος. Ο Φέισα θα παίρνει συνέχεια παιχνίδια για να δείξει μέχρι που φτάνουν τα κουράγια του. Για τον Μασάντο, οποιοσδήποτε άλλος ήταν στη θέση του Βαγγέλη και του έδιναν οι Ρώσοι πέντε εκατομμύρια, όπως αναφέρουν τα ρεπορτάζ, θα τον έδινε τρέχοντας. Και τον Ιμπαγάσα δώρο.

Με δεδομένο, λοιπόν, ότι τελειώνουν Μοντέστο-Ιμπαγάσα κι ότι ο Γκρέκο δεν είναι για πολλά πράματα, ο Ολυμπιακός στα χαφ θέλει ριζική ανακαίνιση. Κι αυτή δεν μπορεί να γίνει ούτε με τον Σάμαρη, ούτε με τον Ντε Βιτσέντι, ούτε με την ενδεχόμενη επιστροφή του Τάτου. Θα χρειαστούν, λοιπόν, πέρα του Μπόατεγκ χαφ και υψηλού επιπέδου μάλιστα.

Στην επίθεση οι τρεις θέσεις μέχρι το τέλος της σεζόν είναι καπαρωμένες: Αμπντούν, Τζεμπούρ, Βλαχοδήμος. Οι δύο πρώτοι θα είναι βασικοί και του χρόνου. Ο Βλαχοδήμος στα ματς που απομένουν καλείται να αποδείξει αν δικαιούται τη θέση του βασικού, που του εμπιστεύτηκε ο Μίτσελ. Ή σε αντίθετη περίπτωση θα πρέπει να γίνει μεταγραφή. Με τον Μήτρογλου πάντως υπάρχει αξιόπιστη εναλλακτική λύση στη θέση του σέντερ-φορ, ενώ είναι άγνωστο τι ψάρια μπορεί να πιάσει σε υψηλό επίπεδο ο Ολαϊτάν. Μην ξεχνάμε ότι για τις θέσεις των μεσοεπιθετικών υπάρχει και ο Φουστέρ. Όσο για τον Φετφατζίδη, θα πρέπει να πάει κάπου για να παίξει, για να δείξει ποιες είναι τελικά οι δυνατότητες του.

Ανακεφαλαιώνοντας, λοιπόν, έχουμε και λέμε: καταρχήν δύο μεταγραφές στις θέσεις του γκολοκήπερ και του αριστερού μπακ, αφού για δεξιά έχει ήδη αποκτηθεί ο Σαλίνο. Στα χαφ πέρα του Μπόατεγκ άλλοι δύο ποδοσφαιριστές ή και τρεις αν φύγει ο Μασάντο. Κι ίσως κι έναν ακόμα μπροστά. Μιλάμε, δηλαδή, για έναν Ολυμπιακό ανανεωμένο κατά 50% σε σχέση με την ομάδα που βλέπουμε σήμερα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ